1500 Euro Lenen


Wilt u een 1500 euro lenen?. Bekijk alle informatie en aanbieders als u 1500 euro wilt lenen. Wij hebben alle online aanbieders vergeleken waar u gemakkelijk een lening kunt aanvragen. Zo zijn er verschillende leningsvormen waarmee u dit geldbedrag kan aanvragen. Het is het mogelijk om met een minilening 1500 euro te lenen. Daarnaast is er ook een aanbieder die 1500 euro aanbiedt in de vorm van een persoonlijke lening. Bekijk hier welke lening voor u geschikt is.

  

 


Beste minilening aanbieders


Saldodipje Minlening

€100 tot €1000
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 45 dagen
 • Handig voor korte overbrugging
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Saldodipje Plus Lening

€100 tot €2500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Langere terugbetaaltermijn
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

 


 

Saldodipje Pluslening

Het is mogelijk om een lening van €1500 euro aan te vragen in de vorm van een Pluslening. Dit is een minilening dat start vanaf 1000 euro en loopt tot een geldbedrag van 2500 euro. Hierbij kunt u gebruik maken van een langere looptijd dan een kleinere minilening waarbij het vaak binnen 30 to 45 dagen terug betaald moet worden. Voor een Pluslening heeft u 62 dagen oftewel 2 maanden de tijd om de mini lening terug te betalen. Bekijk meer informatie over het aanvragen van een minilening.

  

Vergelijk de leningvormen

U kunt gemakkelijk een lening van 1500 euro aanvragen bij Santander.nl of Saldodipje.nl. Bekijk eerst wat voor soort lening het beste bij u past. Een minilening, doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het verschil zit in de looptijd. Bij een kleine lening is dit vaak een aantal maanden. Dit houdt in dat bij een mini lening de terugbetalingstermijn een stuk korter is dan bij een consumptief krediet. Bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is dit gemiddeld 60 maanden. Daarnaast is het aanvraagproces een verschil. Een minilening wordt niet getoetst bij het BKR en staat na goedkeuring binnen enkele dagen op uw rekening. Bij een consumptief krediet is dit niet het geval.

 


 

Wat is het verschil tussen een Doorlopend Krediet en een Persoonlijke Lening?

Als u een bedrag van 1500 euro wilt lenen kunt u kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het grote verschil tussen deze leningen is dat een doorlopend krediet meer flexibiliteit biedt en dat bij een persoonlijke lening u van te voren weet waar u voor gaat. Een voorbeeld is het rente tarief. Bij de doorlopend krediet is er een variabel rentetarief. Dit houdt in dat het de rente hoger en lager kan worden. Bij een persoonlijke lening staat het rente tarief vast. Ook is een belangrijk verschil dat u bij een doorlopend krediet altijd geld kunt aflossen en opnemen. Bij een persoonlijke lening staat dit vast en moet u een vast bedrag per maand aflossen. Hieronder kunt u een kort en bondige uitleg vinden over deze leningen.

  

Goedkoopste lening, laagste lasten

Er zijn tal van kredietverstrekkers, waar 1500 euro lenen geen enkel probleem zal zijn. Toch loont het de moeite om eerst goed rond te kijken en diverse leningen en aanbieders met elkaar te vergelijken. Waarschijnlijk ben je geneigd om daarbij op het geldende rentepercentage te letten. Dat is zeker niet onverstandig, want de goedkoopste lening betekent voor jou de laagste lasten. Maar, er zijn meer factoren die van belang zijn als je besloten hebt 1500 euro te lenen. De looptijd die door de verschillende geldverstrekkers gehanteerd wordt bijvoorbeeld.

 


 

Kies een gunstige looptijd

Ook al wil je een beperkt bedrag van 1500 euro lenen, dan is het nog steeds slim om goed na te denken over de looptijd van je aan te vragen krediet. Als je de looptijd zo kort mogelijk houdt, zit je er minder lang aan vast en betaal je uiteindelijk de minste kosten. Maar tegelijkertijd moet een lening ook niet als een last aanvoelen. Daarom moet het bedrag, dat je iedere maand moet aflossen, wel redelijkerwijs haalbaar zijn. Misschien denk je zelf wel te kunnen berekenen, wat voor jou een reële maandlast zou zijn, maar het kan geen kwaad om daar ook eens door een financieel expert naar te laten kijken. In samenspraak kun je dan een gunstige looptijd kiezen.

 


 

Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

 


 

Persoonlijke lening of flexibel krediet

Om 1500 euro te lenen, zijn er verschillende leenvormen. Het bedrag is waarschijnlijk bij de meeste geldverstrekkers te hoog voor een mini lening of een mini krediet en dus zal je moeten kiezen voor een persoonlijke lening of een flexibel krediet. Als je vooraf wilt weten waar je aan toe bent en precies uitgestippeld wilt hebben wanneer je lening is afgelost en tegen welke kosten dat is gebeurd, dan is een persoonlijke lening een passende oplossing. Wil je meer flexibiliteit, zelf je aflossingen en je looptijd bepalen en kun je de verleiding weerstaan om steeds maar weer geld op te blijven nemen tot aan je kredietlimiet? Dan past een flexibel of doorlopend krediet misschien het beste bij jou.

 


 

1500 euro lenen volgens de VFN normen

Omdat het in het niet al te verre verleden nog wel eens fout ging met de hoogte van het verkregen krediet en de financiële mogelijkheden om het bedrag terug te betalen, kun je nu het beste 1500 euro lenen volgens de VFN normen. VFN staat voor Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. De VFN heeft leennormen vastgelegd, die gebaseerd zijn op de minimum begrotingen die het Nibud per gezinstype heeft opgesteld. Als je een verantwoorde lening af wilt sluiten, dan kun je dat het beste doen bij een bank of andere kredietverstrekker, die deze VFN normen hanteert. Bijvoorbeeld via Santander.nl.

 


 

Risico’s bij het afsluiten van een lening

Hoe je het ook went of keert, je loopt altijd risico’s bij het afsluiten van een lening. Zelfs al zou je niet meer dan 1500 euro lenen. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met wisselende rentepercentages, waardoor je maandbedrag ineens kan oplopen. Of je kunt arbeidsongeschikt worden of je baan verliezen. Daarom is het goed om deskundig advies, op in te winnen over het afsluiten van een krediet. Goede kredietverstrekkers hebben specialisten in dienst, die je een eerlijk en duidelijk advies kunnen geven over de risico’s waar jij in jouw persoonlijke situatie mee te maken zou kunnen krijgen.

  

BKR-registratie; vloek of zegen

Wil je slechts 1500 euro lenen? Ook dan zullen betrouwbare kredietverstrekkers jouw lening altijd aanmelden bij het BKR. Het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Sommige mensen beschouwen dit als een vloek, omdat het misschien lastig kan worden om een nieuwe lening aan te vragen of bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten, als je al een BKR-registratie hebt. Toch is het doel van de BKR-registratie niet om het mensen moeilijk te maken, maar juist om hen te beschermen. Doordat banken via het BKR inzicht hebben in de financiële verplichtingen van mensen die een krediet willen aanvragen, kunnen zij onverantwoorde leningen tegen houden en je zo behoeden voor grote geldproblemen.

 


 

Benodigde gegevens

Wil je 1500 euro lenen bij een aanbieder als Santander.nl of bijvoorbeeld Kredietspotter.nl, dan zal je een aantal persoonlijke gegevens moeten overleggen, die inzicht kunnen geven in je huidige financiële situatie. Je moet dan niet alleen denken aan een geldig legitimatiebewijs en je burgerlijke staat, maar ook aan een arbeidscontract of een recente loonstrook. Alleen met jouw eerlijke en complete gegevens kun je verantwoord 1500 euro lenen.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 17 mei 2021

Robin
Laatste berichten van Robin (alles zien)