Consumptief krediet


Bent u opzoek naar een consumptief krediet? Consumptief krediet is een leningsvorm dat bedoeld is voor consumenten voor het financieren van bijvoorbeeld een nieuwe auto, nieuwe wasmachine, extra geld voor onvoorziene uitgave of een mooie reis. Het minimale leenbedrag ligt rond de 1500 euro tot 2500 euro en is algemeen gezien meer dan een minilening. Daarnaast is het maximum leenbedrag rond de 50000 tot 75000 euro en is het algemeen gezien lager dan een hypothecair krediet. Op deze pagina leggen wij de mogelijkheden uit van een consumptief krediet.

  

Vormen van consumptief krediet

Consumtief krediet staat ook wel bekend als consumentenkrediet of goederenkrediet. De meest bekende leningsvorm hiervan zijn de persoonlijke lening, doorlopend krediet en de creditcard. Hiermee kunt u een geldsom lenen vanaf 1500 euro tot 2500 euro of 5000 euro afhankelijk van de aanbieder van de lening. Voor de meeste lening verstrekker geldt er een maximaal bedrag van 75000 euro. Tot slot is in het rood staan op uw persoonlijke bankrekening, financial lease auto en producten kopen op afbetaling ook vormen van consumptieve lening.

 


Persoonlijke lening aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte

 


 

Consumptief krediet aanvragen

Wilt u een lening aangaan om een nieuwe auto te kopen of voor een onverwachte uitgave? Dan is het aanvragen van een consumptief krediet mogelijk in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Dit zijn relatief gezien de goedkoopste leningen met lage rentestanden en deze hebben een looptijd van 24 maanden tot 108 maanden voor de grotere leningen.

 


 

Hoogte en looptijd lening

Afhankelijk van de leningvorm die u wilt aanvragen zijn er voor consumptief krediet een aantal gelijkenissen. Zo is het mogelijk om een lening aan te vragen vanaf 1500 euro en is het maximum bedrag dat u kunt lenen 75000 euro. Daarnaast is de looptijd van de lening afhankelijk van de hoogte van uw bedrag maar zal altijd tussen de 1 a 2 tot 9 jaar liggen. U heeft hiermee voldoende tijd om de lening terug te betalen.

  

Voorwaarden consumptief krediet

Als u een lening wilt aanvragen moet u wel voldoen aan de voorwaarden van de leningverstrekker. Dit is voor consumptief krediet over het algemeen bij alle aanbieders gelijk.

De voorwaarden:

 • U moet minimaal 18 jaar oud zijn, in sommige gevallen 21 of 25 jaar oud.
 • De maximale leeftijd waarop u een lening kan afsluiten is tussen de 65 en 67 jaar
 • U moet een stabiel inkomen hebben.
 • U mag geen hoge schulden of hele hoge vaste lasten hebben.
 • U mag geen negatieve BKR-registratie hebben.
 • U mag geen uitkering hebben (WW/ABW/WWB)
 • U moet in Nederland woonachtig zijn (nationaliteit)
 • U mag geen alleenstaande zijn met tijdelijk dienstverband

  

Intermediairsdiensten

Geldshop en Kredietspotter zijn één van de grootste intermediair in Nederland op het gebied van leningen aan consumenten voor de aankoop van consumptiegoederen. Denk hierbij aan auto´s, verbouwingen, caravan, boot etc. Zij hebben actuele kennis van de markt en kunnen u een gratis en vrijblijvende offerte toe sturen van alle leningverstrekkers. Hiermee bespaard u een hoop tijd en kunt u gemakkelijk een voordelige en betrouwbare keuze maken.

Het minimumbedrag wat u kunt lenen is tussen de €2.500 en het maximum leenbedrag is €75.000. De rente die u moet betalen over het leenbedrag is afhankelijk van onder andere u inkomen en de hoogte van het bedrag. De rente die u moet betalen kan variëren tussen de 4,5% en 14,0%.

 


 

Santander

Bij Santander krijgt u gratis advies over uw lening. Middels 3 simpele stappen kunt u met een aanvraagformulier kunt u een lening aanvragen. Bij Santander staat persoonlijk contact en verantwoordelijk lenen voorop. U kunt een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen voor verschillende onderwerpen zoals wat extra geld, een reis of verbouwing. U kunt minimaal €1.500,- en maximaal €50.000,- lenen al is de hoogte van de lening wel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Een overzicht van persoonlijke leningen bij Santander.*

Lening van 1500 euro tot 2499 euro.
Rentepercentage: 11,90%
Looptijd: 24 tot 72 maanden

Lening van 2500 euro tot 4999 euro
Rentepercentage: 7,60% tot 9,90%
Looptijd: 24 tot 72 maanden

Lening van 5000 euro tot 7499 euro
Rentepercentage: 5,80% tot 9,90%
Looptijd: 24 tot 108 maanden

Lening van 7500 euro tot 9999 euro
Rentepercentage: 5,80% tot 9,40%
Looptijd: 24 tot 108 maanden

Lening van 10000 euro 50000 euro
Rentepercentage: 5,80% tot 8,70%
Looptijd: 24 tot 108 maanden

* Kijk voor actuele rentepercentages op de website van Santander.

 


Persoonlijke lening aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte

 


 

Alle consumptieve kredieten op een rij

Bekijk hier alle mogelijkheden om geld te lenenen meer informatie over bijvoorbeeld een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of de creditcard. Daarnaast vindt u nog twee tips die buiten het consumptief krediet vallen.

 


 

Doorlopend Krediet

Met een doorlopend krediet kunt u geldbedragen lenen zoals 2500 euro of 5000 euro, maar ook grotere bedragen zoals 50.000 euro of 100.000 euro. Als u een bepaald geldbedrag in gedachte heeft kunt u de looptijd, oftewel betalingstermijn, van uw lening bepalen. De looptijd is de periode waarin u het geldbedrag, rente en eventuele bijkomende kosten moet aflossen. Bij het doorlopend krediet wordt een variabel rentepercentage gehanteerd. Dit houdt in dat de rente die u moet betalen per maand kan verschillen. Het bedrag dat u moet aflossen als rente kan dus stijgen maar het kan natuurlijk ook dalen. Houd hier rekening mee als u voor een doorlopend krediet kiest. Het voordeel is wel dat uw looptijd variabel is en u dus

 


 

Persoonlijke Lening

Met een persoonlijke lening kunt u grote geldbedragen lenen van bijvoorbeeld 5000 euro of meer. Als u een persoonlijke lening wilt afsluiten moet u er rekening mee houden dat er een vaste looptijd en rentepercentage gehanteerd word. Zo kan bijvoorbeeld uw rente niet stijgen in tegenstelling tot het doorlopend krediet, waarbij de looptijd en rentepercentage variabel is. Bij een persoonlijke lening wordt wel een hoger rentepercentage gehanteerd, maar uw rentepercentage en de maandelijkse aflossing is altijd hetzelfde. Dit is een aanrader voor personen die willen weten waar ze aan toe zijn en niet al teveel risico willen nemen.

 


 

Krediet bij uw bank

Bijna iedereen heeft wel een bankrekening bij een bank in Nederland. Hiermee wordt in Nederland graag betaalt en het is erg gemakkelijk in gebruik. Heeft u bijvoorbeeld een bankrekening bij de SNS, ING, ABN AMRO of een andere bank? Dan is het mogelijk om geld te lenen bij uw bank. U heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. In het roodstaan bij uw bank. Hierbij kunt u voor een bepaald bedrag in het rood staan. Over dit geleend bedrag betaalt u dan rente. Vraag bij uw eigen bank na wat uw mogelijkheden zijn voor extra krediet van uw bank.

 


 

Creditcard

Heeft u voor een reis of een online boeking een creditcard nodig? Of wilt u hem gewoon gebruiken voor het contant opnemen van contant geld uit een pinautomaat? Het is allemaal mogelijk met een creditcard. De creditcards die wij op een rij hebben gezet zijn wereldwijd de meeste geaccepteerde betaalkaarten. Hiermee kunt u vrijwel overal betalingen doen.

Een creditcard is een lening in de vorm van een betaalkaart. De meeste Nederlanders hebben een pinpas waarop je zelf geld moet zetten. Een creditcard, oftewel een kredietkaart is precies andersom. U ontvangt een persoonlijke betaalkaart met daarop geld. Als u aankopen doet kan u later het geld terugstorten. Wereldwijd wordt de creditcard gezien als een primaire betaalkaart en is het dus aan te raden een creditcard aan te vragen voor u op reis gaat.

 


 

Minilening

Een minilening oftewel minikrediet is strikt genomen geen consumtief krediet aangezien de lening aan de lage kant is. Hierbij kunt u terecht als u snel geld nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld een klein bedrag lenen van 100 euro of 500 euro, 1000 euro of 1500 euro zodat u weer de maand kan rondkomen? Dat is mogelijk met een minilening. U kunt het geld lenen voor een korte periode voor een vaste looptijd van 15, 30 of 45 dagen of een specifiek aantal dagen vanaf 5 dagen tot 31 dagen. U kunt een minilening zien als een voorschot op uw toekomstig inkomen. Als u uw inkomen heeft ontvangen kunt u de lening aflossen. Zorg er hierbij goed op dat u de lening op tijd kunt terugbetalen, anders zijn hier hoge kosten aan verbonden.

 


 

Geld lenen bij familie en vrienden.

Tot slot is geld lenen bij familie en vrienden vaak een goede optie als je niet kunt lenen. Dit heeft u waarschijnlijk al overwogen en het meest voor de hand liggend. Dit de goedkoopste lening doordat u geen rente betaald.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 5 juli 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)