Creditcard vergelijken


Wilt u gemakkelijk een creditcard vergelijken? Wij hebben 18 verschillende creditcards vergeleken en een top drie samengesteld. Wij hebben alle voorwaarden, voordelen, aanbiedingen, kosten en voorwaarden naast elkaar gezet zodat u gemakkelijk een kaart kan kiezen voor u het meest geschikt is.

  

Wij hebben 18 creditcards met elkaar vergeleken

Wilt u een standaard creditcard, een prepaid kaart, zakelijke of prive kaart, een lidmaatschapkaart van Nederlandse bedrijven of toch een creditcard van uw bank? Anno 2019 is er heel veel keuze in de wereld van de kredietkaart. Wij hebben voor u 18 verschillende creditcards vergeleken van de meest bekende aanbieders. Hierbij hebben wij gekeken naar de kosten, voordelen, aanbiedingen, kenmerken en hoe u de creditcard kan aanvragen. Hierbij hebben wij een top 3 samengesteld om de keuze voor u gemakkelijker te maken.


Standaard creditcard

 • Mastercard classic
 • Mastercard business
 • Mastercard black card
 • VISA Greencard
 • American express green creditcard
 • American express blue
 • American express gold
 • American express business gold
 • Amex business entry card

Lidmaatschap creditcard

 • ANWB Visa card
 • de Bijenkorf card

Prepaid creditcard

 • Prepaid VISA world card
 • Viabuy Prepaid MasterCard
 • Pay2D Prepaid VISA card

Creditcard van uw bank

 • ING creditcard
 • ING platinum card
 • ABN AMRO creditcard
 • ABN AMRO studenten creditcard
 • ABN AMRO gold card

 


Top 3 Creditcard aanbiedingen


 

 


 

Gewone creditcard of een prepaid card

Het belangrijkste verschil is, dat u met een gewone creditcard iets op rekening van de creditcardmaatschappij koopt. Dit is als het ware een lening, die u binnen een afgesproken termijn weer moeten afbetalen. In het geval van een prepaid creditcard stort u zelf een bedrag op uw kaart en kun u nooit meer uitgeven dan u zelf op uw kaart hebt gezet. Het voordeel van een prepaid creditcard ten opzichte van een gewone bankpas, is dat de prepaid creditcard op meer locaties in het buitenland geaccepteerd wordt.

 


 

Verschillende voordelen en voorwaarden van een creditcard

Gaat u een creditcard vergelijken van de ene aanbieder met de voorwaarden van een ander aanbieder, dan zult u vast een heleboel verschillen opvallen. De kosten van de kaart per jaar bijvoorbeeld. U kunt direct zien, wat u jaarlijks aan vaste bijdrage kwijt bent. Ook het aantal dagen dat uw aankopen verzekerd zijn, kan verschillen. Net als de service die u geboden wordt. Daarnaast kan u niet alleen een creditcard vergelijken, maar ook de welkomstgeschenken, die u bij de aanvraag van een kaart kunt verwachten.

 


Standaard Creditcards


 

De MasterCard Classic

De MasterCard Classic is één van de goedkoopste en daardoor ook meteen één van de populairste creditcards op de Nederlandse markt. Door gebruik te maken van deze creditcard geniet je van alle standaard voordelen. Zo kan je op meer dan 35 miljoen plaatsen in de wereld betalen. Daarnaast zijn nagenoeg alle aankopen die met deze kaart gebeuren gedurende een half jaar verzekerd en kan je rekenen op korting bij heel veel webwinkels via Haalmeeruitjecard.nl. Tel daar ook nog eens een mooie korting bij op op honderden reizen en deze MasterCard Classic creditcard kan je leven zomaar nog mooier maken!

Kenmerken
Verschuldigde jaarbijdrage van 35 euro.
Standaard bestedingslimiet van 2.500 euro.
Rentevrije periode tot 21 dagen na ontvangen van afschrift.
Maximale geldopname beperkt tot een bedrag van 1.250 euro.
Tot wel 50 kaarten mogelijk!
Voordelen
Real-time overzicht van alle uitgaven.
Betere cashflow & declaratieproces.
Aflevergarantie voor aangekochte artikelen. Krijg je geld terug bij verloren zending.
Aankoopverzekering tot een periode van 180 dagen na aankoop van je artikelen.
Optionele verzekering mogelijk.
Voorwaarden
Wil jij ook graag kunnen rekenen op alle voordelen die verbonden zijn aan de MasterCard Classic? In dat geval zijn er eerst wel een aantal voorwaarden waar je aan dient te voldoen. De belangrijkste voorwaarde is misschien nog wel het overleven van de BKR-toetsing. Pas wanneer deze is goedgekeurd wordt er namelijk verder gekeken. De tweede voorwaarde voor het kunnen aanvragen van de MasterCard Classic heeft betrekking tot het inkomen waarover je beschikt. Wat dit betreft geldt een minimaal inkomen van 13.800 euro bruto op jaarbasis. Het is voor je partner mogelijk om tegen een gereduceerd tarief eveneens een MasterCard Classic aan te vragen. Er kan slechts één extra partnerkaart worden verkregen.

Kan je aan de gestelde voorwaarden van de MasterCard Classic voldoen? In dat geval kan je rekenen op heel wat interessante voordelen. Niet alleen zijn alle aankopen die je met deze kaart doet voor een periode van 6 maanden verzekerd, daarnaast worden er ook nog eens heel wat mooie kortingen aangeboden. Je volgende vakantie boeken met een korting ter waarde van 8 procent? Het is perfect mogelijk door gebruik te maken van de MasterCard Classic! Met de handige ICS app voor smartphone en tablet wordt er tot slot voor gezorgd dat je geen enkele aankoop of andere uitgave met je creditcard uit het oog verliest!

Kosten
De MasterCard Classic mag zich met recht en rede één van de goedkoopste creditcards noemen op de Nederlandse markt. Dit is meteen terug te zien in de beperkte jaarbijdrage van amper 20 euro. voor een partnerkaart liggen de kosten met 17,50 euro per jaar zelfs nog een flink stuk lager. Bovendien geldt er bij deze creditcard een rentevrije periode van 21 dagen na de datum van het overzicht. Wordt deze termijn overschreden? Dan geldt er een rente van 14 procent. De boete voor een laattijdige terugbetaling ligt op 5 euro per maand. Wil je graag in uiterste gevallen van nood ook geld kunnen opnemen met je creditcard? In dat geval zal daarvoor een kost worden aangerekend van 1 procent bij een positief saldo (met een maximum van 1,50 euro) en een kost van 4 procent wanneer er sprake is van een negatief saldo. De maximale geldopname is bovendien beperkt tot een bedrag van 1.250 euro.
Aanvragen
Zoals je eerder op deze pagina hebt kunnen lezen zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het kunnen aanvragen van de MasterCard Classic. Lig je echter helemaal niet wakker van de BKR-toetsing en beschik je ook over het vereiste minimale bruto jaarinkomen van 13.800 euro? In dat geval moet het aanvragen van je MasterCard Classic eigenlijk geen problemen opleveren. De aanvraagprocedure is bovendien zeer eenvoudig en kan in slechts enkele minuten tijd worden doorlopen via de website van MasterCard zelf. Hou er wel rekening mee dat je alle vereiste documenten bij de hand hebt. Het aanvragen van de MasterCard Classic kan gemiddeld zo’n 14 dagen in beslag nemen. In het bijzonder wanneer je ze binnenkort mee wenst te nemen op vakantie is het tijdig aanvragen van deze creditcard dus aan te raden.

 


 

Visa Greencard

We zijn ons er vaak niet van bewust welke CO2-uitstoot de aankopen die we doen realiseren. Het resultaat is de Visa Greencard. Afhankelijk van de aankopen die je met deze kaart doet wordt de CO2-uitstoot die hiermee gepaard is gegaan door Visa gecompenseerd. Op deze manier wordt jij je bewuster van de CO2-uitstoot die door jou wordt gerealiseerd terwijl ze meteen in de kern wordt aangepakt. Bovendien zijn er aan de Visa Greencard voor jou als gebruiker verschillende interessante voordelen verbonden waardoor ze het ontdekken meer dan de moeite waard is.

Kenmerken
Een lage jaarlijkse bijdrage die is beperk tot slechts 25 euro.
Geld opnemen mogelijk bij meer dan 860.000 geldautomaten.
Maandelijks achteraf betalen en online inzicht in al je transacties.
Er kunnen verschillende aanvullende faciliteiten worden afgesloten zoals verzekeringen.

Voordelen
Tot 25% korting op tal van leuke uitstappen alleen of samen met de kinderen!
Aankopen worden kosteloos groen gemaakt door compensatie van CO2-uitstoot.
Alle aankopen zijn verzekerd voor een periode van 180 dagen vanaf datum van aankoop.
Wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard die er op de markt is terug te vinden.

Voorwaarden
Ondanks het bijzondere karakter van deze Visa creditcard hoef je geen rekening te houden met complexe voorwaarden, in tegendeel. Wel is het net zoals bij eender welke andere gewone creditcard zo dat er een BKR-toetsing zal worden uitgevoerd vooraleer ze wordt toegekend. Daarnaast wordt er door Visa gezien de standaard bestedingslimiet van 2.500 euro ook een bepaalde waarborg gevraagd. Deze waarborg moet worden geboden door het vereiste minimum bruto jaarinkomen. Deze is voor de Visa Greencard vastgesteld op een bedrag van 13.800 euro. Ondanks het feit dat er een mogelijkheid wordt aangeboden om een extra partnerkaart aan te vragen biedt deze geen extra financieel voordeel. De jaarbijdrage blijft dan ook voor een partnerkaart ongewijzigd.

Kosten
Dat de Visa Greencard een bijzondere creditcard is mag ondertussen wel duidelijk zijn. Naast dit gegeven is ze echter ook zeer toegankelijk. Het vereiste bruto jaarinkomen is niet aanzienlijk hoog en bovendien zijn de kosten met amper 25 euro per jaar erg beperkt. De rentevrije periode voor het terugbetalen van de schuld strekt zich uit tot 21 dagen na datum van het afschrift. Wanneer de schuld gespreid op een latere datum wordt terugbetaald geldt een rente van 15 procent. Bovendien kan er nog een boete worden aangerekend van 1,17 procent op het openstaande bedrag. Er is echter ook goed nieuws! Wist je namelijk dat je met de Visa Greencard ook geld kan verdienen? Hoe dan? Zeer eenvoudig, door te zorgen voor een saldo van minimaal 500 euro. Op deze manier kan je namelijk genieten van een niet onaantrekkelijke spaarrente van 1,75 procent. Wil je graag een extra Visa Greencard voor je partner aanvragen? Dat kan, maar ook hiervoor wordt de standaard jaarbijdrage van 25 euro in rekening gebracht.

Aanvragen
Ben jij een milieubewust persoon en ben je op zoek naar een mogelijkheid om jouw CO2-uitstoot te compenseren? Wil je bovendien wel nog steeds gewoon de beschikking hebben over een zeer interessante en bovendien voordelige creditcard? In dat geval is het aanvragen van de Visa Greencard voor jou zeker een aanrader. Deze creditcard kan op eenvoudige wijze worden aangevraagd via de website van Visa zelf. Je moet er eigenlijk alleen maar rekening mee houden dat er een aanvraagperiode geldt die kan oplopen tot 14 dagen.

Milieu bewuste creditcard
Door er voor te kiezen om de Visa Greencard aan te vragen kies je voor de meest groene creditcard op de markt. Ondanks het feit dat ze namelijk over precies dezelfde eigenschappen beschikt in vergelijking met andere Visa creditcards is er nog een bepaalde extra. Bij elke aankoop die wordt gedaan met je Visa Greencard wordt er bepaald hoe milieubelastend deze is. Vervolgens zal de Visa Greencard de CO2-uitstoot compenseren door onder meer nieuwe bomen aan te planten en te investeren in (meer) duurzame energie. Voor deze extra service voor milieubewuste gebruikers dient bovendien geen euro extra te worden betaald.

 


 

De American Express Green Creditcard.

.
Meer dan 50 jaar geleden verscheen de eerste American Express creditcard op de markt. Wil jij een stukje geschiedenis in huis halen? In dat geval kies je er voor om deze American Express Green creditcard in huis te halen. Het betreft hier namelijk het eerste exemplaar van de inmiddels wereldwijde bekende creditcard. Los van de achtergrond van deze kaart moet het gezegd dat ze ook op vandaag nog steeds de moeite meer dan waard is. De geld terug garantie op aankopen, maar ook het spaarprogramma voor vliegtickets en leuke cadeautjes zorgt er voor dat dit een zeer interessante creditcard is die je heel wat voordeel kan opleveren.

Kenmerken
Geen vooraf vastgestelde bestedingslimiet.
Interessant spaarprogramma voor sparen van diverse geschenken.
De partnerkaart kan volledig gratis worden aangevraagd.
Voordelen
Veilig betalen, online en overal ter wereld.
Alle aankopen die gebeuren zijn gedurende een termijn van 90 dagen verzekerd.
Reisongevallenverzekering standaard inbegrepen in de prijs van de verzekering.
Voorwaarden
Het feit dat er bij deze American Express creditcard geen sprake is van een vooraf vastgestelde bestedingslimiet zorgt er voor dat er een bepaalde waarborg door de houder van de kaart moet worden verstrekt. Deze waarborg heeft betrekking tot een minimum jaarlijks bruto inkomen van 30.000 euro. Bovendien dient er ook bij stil te worden gestaan dat er vooraleer deze creditcard wordt toegekend een BKR-toetsing wordt uitgevoerd. Blijkt uit deze toetsing dat de aanvrager over een bepaalde BKR-codering beschikt, dan is het mogelijk dat de aanvraag wordt geweigerd.
Kosten
Het spreekt voor zich dat je bij het aanvragen van een creditcard ook altijd rekening dient te houden met bepaalde kosten. Dat geldt zeker ook voor deze American Express Green creditcard. In eerste instantie is er de jaarbijdrage van deze kaart. Deze is met een bedrag van 65 euro vrij beperkt gehouden. Heb je bovendien een partner die je ook graag van de voordelen van deze kaart wil laten genieten? In dat geval kan je gratis een tweede kaart aanvragen. Je moet er bij het gebruik van deze American Express Green creditcard wel bij stil blijven staan dat er geen gespreide terugbetaling van de gemaakte schulden mogelijk is. Ben je te laat met terugbetalen? Dan wordt er een boete aangerekend voor een minimumbedrag van 15 euro tot maximaal 2,5 procent van het openstaande bedrag.

Met de American Express Green creditcard beschik je eveneens over de mogelijkheid om een bepaald geldbedrag af te halen. Ook hiervoor gelden bepaalde kosten. De kostprijs om te pinnen met deze kaart bedraagt minimaal 4,50 euro tot een maximum van 3,5 procent op het volledige bedrag dat wordt opgenomen. Let op, er geldt in het buitenland ook soms een wisselkoers van 2,3 procent. Natuurlijk zijn dit stuk voor stuk kosten waar je rekening mee zal willen houden, maar het moet gezegd dat je er ook heel wat moois voor in de plaats krijgt. Deze creditcard laat je immers genieten van heel wat interessante voordelen.

De American Express Green creditcard zorgt er in eerste instantie voor dat alle aankopen gedurende een periode van 90 dagen zijn verzekerd. Deze verzekering omvat schade door beschadiging, verlies en diefstal. Een ander voordeel gaat schuil in het feit dat je niet over een vastgestelde bestedingslimiet beschikt. Hierdoor wordt voorkomen dat je bijvoorbeeld op een zeker ogenblik in het buitenland zonder geld komt te zitten. Tel daar ook nog eens het interessante spaarprogramma bij op waarmee je heel wat leuke geschenken bij elkaar kan sparen evenals de reisongevallenverzekering en het mag duidelijk zijn dat deze creditcard een absolute aanrader is. Let wel, deelname aan het spaarprogramma kost je 25 euro per jaar.

Aanvragen
Het aanvragen van de American Express Green creditcard doe je bij voorkeur pas op het ogenblik dat je bent na gegaan of je aan alle gestelde voorwaarden tegemoet kan komen. Beschik je over het vereiste, minimum bruto jaarinkomen en zal ook de BKR-toetsing geen probleem opleveren? In dat geval kan de aanvraagprocedure meteen worden opgestart via de website van American Express. Let wel, er dient altijd rekening te worden gehouden met een aanvraagperiode van tussen de 5 en 10 werkdagen. Indien je deze creditcard mee wil nemen op je volgende vakantie kan je ze dan ook maar beter tijdig aanvragen!

 


 

De ANWB Visa Card.

.
Veilig overal en altijd kunnen betalen en wat extra geld beschikbaar hebben voor onverwachte vakantie-uitgaven? Dat is precies wat je kan verwachten indien je er voor kiest om de ANWB Visa Card aan te vragen! ANWB leden kunnen deze creditcard aanvragen en genieten daarbij niet alleen van opvallend lage kosten (dit is één van de voordeligste Visa creditcards op de markt), daarnaast beschikken ze meteen over het veiligste betaalmiddel ter wereld. De ANWB Visa Card gebruiken levert je daarenboven ook nog eens verschillende interessante extra’s op. Zo kan je altijd rekenen op een aflevergarantie en is er sprake van een 180 dagen aankoopverzekering. Ben je dus met andere woorden ANWB lid en zou je graag op voordelige wijze een creditcard willen aanvragen? Dan is de ANWB Visa Card ongetwijfeld iets voor jou!

Kenmerken
BKR toetsing voor toekenning van de kaart.
De rentevrije periode is vastgesteld op 21 dagen na de datum van het overzicht.
De rente voor gespreide terugbetaling bedraagt 14 procent.
Bij een te late terugbetaling wordt 2 procent van het verschuldigde saldo als boete in rekening gebracht.
Maximale, contante geldopname is gelimiteerd tot 2.000 euro.
Uitsluitend aan te vragen door ANWB leden.
Voordelen
Beperkte jaarbijdrage van amper 14,50 euro.
Aflevergarantie en aankoopverzekering voor een periode van 180 dagen.
Altijd een beetje extra geld achter de hand voor onvoorziene vakantie-uitgaven.
Eenvoudig en bovendien zeer veilig betalen op miljoenen locaties ter wereld en uiteraard ook via het internet.
Een aantrekkelijk bestedingslimiet van 2.500 euro op maandbasis.
Voorwaarden
Vooraleer over te gaan tot het aanvragen van de ANWB Visa Card spreekt het voor zich dat je een goed zicht zal willen hebben op de voorwaarden die hier aan verbonden zijn. Gezien het feit dat dit een creditcard is die wordt uitgegeven door de ANWB is het vanzelfsprekend dat je lid moet zijn van deze organisatie. Dat is echter niet alles. Omdat er een bepaalde schuld kan worden aangegaan met deze creditcard zal er ook altijd een toetsing bij het BKR gebeuren en is er bovendien een bepaald minimum inkomen vereist. Dit minimale inkomen is vastgesteld op een bedrag van 27.500 euro bruto per jaar. Zoals je eerder op deze pagina bovendien reeds hebt kunnen lezen wordt er bij de ANWB Visa Card de mogelijkheid aangeboden om het betaalde bedrag gespreid terug te betalen. Daarvoor worden echter wel extra kosten aangerekend.
Kosten
Omdat de ANWB Visa Card uitsluitend kan worden aangevraagd voor leden van de ANWB kan men een zeer beperkte jaarbijdrage hanteren. Deze is dan ook vastgesteld op een bedrag van slechts 14,50 euro. Opvallend is wel dat ook een partnerkaart tegen hetzelfde prijskaartje wordt verstrekt. Hier valt dus geen (extra) financieel voordeel uit te halen. De rentevrije periode bij de ANWB Visa Card is vastgesteld op 21 dagen na de datum van het overzicht. Wil je graag gespreid terugbetalen? Dat is mogelijk, maar dan wel tegen een rente van 14 procent. Indien er een laattijdige terugbetaling wordt gedaan zal je rekening moeten houden met een boete van 2 procent op het openstaande bedrag.

Net zoals bij alle andere creditcards geldt ook voor de ANWB Visa Card dat er een bepaalde kost in rekening wordt gebracht voor geldopnames. Op het ogenblik dat er sprake is van een positief saldo bedragen deze kosten 1 procent tot een maximum van 1,50 euro. Geldt er op het ogenblik van de geldopname een negatief saldo? Dan zal er rekening moeten worden gehouden met 4 procent aan kosten. De wisselkoers opslag die bij deze kaart van toepassing kan zijn bedraagt tot slot 2 procent.

Aanvragen
De voorwaarden voor het aanvragen van de ANWB Visa Card zijn eigenlijk vrij standaard. Zo spreekt het voor zich dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn en je moet voldoen aan de jaarlijkse eisen voor wat het bruto inkomen betreft. Dit inkomen dient minimaal 27.500 euro te bedragen. Vooraleer de ANWB Visa Card kan worden verkregen is het bovendien noodzakelijk om de BKR toetsing goed te doorstaan. Heb je met andere woorden lopende schulden die niet volgens de voorwaarden zijn terugbetaald en is er daar een melding van gebeurd bij het BKR? In dat geval is het mogelijk dat het verstrekken van de ANWB Visa Card zal worden geweigerd.

 


 

De Bijenkorf Card.

. Als vaste klant van De Bijenkorf is deze Bijenkorf Card eigenlijk niet te missen. Door gebruik te maken van deze kaart worden er namelijk punten gespaard die kunnen worden omgezet in interessante kortingen of gratis artikelen. Wanneer de kaart uitsluitend binnen De Bijenkorf wordt gebruikt is ze bovendien volledig gratis. Een opvallende extra is dat er een gespreide terugbetaling mogelijk wordt gemaakt die in bepaalde situaties kosteloos is. Betaal je de gemaakte kosten binnen de periode van 21 dagen volgend op de datum van het afschrift terug? Dan hoef je daarvoor geen rente te vrezen. Voor vaste klanten is de beschikking hebben over de Bijenkorf Card in ieder geval bijzonder interessant te noemen.

Kenmerken
Jaarlijks te betalen bijdrage van 16,50 euro.
Er geldt voor deze creditcard een maximale bestedingslimiet van 2.500 euro.
Zeer beperkt minimum bruto jaarinkomen van 155 euro vereist.
Er wordt een BKR toetsing uitgevoerd vooraleer de kaart wordt verstrekt.
Geen standaard verzekering tegen verlies of diefstal van de Bijenkorf Card.
Voordelen
Geen rente bij terugbetaling binnen 21 dagen.
Mogelijkheid om 1 procent spaarrente te ontvangen vanaf positief saldo van 500 euro.
Zeer voordelige jaarbijdrage voor partnerkaart van amper 9 euro.
Spaar eenvoudig punten voor mooie kortingen en leuke geschenken.
Voorwaarden
Naast het feit dat de Bijenkorf Card kan worden gezien als een soort van klantenkaart voor vaste Bijenkorf klanten is en blijft het uiteraard ook een echte MasterCard. Dit betekent dat er voor het aanvragen van de kaart rekening moet worden gehouden met een aantal niet onbelangrijke voorwaarden. De eerste voorwaarde heeft bijvoorbeeld betrekking tot het doorlopen van een BKR-toetsing. De bestedingslimiet van deze creditcard is met 2.500 euro dan ook niet min. Het gevolg is dat er een positieve BKR toetsing is vereist om ze te kunnen verkrijgen. Bovendien geldt er eveneens een minimum bruto jaarinkomen. Deze is afhankelijk van de limiet die je wenst op je kaart en begint daardoor reeds vanaf een bedrag van slechts 155 euro. Dit zorgt er uiteraard voor dat de Bijenkorf Card bijzonder toegankelijk is voor een zeer grote doelgroep.

Door het aanvragen van de Bijenkorf Card spaar je punten bij elke aankoop die je bij deze winkel doet. Elke betaalde euro is dan ook goed voor één punt. Dit is althans het geval voor nieuwe klanten. Naarmate je meer gaat betalen bij De Bijenkorf met deze MasterCard zal je namelijk kunnen rekenen op extra punten per gespendeerde euro. Betaal je buiten De Bijenkorf met deze creditcard? Ook dan kan je nog steeds punten sparen. In dit geval krijg je echter wel slechts één punt per elke 5 euro die wordt betaald. Op het ogenblik dat je voldoende punten hebt gespaard kan je deze uiteindelijk inwisselen voor leuke geschenken of mooie kortingen.

Kosten
Als houder van de Bijenkorf Card dien je rekening te houden met een verschuldigde jaarbijdrage van 16,50 euro. Bij het gespreid terugbetalen van de gemaakte kosten wordt er geen rente aangerekend indien de terugbetaling gebeurt binnen de termijn van 21 dagen volgend op de datum van het afschrift. Daarna wordt er een rente aangerekend van 14 procent. Ben je van plan om zo nu en dan wat geld af te halen met je Bijenkorf Card? In dat geval worden de kosten bepaald aan de hand van het saldo dat op de kaart is terug te vinden. Is er sprake van een positief saldo? Dan bedragen de kosten 1 procent met een maximum van 1,50 euro. Ga je geld afhalen met een negatief saldo? In dat geval liggen de kosten op 4 procent. Binnen de EU kan er tot slot een wisselkoersopslag worden aangerekend van 1,85 procent. Buiten de EU is dat nog iets meer, namelijk 2 procent.

Ga je er voor kiezen om de Bijenkorf Card aan te vragen? Hou er dan wel rekening mee dat er geen standaard verzekering wordt aangeboden tegen diefstal of verlies van de kaart. Dit is althans het geval wanneer ze uitsluitend binnen de Bijenkorf wordt gebruikt. Wil je toch graag dit risico laten verzekeren? Dan kan dat tegen een extra bedrag van 5 euro per jaar. Beschik je over een Platinum Membership? In dat geval is de verzekering wel gratis.

Aanvragen
Wil jij ook kunnen genieten van alle voordelen die zijn verbonden aan de Bijenkorf Card? In dat geval kan je ze meteen aanvragen! Voor het aanvragen van deze kaart dien je in het bezit te zijn van je identiteitskaart, je bankpas, je inkomensgegevens evenals de gegevens van je maandelijkse lasten. Je moet er rekening mee houden dat de aanvraagperiode voor de Bijenkorf Card zo’n 2 weken in beslag neemt.

 


 

De Amex Business Entry Card.

Zowel jonge als gevestigde ondernemers dienen eigenlijk steeds over de mogelijkheid te beschikken om efficiënt in te kunnen spelen op bepaalde situaties. Vaak zijn ze hiervoor echter sterk afhankelijk van hun financiële mogelijkheden. Op het ogenblik dat er misschien net onvoldoende cashflow beschikbaar is kan de Amex Business Entry Card de perfecte oplossing betekenen. Deze zakelijke creditcard beschikt over een ongelimiteerd bestedingslimiet en bovendien heb je als eigenaar van het bedrijf inzicht in alle individuele creditcards die er in je bedrijf zijn opgenomen. Wanneer je op zoek bent naar een efficiënte mogelijkheid om tijdelijk iets meer cashflow voor handen te hebben, niet alleen voor jezelf als eigenaar van het bedrijf, maar ook voor je medewerkers kan het aanvragen van de Amex Business Entry Card absoluut de moeite meer dan waard zijn!

Kenmerken
Voor het aanvragen van deze creditcard wordt er steeds zowel een privé als een zakelijke BKR controle uitgevoerd.
Er is geen mogelijkheid om een gespreide terugbetaling te doen van de betaalde gelden.
Maximale contante geldopname in Nederland is gelimiteerd tot 2.800 euro. Voor het buitenland geldt een limiet van 3.500 euro.
Er is een minimum jaarinkomen (bruto) vereist van 23.000 euro.
Een extra partner Amex Business Entry Card kan worden aangevraagd tegen een meerprijs van 25 euro per jaar.
Voordelen
Voor de Amex Business Entry Card geldt een ongelimiteerd bestedingslimiet. Hierdoor heb je altijd voldoende geld beschikbaar.
Maandelijkse betaaldatum is naar eigen inzicht te bepalen.
Altijd online inzicht in de uitgaven van je eigen Amex Business Entry Card, maar ook in deze van je werknemers.
Mogelijkheid om tot 50 dagen na aankoop de betalingsverplichting in te lossen.
Creditcards van werknemers van je bedrijf zijn individueel controleerbaar. Zo is een optimale veiligheid en controle gegarandeerd.
Voorwaarden
De Amex Business Entry Card is een creditcard die hoofdzakelijk wordt gebruikt door ondernemers. Het feit dat er sprake is van een ongelimiteerd maandelijks bestedingslimiet zorgt er voor dat deze ondernemers altijd niet alleen op zakelijk, maar ook op privé vlak zullen worden getoetst bij het BKR. Bovendien geldt dat er steeds sprake moet zijn van een bruto jaarinkomen van minimaal 23.000 euro. Bovendien is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de Amex Business Entry Card niet over de mogelijkheid beschikt om de betaalde bedragen gespreid terug te betalen. Op een door jou zelf te bepalen vaste dag van de maand zal het volledige bedrag dat je hebt besteed dus worden afgeboekt. Is er sprake van een laattijdige betaling? Dan wordt er een boete van 2,5 procent over het saldo aangerekend met een minimum van 15 euro.
Kosten
Voor het aanvragen van de Amex Business Entry Card gelden niet alleen verschillende voorwaarden, uiteraard zijn er ook enkele kosten waar je rekening mee zal moeten houden. In eerste instantie is er wat dit betreft uiteraard de jaarlijkse abonnementskost voor de kaart. Deze bedraagt 50 euro. Er is een mogelijkheid om ook een partner kaart aan te vragen. Hiervoor geldt een meerprijs van 25 euro op jaarbasis. De vaste kosten die voor dit type van creditcard worden aangerekend zijn hiermee bekend. In bepaalde situaties kan het echter voorkomen dat je rekening moet houden met één of meerdere extra kosten. Dit is bijvoorbeeld het geval indien je gaat pinnen met deze creditcard. Dan geldt een vaste kost van 4,50 euro met een maximum van 4 procent van de volledige geldopname die is uitgevoerd.
Aanvragen
Ben je overtuigd van de interessante voordelen die zijn verbonden aan de Amex Business Entry Card? In dat geval kan je deze meteen aanvragen! Tijdens de aanvraagprocedure dien je wel in het bezit te zijn van de geldende gegevens van de K.V.K. met betrekking tot je bedrijf (je dient bovendien minimaal 1 jaar te zijn ingeschreven!) en is het interessant om je paspoort, ID-kaart of rijbewijs bij de hand te hebben. Hou er bovendien rekening mee dat je permanent woonachtig moet zijn in Nederland en je de minimumleeftijd van 18 jaar moet hebben. Ook de huidige bankrekening van je bedrijf bij een bank met Nederlandse oorsprong zal moeten worden opgegeven. De gemiddelde aanvraagperiode voor een Amex Business Entry Card is gelegen tussen de 1 en 10 werkdagen.

 


 

De MasterCard Black Card.

De MasterCard Black Card wordt vaak omschreven als de meest exclusieve creditcard op de markt. Verschillende factoren liggen hiervan aan de basis. Niet alleen kan je door het aanvragen van deze creditcard namelijk genieten van een bestedingslimiet tot wel 25.000 euro op maandbasis, daarnaast is het zomaar mogelijk om gebruik te maken van 700 verschillende Airport Lounges evenals van het 24/7 World Elite Assistance Centre! Dit zorgt er in combinatie met het rijke pakket aan verzekeringen voor dat dit een creditcard is die zeer geschikt is voor de veeleisende levensgenieter. Of je nu graag in stijl en optimaal beschermt op vakantie wil gaan of je gewoon over een betrouwbare creditcard wenst te beschikken met een aanzienlijke limiet, in beide gevallen is het aanvragen van de MasterCard Black Card beslist een aanrader!

Kenmerken
Vrij te bepalen bestedingslimiet tot een bedrag van maximaal 25.000 euro per maand.
Mogelijkheid tot gebruikmaken van het 24/7 World Elite Assistance Centre.
Rijk pakket boordevol verzekeringen en hulpverlening.
Maak gebruik van de gratis, praktische ICS app voor smartphone en tablet.
Gespreide terugbetaling van opgevraagde bedragen mogelijk.
Spaarrente van 0,50% van toepassing vanaf een bedrag van minimaal 500 euro.
Voordelen
Toegang tot 700 verschillende Airport Lounges op luchthavens verspreid over de wereld.
Korting bij een groot aantal webwinkels waaronder bijvoorbeeld Bol.com.
8% korting op tal van vakanties bij twee geselecteerde reisorganisaties.
Hotelservice maakt inchecken wanneer je dat wil mogelijk evenals gratis annulatie.
Voorwaarden
Ondanks het feit dat de MasterCard Black Card de houder er van voorziet van enkele ronduit fantastische en indrukwekkende voordelen moet het gezegd dat de voorwaarden voor het verkrijgen van deze creditcard eigenlijk vrij toegankelijk zijn gehouden. Uiteraard zal er wel altijd een BKR-toetsing worden uitgevoerd, maar het vereiste bruto jaarinkomen is bijvoorbeeld slechts gelegen op 15.000 euro. Daarnaast gelden eigenlijk vooral de standaard voorwaarden die zijn verbonden aan alle creditcards die je kan afsluiten. Zo geldt een minimumleeftijd van 18 jaar en moet je beschikken over een bankrekening bij een Nederlandse bank. De MasterCard Black Card maakt het bovendien mogelijk om het verschuldigde bedrag niet in één keer, maar wel gespreid over een bepaalde periode terug te betalen. Het spreekt evenwel voor zich dat je in deze situatie rekening zal moeten houden met extra kosten waar we hieronder graag uitgebreid verder op in zullen gaan.
Kosten
De vele interessante voordelen die verbonden zijn aan de MasterCard Black Card zorgen er voor dat je rekening zal moeten houden met een vrij hoge jaarbijdrage. Deze is vastgesteld op een bedrag van 204 euro. Wens je ook een partnerkaart? In dat geval wordt er een extra bedrag van 124 euro per jaar aangerekend. In het merendeel van de gevallen zullen houders van een MasterCard Black Card er voor kiezen om het verschuldigde bedrag in één keer terug te betalen. Dit kan rentevrij tot 21 dagen na datum van het overzicht. Wens je toch het bedrag gespreid terug te betalen? In dat geval moet je rekening houden met een verschuldigde rente van 14 procent. Voor een laattijdige terugbetaling worden 1,17 procent aan kosten aangerekend.

Het spreekt voor zich dat het met de MasterCard Black Card eveneens mogelijk is om geld op te nemen. Hiervoor gelden 1 procent kosten met een maximum van 1,50 euro op het ogenblik dat er sprake is van een positief saldo. Is er sprake van een negatief saldo? In dat geval lopen

Aanvragen
Als rasechte levensgenieter zal je uiteraard alleen maar genoegen willen nemen met de beste en meest luxueuze creditcard op de markt. Wel, in dat geval is deze MasterCard Black Card voor jou ongetwijfeld een zeer interessante keuze! Deze creditcard levert je tijdens je vakantie bijzonder veel interessante voordelen op en zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je kan rekenen op tal van kortingen. Wil je de MasterCard Black Card graag aanvragen? Hou dan rekening met de eerder op deze pagina aangegeven voorwaarden evenals een aanvraagperiode van gemiddeld 2 werkweken.

 


 

De American Express Blue.

.
Wil je kunnen genieten van alle voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een creditcard, maar zit je niet te wachten op heel wat extra kosten? In dat geval kan de American Express Blue creditcard voor jou bijzonder interessant zijn! Deze creditcard hanteert immers geen jaarlijkse bijdrage en bovendien is er ook geen sprake van een vooraf ingestelde bestedingslimiet. Uiteraard kan je door gebruik te maken van de American Express Blue creditcard eveneens deelnemen aan het Membership Rewards programma. Dit bekroonde programma laat je als gebruiker meesparen voor prachtige prijzen. Bij elke betaling die je doet krijg je reeds punten. Let wel, deelname aan dit spaarprogramma is niet gratis. Hiervoor moet een jaarlijkse bijdrage worden betaald van 25 euro.

Kenmerken
Vooraleer de American Express Blue creditcard wordt verstrekt wordt er altijd een BKR toetsing uitgevoerd.
Er is een rentevrije periode van toepassing tot 30 dagen na datum van het overzicht.
Bij niet tijdige terugbetaling wordt een boete aangerekend van 15 euro tot een maximum van 2,5 procent voor een periode van 15 dagen.
Het minimale bruto jaarinkomen voor het verkrijgen van de kaart bedraagt 30.000 euro.
Alle aankopen die online gebeuren zijn automatisch gedurende 90 dagen verzekerd.
Mogelijkheid tot intekenen op het Membership Rewards programma.
Ledenservice elke dag bereikbaar van acht uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.
Voordelen
Geen jaarlijkse bijdrage. In de basis is de American Express Blue creditcard dan ook helemaal gratis te gebruiken.
De bestedingslimiet van de American Express Blue creditcard is in principe onbeperkt.
Een extra American Express Blue kaart kan gratis worden aangevraagd voor je partner of een ander gezinslid. De uitgaven staan duidelijk per kaart aangegeven.
De transparante uitstraling van de kaart maakt ze eenvoudig herkenbaar.
Geld terug garantie indien je niet tevreden bent van een bepaalde aankoop.
Gratis reisongevallenverzekering bij afrekenen tickets met American Express Blue.
Voorwaarden
De flexibele mogelijkheden waar de American Express Blue Creditcard om bekend staat zorgen er uiteraard voor dat er rekening moet worden gehouden met bepaalde voorwaarden. Een creditcard als deze kan dan ook uitsluitend worden verkregen indien er wordt voldaan aan het vereiste, minimale bruto jaarinkomen. Deze is vastgesteld op een bedrag van 30.000 euro. Het gaat hierbij in principe om een behoorlijk bedrag, maar deze is gezien de in principe onbeperkte bestedingslimiet toch verantwoordbaar.
Kosten
Het feit dat er geen jaarlijkse abonnementskosten voor deze creditcard in rekening worden gebracht zal bij veel mensen als muziek in de oren klinken. Je moet er wel rekening mee houden dat American Express ook graag wat geld wil verdienen aan het verstrekken van deze kaarten waardoor niet alle diensten gratis zijn. Wil je bijvoorbeeld mee kunnen sparen voor mooie geschenken middels het bekroonde Membership Rewards programma? In dat geval zal je rekening moeten houden met een jaarlijks te betalen bijdrage van 25 euro. Uiteraard is dit geen verplichting en kan je er ook gewoon voor kiezen om niet te sparen.

Op het ogenblik dat er een te late terugbetaling gebeurt van de gemaakte kosten is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er een bepaalde boete in rekening wordt gebracht. Deze boete bedraagt minimaal 15 euro en kan uiteindelijk oplopen tot 2,5 procent van het verschuldigde bedrag. Bovendien wordt deze boete telkens per 15 dagen aangerekend. Wil je partner ook graag gebruik kunnen maken van een American Express Blue creditcard? Dan kan dit zonder dat hij of zij daarvoor een extra bijdrage dient te betalen.

Aanvragen
Ben je er zeker van dat je aan de voorwaarden voor het aanvragen van een American Express Blue creditcard kan voldoen? In dat geval kan je de aanvraagprocedure opstarten. Dit gebeurt door middel van het invullen van een formulier op de website van American Express. Er wordt je in dit formulier niet alleen gevraagd naar je persoonlijke gegevens, maar bovendien moet er ook een duidelijk beeld worden geschetst van je inkomsten. Vervolgens kan je de aanvraag versturen en treedt er een aanvraagperiode in werking die tussen de 5 en 10 werkdagen in beslag kan nemen. Na afloop van deze periode is jouw gloednieuwe American Express Blue creditcard doorgaans volledig gebruiksklaar!

 


 

De American Express Gold.

.
Ga je op vakantie en ben je nog op zoek naar een veilige en efficiënte mogelijkheid om in alle situaties een betaling uit te kunnen voeren? In dat geval kan de American Express Gold Creditcard je daar een aardig handje bij helpen. Deze creditcard beschikt niet alleen over een onbeperkte bestedingslimiet, bovendien is het ook nog eens zo dat er een uitgebreide reisverzekering aan verbonden is. Op deze manier hoef je, je bij het boeken van een nieuwe vakantie nooit meer de vraag te stellen of je wel voldoende goed bent voorbereid om op vakantie te vertrekken!

Kenmerken
Vaste jaarbijdrage van 199 euro.
Tot 3,5% kosten voor het uitvoeren van een geldopname.
Voor toekenning van de American Express Gold creditcard wordt er een BKR-toetsing uitgevoerd.
Uitgebreide reisverzekering en bijhorende service standaard inbegrepen.
Sparen voor membership rewards bij alle aankopen die gebeuren.
Voordelen
Onbeperkte bestedingslimiet.
Geen extra jaarbijdrage voor het aanvragen van een partnerkaart.
Nieuwe creditcard bij diefstal of verlies binnen de 24 uur en dat waar je, je in de wereld ook mag bevinden.
Alle aankopen die met de kaart gebeuren zijn verzekerd tegen fraude en misbruik.
Voorwaarden
Wil je een American Express Gold creditcard aanvragen? In dat geval zal je altijd rekening moeten houden met het feit dat er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Zo wordt er altijd een BKR-toetsing uitgevoerd. Deze toetsing moet uitwijzen of je op financieel vlak wel of niet in staat bent om de kosten van deze creditcard te dragen. De BKR-toetsing is wat dit betreft niet de enige controle die zal worden uitgevoerd. Vooraleer deze creditcard aan te vragen moet je er dan ook rekening mee houden dat er een minimaal bruto jaarinkomen voor handen moet zijn van minimaal 36.500 euro. Voldoe je aan één van deze beide voorwaarden niet, dan zal je helaas geen American Express Gold creditcard kunnen verkrijgen.
Kosten
De eerste kost is uiteraard de jaarbijdrage die in rekening wordt gebracht voor deze creditcard. Deze is met een prijs van 199 euro niet onaanzienlijk te noemen, maar de partnerkaart is wel gratis. Sterker nog, er kunnen tot twee kaarten extra worden aangevraagd zodat er daarvoor een meerprijs in rekening wordt gebracht! Hou er bij het aanvragen van de American Express Gold rekening mee dat er geen gespreide terugbetaling mogelijk is. Elke te late betaling zal dan ook worden bestraft met een boete die kan oplopen tot 2,5 procent per 15 dagen dat je te laat bent met terugbetalen. Voor een geldopname geld een kostprijs van 4,50 euro die maximaal kan oplopen tot 3,5 procent van het volledige bedrag dat wordt opgenomen.

De American Express Gold creditcard is natuurlijk niet de goedkoopste op de markt, maar daar staat tegenover dat er heel veel interessante (extra) voordelen aan verbonden zijn. Deze voordelen kosten je anders vaak ook wat extra geld, iets wat nu dus niet het geval is. Door het aanvragen van de American Express Gold creditcard krijg je onder meer toegang tot 350 airport lounges verspreid over de wereld en daarnaast is er uiteraard ook de reisongemakken- en ongevallenverzekering. Deze zorgt voor een dekking bij vertragingen van je vluchten, maar ook bij zoek geraakte bagage en ongevallen. Tot slot biedt de American Express Gold creditcard je nog heel wat extra zekerheid door de dekking tegen fraude en misbruik. Alle aankopen die met deze creditcard gebeuren zijn dan ook standaard gedurende een periode van 180 dagen verzekerd.

Aanvragen
Het aanvragen van de American Express Gold creditcard kan zeer eenvoudig gebeuren via de website van American Express. Vooraleer de aanvraag in te dienen is het uiteraard wel van belang om na te gaan of je aan alle vooropgestelde voorwaarden weet te voldoen. Is dat het geval? Dan kan je de aanvraag definitief indienen. Je moet er wel rekening mee houden dat de gemiddelde aanvraagtijd voor deze creditcard zo’n 3 weken bedraagt. Ga je binnenkort op vakantie en wil je tijdens die vakantie graag gebruik kunnen maken van je gloednieuwe American Express Gold creditcard? Vergeet dan niet om deze tijdig aan te vragen!

 


Prepaid Creditcard


 

De Prepaid Visa World Card

Veel mensen willen, bijvoorbeeld tijdens hun vakantie graag kunnen genieten van de interessante voordelen die zijn verbonden aan een Visa creditcard, maar dan wel zonder dat ze geconfronteerd kunnen worden met financiële risico’s. Indien dit eveneens geldt voor jou kan het interessant zijn om te kiezen voor de Prepaid Visa World Card. Met deze kaart betaal je en haal je overal geld af waar het Visa logo is terug te vinden. Daarnaast beschik je over een gratis aankoopverzekering en bepaal je volledig zelf je limiet. Dit zorgt er voor dat je kan genieten van alle voordelen van een gewone creditcard, maar dan wel zonder de risico’s die er aan verbonden zijn.

Kenmerken
Jaarbijdrage van 17,50 euro.
Er is geen BKR-toetsing vereist.
Betaal overal waar je met een gewone VISA creditcard kan betalen.
Geen minimum bruto jaarinkomen vereist in vergelijking met ‘echte’ creditcards.
Gratis toegang tot de ICS prepaid Card App. Zo controleer je altijd welke uitgaven je met je Prepaid Visa World Card hebt gemaakt.
Voordelen
Gratis aankoopverzekering inbegrepen.
Bepaal volledig zelf je limiet.
Met deze Prepaid Visa World Card betaal je op zeer veilige wijze op het internet.
Financiële zekerheid door debit karakter van de kaart.
Gratis reisverzekering wanneer je er voor kiest om je geboekte vakantie te betalen met de Prepaid Visa World Card.
Voorwaarden
Gezien het feit dat het hierbij gaat om een prepaid Visa kaart zijn de voorwaarden voor het aanvragen zeer toegankelijk. In principe beschikt iedereen dan ook over de mogelijkheid om een dergelijke kaart aan te vragen. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat er een jaarlijkse kost dient te worden betaald. Omdat er niet meer kan worden uitgegeven dan er daadwerkelijk op de kaart is terug te vinden moet er geen BKR-toetsing gebeuren vooraleer de kaart kan worden uitgereikt. Daarnaast dient er ook geen bewijs van inkomsten te worden voorgelegd. Ook dit is het gevolg van het feit dat er niet in het rood kan worden gegaan op de kaart. Dit alles zorgt er voor dat de Prepaid Visa World Card een zeer interessante kaart is voor mensen die willen genieten van alle voordelen van een Visa creditcard zonder de strenge voorwaarden die aan een gewone creditcard verbonden zijn.
Kosten
Ondanks het feit dat het hierbij uiteraard gaat om een prepaid creditcard zijn er enkele kosten waar je rekening mee moet houden. Net als een gewone creditcard beschikt ook deze prepaid variant bijvoorbeeld over een jaarbijdrage welke moet worden betaald. Het gaat hierbij om een bijdrage van 17,50 euro. Een andere belangrijke kost is terug te vinden in deze voor het opladen van de kaart. Op dit vlak kan je rekening houden met een prijskaartje van 0,95 euro voor elke oplaadbeurt die gebeurt. Ook voor het opzeggen van de kaart, bijvoorbeeld wanneer je op een later tijdstip wel gebruik wil kunnen maken van een echte creditcard met een bepaalde kredietlimiet geldt eenzelfde kostprijs.

Veel mensen vergeten het wel eens, maar ook een prepaid creditcard is en blijft een creditcard wanneer het op geldafhaling aankomt. Dit betekent concreet dat er voor elke geldafhaling die gebeurt een bepaalde kost in rekening wordt gebracht. Het gaat hierbij om 2 procent van het bedrag dat wordt afgehaald. Bovendien kan er ook nog een wisselkoersopslag van toepassing zijn die eveneens goed is voor 2 procent aan kosten. Zo weinig mogelijk geld afhalen met je Prepaid Visa World Card is dan ook aan te raden.

Aanvragen
Ben je op zoek naar een betrouwbare prepaid creditcard met lage kosten waarmee je overal waar het Visa logo staat kan betalen? In dat geval is de Prepaid Visa World Card voor jou ongetwijfeld een zeer interessante keuze. Aan het aanvragen van deze kaart zijn ook nagenoeg geen voorwaarden verbonden. Je dient er alleen rekening mee te houden dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn en de jaarbijdrage moet worden betaald. Het aanvragen van deze prepaid creditcard kan in ieder geval zeer eenvoudig gebeuren via de website van Visa World Card. Gemiddeld duurt het zo’n 2 weken vooraleer de kaart bij jou thuis wordt afgeleverd.

 


 

De Pay2D Prepaid Visa Card.

.
De Pay2D Prepaid Visa laat je genieten van alle voordelen die zijn verbonden aan een gewone creditcard, maar dan wel zonder de risico’s die er mee gepaard gaan. Door gebruik te maken van de Pay2D Prepaid Visa betaal je dan ook niet alleen zeer eenvoudig en veilig op een enorme hoeveelheid aan locaties verspreid over de wereld, ook online heb je niets meer te vrezen. Daar komt bij dat er voor het aanvragen van de Pay2D Prepaid Visa uiteraard ook geen controle bij het BKR is vereist. Beschik je dus met andere woorden over één of meerdere leningen of heb je te maken gehad met een bepaalde betalingsachterstand? Dan zullen deze factoren het al dan niet toegekend krijgen van de Pay2D Prepaid Visa niet beïnvloeden!

Kenmerken
Betaal overal waar een Visa creditcard wordt geaccepteerd. Dit zowel in hotels als restaurants, in supermarkten, etc.
Volledig anoniem. In tegenstelling tot een gewone Visa kaart zijn er aan de Pay2D Prepaid Visa geen persoonsgegevens verbonden.
Beperkte maandelijkse vergoeding.
Opwaarderen kan niet alleen met een bankoverschrijving, maar ook met iDeal.
Voordelen
Bij verlies van de Pay2D Prepaid Visa kaart blijven de financiële risico’s veel beperkter in vergelijking met een gewone Visa kaart.
Je betaalt niet alleen eenvoudig op miljoenen locaties in de wereld, maar uiteraard ook wanneer je online aankopen doet.
Geen verplichte BKR controle.
Afhankelijk van het type Pay2D Prepaid Visa beschik je over een gratis IBAN nummer.
Voorwaarden
Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag betalingen kunnen uitvoeren met een Visa kaart? Is het voor jou echter bijzonder belangrijk dat de financiële risico’s zoveel als mogelijk is kunnen worden ingeperkt? In dat geval kan de Pay2D Prepaid Visa je daarbij van dienst zijn. Dit type van Visa kaart beschikt namelijk over een prepaid karakter wat er voor zorgt dat je nooit meer geld kan uitgeven dan er daadwerkelijk op de kaart beschikbaar is. Concreet betekent dit ook dat de voorwaarden voor het aanvragen van de Pay2D Prepaid Visa eigenlijk zeer beperkt zijn. In tegenstelling tot bij een Visa creditcard waarbij er soms sprake is van een maandelijks te besteden bedrag tot wel 2.000 of 2.500 euro kan de Pay2D Prepaid Visa dan ook door iedereen worden aangevraagd, ongeacht de financiële situatie waarover je beschikt.
Kosten
Net zoals bij elke creditcard (ook een prepaid variant) het geval is dient er ook bij de Pay2D Prepaid Visa rekening te worden gehouden met verschillende kosten die aangerekend kunnen worden. In eerste instantie is er de kostprijs voor het daadwerkelijk aankopen van de basic Pay2D Prepaid Visa kaart. Deze kosten bedragen 10 euro. Wil je op een zeker ogenblik upgraden naar een plus of pro variant? Dan kan dat helemaal gratis.

Eén van de mogelijkheden waar je met de Pay2D Prepaid Visa over beschikt is dat je deze op een verkooplocatie kan opladen. Hiervoor wordt telkens een vast bedrag aangerekend van 2 euro per transactie. Dit geldt overigens ook wanneer er een iDeal of Sofort transactie wordt uitgevoerd door plus of pro kaarten. Wordt er gebruik gemaakt van een bankoverschrijving? Dan is een beperktere vergoeding van slechts 1 euro van toepassing.

Hou er naast bovenstaande rekening mee dat er ook een vaste, maandelijkse vergoeding wordt aangerekend wanneer je er voor kiest om een plus of pro Pay2D Prepaid Visa aan te kopen. Deze vergoeding is gelegen op een bedrag van 0,85 euro. Op moment van schrijven is het wel zo dat deze kostprijs pas in rekening wordt gebracht na een periode van 12 maanden. Het eerste jaar dat je over de Pay2D Prepaid Visa beschikt dien je hier dan ook geen rekening mee te houden.

Aanvragen
Ben jij ook op zoek naar een kwalitatieve prepaid Visa kaart waarbij je geen rekening dient te houden met hoge, terugkerende kosten? Wil je graag met een gerust hart tijdens je vakantie of online aankopen kunnen doen? In dat geval is het aanvragen van de Pay2D Prepaid Visa ongetwijfeld een zeer interessante keuze. Deze prepaid creditcard kan zeer eenvoudig online worden aangevraagd. Schaf je ze aan in één van de vele verkooppunten? In dat geval is de kaart ook meteen bruikbaar waardoor je geen rekening dient te houden met een bepaalde aanvraagperiode. Eenvoudiger kan haast niet!

 


 

De Viabuy Prepaid MasterCard.

.
De Viabuy Prepaid MasterCard is een interessante prepaid creditcard waarmee je overal kan betalen waar het MasterCard logo is terug te vinden. Niet alleen kan je met deze prepaid creditcard betalen voor jouw hotelovernachting(en) of restaurants, daarnaast betaal je er ook probleemloos alle artikelen mee die je via het internet hebt besteld. De Viabuy Prepaid MasterCard is een betaalbare en toegankelijke oplossing voor iedereen die wil kunnen genieten van de voordelen van een creditcard, maar dan wel zonder een BKR-toetsing te moeten laten uitvoeren.

Kenmerken
Uitgiftekost van 89,70 euro.
Maximale contante geldopname beperkt tot een bedrag van 800 euro.
Wisselkoers opslag van 2,75 procent.
Extra kaarten aan te vragen voor een beperkte jaarbijdrage van 14,90 euro.
Voordelen
Geen jaarbijdrage gedurende de eerste 3 jaar.
Veilig wereldwijd en ook via het internet betalen voor al jouw aankopen en boekingen.
Geen BKR-toetsing vereist.
Beperkte aanvraagperiode van amper 3 dagen.
Voorwaarden
De Viabuy Prepaid MasterCard is uiteraard een prepaid creditcard. Dit zorgt er voor dat er eigenlijk nauwelijks voorwaarden zijn verbonden aan het aanvragen er van. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat de verschuldigde uitgiftekost in één keer van de kaart moet kunnen worden afgeschreven. Daarnaast moet de aanvrager van de eerste kaart de leeftijd hebben van minimaal 18 jaar. In tegenstelling tot bij een gewone creditcard is het bij dit prepaid exemplaar niet zo dat er een BKR-toetsing moet worden uitgevoerd. Bovendien is er uiteraard ook geen minimum bruto jaarinkomen vereist.

Eenmaal de Viabuy Prepaid MasterCard aan je is toegekend kan je alle functionaliteiten van de kaart via het internet beheren. De kaartrekening achter deze prepaid creditcard zorgt er voor dat je op zeer eenvoudige wijze alle tegoeden kan beheren. Het opwaarderen van het saldo op deze kaart is online mogelijk en bovendien heb je eveneens de mogelijkheid om rekeningen via de kaartrekening te voldoen. Overschrijvingen die door middel van de Viabuy Prepaid MasterCard gebeuren vinden realtime plaats en bij elke afschrijving wordt er een melding via SMS of e-mail verzonden. Zo heb je altijd een prima zicht op het resterende saldo. Beschik je over meerdere Viabuy Prepaid MasterCards? Dan kan je onderling tussen de kaarten realtime en zeer snel geld overmaken. Interessant wanneer één van je kinderen op vakantie hun portefeuille is kwijtgeraakt of is gestolen!

Kosten
Eén van de belangrijkste kenmerken van de Viabuy Prepaid MasterCard is terug te vinden in het feit dat ze gedurende de eerste drie jaar niet over een zogenaamde jaarbijdrage beschikt. Dit lijkt een financieel zeer interessant voordeel, maar eigenlijk betaal je deze jaarbijdrages in één keer op het ogenblik dat de Viabuy Prepaid MasterCard aan je wordt verstrekt. Vanaf het ogenblik dat er (minimaal) 90 euro op de kaart is geplaatst wordt meteen de uitgiftekost van 89,70 euro afgeboekt. Dit zorgt er voor dat je de volgende jaren geen jaarlijkse kosten meer moet betalen, maar het is wel een flink bedrag om in één keer op te hoesten. Hoe dan ook zorgt deze uitgiftekost er voor dat deze prepaid creditcard uiteraard zeker niet gratis is.

Buiten de uitgiftekost geldt dat er ook voor elke extra kaart een jaarbijdrage zal worden aangerekend. Deze jaarbijdrage is vastgesteld op een bedrag van 14,90 euro per kaart. Er kunnen in totaal tot drie extra kaarten worden aangevraagd. Het feit dat het hierbij nog steeds gaat om een MasterCard zorgt er voor dat er ook per geldafhaling (beperkt tot een bedrag van 800 euro per keer) een zekere kostprijs moet worden betaald. Op dit vlak mag er rekening worden gehouden met een bedrag van 5 euro per geldafhaling.

Aanvragen
Het aanvragen van de Viabuy Prepaid MasterCard is werkelijk zeer eenvoudig. In amper drie stappen heb je binnen de termijn van 72 uur reeds je kaart in huis! Er wordt zoals eerder reeds aangegeven ook geen toetsing bij het BKR uitgevoerd en daarnaast dient er geen enkel bewijs van inkomsten te worden voorgelegd. Het enige wat je moet doen is je naam en adresgegevens kenbaar maken. Nadat de controle van deze gegevens is afgerond wordt de kaart meteen verzonden. Je hebt voor wat de Viabuy Prepaid MasterCard betreft de keuze tussen een zwart en een gouden design.

 


Creditcard van uw bank


 

De ABN Amro Creditcard.

.
De ABN Amro Creditcard zorgt er voor dat je als gebruiker kan rekenen op een maandelijkse bestedingslimiet van 2.500 euro. Bovendien krijg je mits het afsluiten van deze creditcard ook meteen enkele interessante verzekeringen voorgeschoteld. Het betreft hier niet alleen een 180 dagen aankoopverzekering, daarnaast is ook een bagagevertragingsverzekering standaard inbegrepen. Heeft je vlucht vertraging? Dan kan de vluchtvertragingsverzekering van je ABN Amro Creditcard misschien wel verlichting bieden! Uiteraard is het met deze creditcard mogelijk om je bestedingslimiet evenals de gedane uitgaven van de hoofdkaart bij te houden en te controleren in de gebruiksvriendelijke app. Beschik je reeds over een BetaalGemak Extra Pakket bij ABN Amro? In dat geval zal het je goed doen om te weten dat je gratis de standaard creditcard van de bank kan verkrijgen!

Kenmerken
De jaarlijkse bijdrage voor de ABN Amro Creditcard bedraagt 22,42 euro.
Er geldt een bestedingslimiet van 2.500 euro op maandbasis.
Bestedingslimiet en uitgaven kunnen eenvoudig worden gecontroleerd met de app.
Er geldt een rentevrije periode van 14 dagen na datum overzicht. De rente bij gespreid terugbetalen is gelegen op 14 procent.
Vanaf een bedrag van 500 euro kan er worden genoten van een spaarrente van 0,60%
De kosten bij geldopname bedragen 4,50 euro tot een maximum van 4 procent op het bedrag dat wordt afgehaald.
Het vereiste bruto jaarinkomen moet minimaal 13.800 euro bedragen.
Voordelen
Gebruikers van het BetaalGemak Extra Pakket genieten van een gratis creditcard.
Eenvoudig, veilig en snel wereldwijd en via het internet betalen.
Nagenoeg alle aankopen die gebeuren met de ABN Amro Creditcard zijn verzekerd.
Is je bagage zoek geraakt of is ze op het verkeerde vliegtuig opgeladen? De bagagevertragingsverzekering biedt uitkomst!
De vluchtvertragingsverzekering maakt jouw vertraagde vlucht een stukje minder erg.
Tot 25 euro cadeau bij het aanvragen van een nieuwe ABN Amro Creditcard!
Voorwaarden
Het afsluiten van een creditcard zoals deze van ABN Amro zorgt er in principe voor dat je als gebruiker de mogelijkheid krijgt om een kortlopende lening aan te gaan. Het is voor de bank uiteraard altijd van belang dat deze over enkele garanties beschikt op vlak van terugbetaling. Omwille van deze reden kan een ABN Amro Creditcard pas worden aangevraagd door mensen die over een minimaal netto inkomen beschikken van 1.150 euro per maand. Bovendien moet het loon van de persoon in kwestie ook op de rekening worden gestort waar het bedrag van de creditcard in mindering op wordt gebracht.
Kosten
Het afsluiten van de ABN Amro Creditcard zorgt er voor dat je als gebruiker rekening moet houden met enkele kosten. In eerste instantie is er de jaarlijkse bijdrage. Deze bijdrage bedraagt op moment van schrijven 22,42 euro op jaarbasis. Dit geldt echter niet voor iedereen. Wanneer je over een BetaalGemak Extra Pakket beschikt is de kostprijs van een creditcard reeds inbegrepen in de bijdrage die moet worden betaald. In dit geval hoef je dan ook geen rekening meer te houden met extra, periodieke kosten.
Met de ABN Amro Creditcard is het mogelijk om een gespreide terugbetaling te doen. Indien je hiervoor kiest moet er wel rekening worden gehouden met een verschuldigde rente van 14 procent. Ben je van plan om zo nu en dan geld op te nemen met je ABN Amro Creditcard? In dat geval moet er stil worden gestaan bij een kostprijs van 4,50 euro tot 4 procent van het opnamebedrag. De wisselkoers opslag die wordt gehanteerd ligt bij deze kaart bovendien op 1,95 procent.
Aanvragen
Vooraleer over te gaan tot het aanvragen van de ABN Amro Creditcard is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je aan de vooropgestelde voorwaarden weet te voldoen. In het bijzonder de eis op vlak van netto inkomen is er één waar absoluut aan moet worden voldaan. Is dit voor jou geen probleem? Dan kan je zeer eenvoudig de ABN Amro Creditcard via de website van de bank aanvragen. Je moet er rekening mee houden dat het uiteindelijk tot zo’n 2 weken kan duren vooraleer je alle gegevens hebt ontvangen en de kaart gebruiksklaar is.

 


 

De ING Creditcard.

De ING creditcard is een interessante creditcard waarmee je kan betalen op zomaar even meer dan 24 miljoen adressen verspreid over de wereld. Bovendien is het uiteraard mogelijk om geld af te halen bij alle automaten die beschikken over het MasterCard logo. Als klant van ING maakt de creditcard van de bank deel uit van het betaalpakket. Door gebruik te maken van deze kaart is het bovendien mogelijk om de gemaakte kosten gespreid terug te betalen en bovendien geldt er een vrij aanzienlijke bestedingslimiet van 10.000 euro. Tel daar ook nog eens bij op dat je standaard over een aantal interessante verzekeringen beschikt en het mag duidelijk zijn dat gebruikmaken van deze ING creditcard bijzonder interessant kan zijn.

Kenmerken
Maak deel uit van het betaalpakket.
Mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van de gemaakte kosten met de creditcard.
Verzekering tegen financiële schade bij verlies, diefstal of misbruik van de kaart is standaard inbegrepen.
Maximaal 15 MasterCard transacties per dag.
Beperkt bruto jaarinkomen vereist.
Voordelen
Bestedingslimiet tot maximaal 10.000 euro.
Veilig wereldwijd en online betalen en geld opnemen.
Alle aankopen die gebeuren door middel van deze creditcard zijn gedurende een periode van 180 dagen standaard verzekerd.
Snel extra saldo terug beschikking door geld over te maken naar je betaalrekening.
Voorwaarden
De ING Creditcard voorziet je als houder van de kaart van de mogelijkheid om een bedrag tot wel 10.000 euro op maandbasis te betalen. Dit is vrij aanzienlijk, maar dat is niet terug te zien in de voorwaarden die aan deze creditcard zijn verbonden. Deze stellen immers slechts een vereist minimaal, bruto jaarinkomen voorop ten belope van 7.800 euro. Je dient er bovendien rekening mee te houden dat er vooraleer de creditcard zal worden toegekend eerst nog een BKR-toetsing zal gebeuren. Deze toetsing moet duidelijk maken of je als aanvrager reeds over bepaalde schulden beschikt die niet correct worden terugbetaald. Is dat het geval, dan kan dat een behoorlijk obstakel vormen voor het kunnen afsluiten van de ING Creditcard. Naast deze voorwaarden gelden de standaard vereisten die eveneens van toepassing zijn bij andere creditcards. Zo moet je bijvoorbeeld minimum 18 jaar oud zijn en spreekt het voor zich dat je over een bankrekening bij ING dient te beschikken.
Kosten
Wanneer je er voor kiest om de ING Creditcard aan te vragen is het vanzelfsprekend dat je rekening zal moeten houden met een aantal kosten. Het is wat dit betreft in eerste instantie van belang om er rekening mee te houden dat de ING Creditcard deel uitmaakt van het zogenaamde betaalpakket van ING. Dit betekent dat je met het betalen van de 7,80 euro aan kosten per kwartaal meteen ook de beschikking hebt over deze creditcard. De verzekeringen die worden aangeboden middels de ING Creditcard zijn eveneens standaard inbegrepen in de kostprijs waardoor ook deze de verschuldigde kosten niet nodeloos hoger doen uitvallen. Wel zijn er een aantal andere kosten waar je mogelijks mee kan worden geconfronteerd.

Voor de ING Creditcard is bijvoorbeeld een rentevrije periode van toepassing van 14 dagen na de 25ste van de maand. Wanneer je er de voorkeur aan geeft om de gemaakte kosten niet in één keer, maar wel gespreid terug te betalen kan daarvoor een kost worden aangerekend ten belope van 13,9 procent. Een andere kost waar je mee kan worden geconfronteerd is deze voor het pinnen met de creditcard. Deze kosten bedragen minimaal 4,50 en kunnen oplopen tot 3 procent van de volledige opname die gebeurt. Hou er bovendien rekening mee dat de maximale contante geldopname wordt beperkt tot een bedrag van 400 euro.

Aanvragen
Het aanvragen van de ING Creditcard kan zeer eenvoudig gebeuren via de website van de bank. Controleer vooraleer een aanvraag in te dienen wel goed of je aan de vooropgestelde voorwaarden kan voldoen. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat de aanvraagperiode voor de ING Creditcard gemiddeld zo’n 14 dagen in beslag kan nemen. Dit is onder meer te wijten aan het feit dat er nog een controle zal worden uitgevoerd bij het BKR vooraleer de kaart daadwerkelijk zal worden verstrekt. Wil je deze ING Creditcard dus graag gebruiken tijdens je aanstaande vakantie? Zorg er dan in ieder geval voor dat je ze tijdig aanvraagt!

 


 

De ABN Amro Gold Card.

.
Heb je nood aan een aanzienlijke bestedingslimiet voor jouw creditcard? Wil je er bovendien zeker van zijn dat je ten allen tijde zo goed mogelijk bent ingedekt tegen onvoorziene omstandigheden? In beide gevallen is de ABN Amro Gold Card voor jou zeer interessant! Deze speciale MasterCard geeft je de beschikking over een bestedingslimiet van 5.000 euro en biedt je standaard heel wat interessante verzekeringen aan. Zo kan je niet alleen rekenen op een 365 dagen aankoopverzekering, wat bovendien ook te denken van een autorechtsbijstandverzekering, een eigenrisicoverzekering evenals bagage- en vluchtvertragingsverzekeringen? Met de ABN Amro Gold Card ga je in ieder geval altijd optimaal voorbereid op reis!

Kenmerken
De jaarlijkse kosten van de ABN Amro Gold Card bedragen standaard 55,13 euro.
Er geldt een standaard bestedingslimiet van 5.000 euro op maandbasis.
De mobiele app van ABN Amro zorgt altijd voor een optimaal zicht op jouw uitgaven.
Er is een rentevrije periode van toepassing tot 14 dagen na de datum van het overzicht. Daarna is 14% aan kosten verschuldigd.
Er kan worden genoten van een spaarrente vanaf 0,60% bij een spaarbedrag van minimaal 500 euro
Gespreide terugbetaling van het opgenomen bedrag is mogelijk. De terugbetaling moet 3% per maand bedragen met een minimum van 20 euro.
Voordelen
Mensen met een BetaalGemak Max Pakket genieten van een gratis Gold Card.
Aankoopverzekering van zomaar even 365 dagen voor alle aankopen met de Gold Card.
Standaard bagagevertragingsverzekering voor reizen met lijnvluchten.
Vluchtvertragingsverzekering die tussenkomst bij lijnvluchten waarbij een vertraging geldt van minimaal 4 uur.
Onbeperkte autorechtsbijstandverzekering in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. In andere landen dekking tot 5000 euro.
Eigen risico bij schade aan huurauto automatisch verzekerd tot een bedrag van maximaal 500 euro per gebeurtenis.
Voorwaarden
De hogere bestedingslimiet van de ABN Amro Gold Card in vergelijking met de gewone creditcard van de bank zorgt er voor dat er ook extra eisen worden gesteld op vlak van inkomen. Wat dit betreft moet er dan ook rekening worden gehouden met een minimaal netto loon van 1.250 euro op maandbasis. Sta er bovendien ook bij stil dat het een standaard vereiste is dat je loon elke maand wordt overgeboekt op de rekening waar de uitgaven van je creditcard vanaf worden getrokken.
Kosten
Op moment van schrijven moet er voor een ABN Amro Gold Card een bedrag worden betaald van 55,13 euro op jaarbasis. Mensen die over een BetaalGemak Max Pakket beschikken bij de bank dienen met deze kost geen rekening te houden. Op het ogenblik dat er een extra Gold Card moet worden aangevraagd, bijvoorbeeld wanneer je partner hier ook gebruik van wenst te maken geldt een meerprijs van 26,40 euro per jaar. Wil je graag met je Gold Card van ABN Amro geld afhalen? In dat geval geldt een kost van 4,50 euro tot een maximum van 4 procent op het volledige, afgehaalde bedrag.

Gebruikers van de ABN Amro Gold Card hebben de mogelijkheid om de uitgaven die ze hebben gedaan niet in één keer, maar wel gespreid terug te betalen aan de bank. Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen geldt een rentevrije periode van 14 dagen na datum overzicht. Wil je een gespreide terugbetaling doen? Hou dan rekening met 14% aan kosten. Bovendien dient de maandelijkse terugbetaling 3 procent te bedragen van het verschuldigde bedrag met een minimum van 20 euro.

Aanvragen
Je kan er op verschillende manieren voor kiezen om de ABN Amro Gold Card aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld zeer eenvoudig online via de website van de bank. je moet er wel rekening mee houden dat je voor het indienen van een aanvraag aan alle vooropgestelde eisen moet kunnen voldoen. In het bijzonder de eis op vlak van het maandelijkse netto inkomen is er één waar niet vanaf wordt geweken door de bank. Wil je liever de aanvraag van je ABN Amro Gold Card niet online doen? Geen probleem. Je kan zeer eenvoudig het aanvraagformulier Gold Card downloaden en afdrukken. Nadat alle gegevens zijn ingevuld bezorg je ze terug aan ABN Amro waarna de aanvraagperiode van start gaat. Je kan er rekening mee houden dat het gemiddeld zo’n 2 weken duurt vooraleer jouw ABN Amro Gold Card volledig klaar is voor gebruik.

 


 

De ING Platinum Card.

.
De ING Platinum Card combineert een beperkte jaarbijdrage met een aanzienlijke bestedingslimiet. Deze creditcard is uitsluitend aan te vragen wanneer je houder bent van een ING rekening. Een opvallend feit is dat je bij de ING Platinum Card zelf kan beslissen of je de voorkeur geeft aan de VISA of MasterCard service. Bovendien is het met deze creditcard ook nog eens mogelijk om volledig zelf te bepalen hoeveel er maandelijks wordt terugbetaald. Het kan hierbij zowel gaan om een vast bedrag als om een percentage van het openstaande Platinum saldo. Bij grote aankopen kunnen er tot slot sms-alerts worden verzonden. Dit geldt voor alle bedragen van minimaal 200 euro.

Kenmerken
Geen vooraf vastgestelde bestedingslimiet.
Interessant spaarprogramma voor sparen van diverse geschenken.
De partnerkaart kan volledig gratis worden aangevraagd.
Voordelen
Veilig betalen, online en overal ter wereld.
Alle aankopen die gebeuren zijn gedurende een termijn van 90 dagen verzekerd.
Reisongevallenverzekering standaard inbegrepen in de prijs van de verzekering.
Voorwaarden
Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan het aanvragen van een ING Platinum Card. In eerste instantie is er het feit dat er een BKR-toetsing zal worden uitgevoerd vooraleer de creditcard wordt toegekend. Deze toetsing moet uitwijzen of de aanvrager van de creditcard reeds over bepaalde, openstaande en niet correct afbetaalde schulden beschikt. Is dat niet het geval? Dan zal de creditcard je zonder enig probleem worden toegekend. Een tweede voorwaarde waar rekening mee gehouden dient te worden gaat schuil in het vereiste minimale bruto jaarinkomen. Deze is gezien het karakter van deze creditcard vrij beperkt gehouden. Het vereiste minimum bruto jaarinkomen is dan ook vastgesteld op een bedrag van 7.800 euro.
Kosten
Vooraleer de ING Platinum Card aan te vragen zal je natuurlijk ook een goed beeld willen hebben van de kosten die in rekening gebracht kunnen worden. We beginnen op dit vlak met de jaarbijdrage. Deze is vastgesteld op een bedrag van 45,50 euro. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het bij deze kaart (en als houder van een ING bankrekening) ook mogelijk om het verschuldigde bedrag gespreid terug te betalen. Hiervoor wordt uiteraard wel een bepaalde rente aangerekend. Deze rente bedraagt op moment van schrijven 12,9 procent. Ben je van plan om regelmatig wat geld af te halen met je ING Platinum Card? In dat geval moet er rekening worden gehouden met 4,50 euro kosten tot een maximum van 3 procent per opname die gebeurt. Let op, de maximale contante geldopname is beperkt tot een bedrag van 400 euro. Er kan eventueel ook nog een wisselkoersopslag gelden van 1,35 procent.

Er moeten dan wel bepaalde kosten worden betaald als houder van een ING Platinum Card, er zijn ook verschillende extra diensten en services die worden aangeboden waar geen meerprijs voor geldt. Wat bijvoorbeeld te denken van de gratis sms-alerts bij grote aankopen of indien er 75 procent van de geldende bestedingslimiet is bereikt? Bovendien is het ook nog eens zo dat je gratis over een exclusief lidmaatschap beschikt voor het Priority Traveller Programma. Tel daar ook nog eens bij op dat je bent verzekerd tegen verlies, diefstal en fraude met je ING Platinum nummer op het internet en je beschikt niet alleen over een interessante, maar ook over een echt veilige creditcard waar je overal en altijd een betaling mee kan doen.

Aanvragen
Ben je na het lezen van bovenstaande wel overtuigd en wil je graag de ING Platinum Card aanvragen? In dat geval moet je er rekening mee houden dat je verplicht in het bezit moet zijn van een bankrekening bij ING bank. Bovendien mag er geen negatieve aanschrijving zijn bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Voldoe je aan deze en de voorwaarden met betrekking tot het vereiste minimum bruto jaarinkomen? In dat geval kan je de ING Platinum Card zeer eenvoudig aanvragen vanuit je beschermde betaalomgeving. Let wel, je dient hiervoor in het bezit te zijn van een ING betaalpas. De aanvraagperiode voor de ING Platinum Card kan in de praktijk oplopen tot 14 dagen. Hier moet je zeker rekening mee houden.

 


 

De ABN Amro Studenten Creditcard.

.
Ben je als student op zoek naar een creditcard waarmee je altijd en overal, ook online betalingen mee kan doen? In dat geval is het absoluut een aanrader om kennis te maken met de ABN Amro Studenten Creditcard! Deze creditcard met een bestedingslimiet van 500 euro en een lage jaarlijkse bijdrage maakt het mogelijk om bijvoorbeeld tijdens je vakantie op veilige wijze te kunnen betalen. Bovendien geldt voor deze studenten creditcard van ABN Amro uiteraard dat er geen minimum bruto jaarinkomen is vereist.

Kenmerken
Uitsluitend aan te vragen bij een studenten pakket die wordt afgesloten bij ABN Amro.
De jaarbijdrage van de ABN Amro Studenten Creditcard is vastgesteld op 14 euro.
Bestedingslimiet van 500 euro.
BKR-toetsing voor toekennen van creditcard.
Mobiel Bankieren app zorgt er voor dat je nooit jouw uitgaven uit het oog verliest.
Voordelen
Bijna alle aankopen zijn voor een periode van 180 dagen verzekerd.
Mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van de gemaakte schulden.
Geen minimum bruto jaarinkomen vereist.
Regelmatige speciale aanbiedingen.
Voorwaarden
Gezien het feit dat het hierbij gaat om een creditcard voor studenten wordt er uiteraard geen minimum bruto jaarinkomen vereist. Het ontbreken van deze voorwaarde zorgt er echter niet voor dat er geen toetsing bij het BKR wordt uitgevoerd. Heeft de student in kwestie reeds bepaalde schulden die niet correct zijn terugbetaald of is er sprake van een andere, gemelde betalingsachterstand? In dat geval kan de ABN Amro Studenten Creditcard nog steeds worden geweigerd. Er zijn uiteraard ook studenten die wel over een zeker jaarinkomen beschikken. Wanneer dit voor jou geldt kan de standaard bestedingslimiet van 500 euro worden verhoogd tot 1.000 euro per maand. Wanneer je dit wenst moet er uiteraard wel een bewijs van inkomen aan de bank worden voorgelegd.

Door het aanvragen van de ABN Amro Studenten Creditcard kan je meteen ook rekenen op de dekking van drie interessante verzekeringen. Zo is er de 180 dagen aankoopverzekering welke geldt voor bijna alle artikelen die met de creditcard worden betaald. Daarnaast is deze creditcard ook interessant om mee te nemen op reis en je vakantie mee te boeken. Ook een bagage- en vluchtvertragingsverzekering is immers standaard inbegrepen.

Kosten
De eerste kost waar je naar zal willen kijken met betrekking tot de ABN Amro Studenten Creditcard gaat natuurlijk schuil in de verschuldigde jaarbijdrage. Deze bijdrage is vastgesteld op een bedrag van 14 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat je bij ABN Amro reeds over een studenten pakket moet beschikken. Heb je deze niet, dan zal je ze dus eerst moeten afsluiten. Om studenten het leven op financieel vlak iets eenvoudiger te maken heeft ABN Amro er voor gekozen om het gespreid terugbetalen van de gemaakte kosten mogelijk te maken. Voor deze service wordt wel een (extra) kost in rekening gebracht van 14 procent.

Met de ABN Amro Studenten Creditcard is het niet uitsluitend mogelijk om aankopen of boekingen te betalen, daarnaast kan je er uiteraard ook gewoon geld mee afhalen. In vergelijking met een gewone bankkaart dient er wel bij stil te worden gestaan dat er bij deze wel kosten in rekening worden gebracht. Deze kost bedraagt per geldopname 4,50 euro met een maximum van 4 procent. Tot slot kan er ook een wisselkoersopslag gelden wanneer er geld wordt afgehaald in vreemde valuta. Op dit vlak mag je rekening houden met een wisselkoersopslag van zo’n 1,95 procent.

Aanvragen
Ben je overtuigd door de interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van de ABN Amro Studenten Creditcard en wil je ze bijgevolg graag aanvragen? Dat kan zeer eenvoudig en snel via de website van ABN Amro. Om deze creditcard aan te vragen moet je wel de e.dentifier bij de hand hebben. Let op, zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven is het uitsluitend mogelijk om deze creditcard aan te vragen wanneer je reeds over een studenten pakket bij ABN Amro beschikt. Heb je deze nog niet? Dan is dit het eerste wat je zal moeten afsluiten. Hou er tot slot rekening mee dat het aanvragen van de ABN Amro Studenten Creditcard zo’n 2 weken in beslag kan nemen.

 


Zakelijke business Creditcard


 

De MasterCard Business

Zowel jij als je medewerkers hebben (financiële) ruimte nodig om te kunnen ondernemen. In een wereld in verandering is het bovendien vaak belangrijk om niet alleen lokaal, maar wel wereldwijd steeds de nodige financiële middelen voor handen te kunnen hebben. Wanneer dit eveneens geldt voor jou kan de MasterCard Business je daar een aardig handje bij helpen. Deze zakelijke creditcard gebruik je op meer dan 35 miljoen adressen verspreid over de wereld. Je hotel afrekenen, een vlucht boeken voor jou en je medewerkers en / of zakelijke aankopen via het internet betalen? Het kan allemaal met de MasterCard Business creditcard!

Kenmerken
Verschuldigde jaarbijdrage van 35 euro.
Standaard bestedingslimiet van 2.500 euro.
Rentevrije periode tot 21 dagen na ontvangen van afschrift.
Maximale geldopname beperkt tot een bedrag van 1.250 euro.
Tot wel 50 kaarten mogelijk!
Voordelen
Real-time overzicht van alle uitgaven.
Betere cashflow & declaratieproces.
Aflevergarantie voor aangekochte artikelen. Krijg je geld terug bij verloren zending.
Aankoopverzekering tot een periode van 180 dagen na aankoop van je artikelen.
Optionele verzekering mogelijk.
Voorwaarden
Vooraleer de MasterCard Business kan worden aangevraagd is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er zowel zakelijk als persoonlijk een BKR-toetsing zal worden uitgevoerd. Deze toetsing moet aan het licht brengen of er sprake is van achterstallige schulden of niet. Is dat zo, dan kan het toegekend krijgen van de MasterCard Business creditcard in het gedrang komen. Bovendien is er uiteraard geen minimaal bruto jaarinkomen vereist, maar wordt er wel een balans opgevraagd van het bedrijf. Pas wanneer deze balans voldoende positief is, is het mogelijk om gebruik te maken van deze MasterCard Business creditcard. Hou wat dit betreft dus zeker de nodige papieren bij de hand bij het indienen van je aanvraag.

Gebruikmaken van de MasterCard Business creditcard is voor de zakelijke gebruiker zeer interessant. Niet alleen kan je op deze manier zelf overal ter wereld betalingen uitvoeren in het kader van je bedrijfsactiviteit(en), dit geldt ook voor jouw medewerkers. Als eigenaar van het bedrijf kan je altijd rekenen op een glashelder beeld op alle transacties. Deze zijn per medewerker namelijk opvraagbaar. Dit gebeurt in het online portal dat de naam ‘Mijn ICS Business’ draagt. Wist je bovendien dat je door gebruik te maken van de MasterCard Business creditcard kan rekenen op tal van extra voordelen en garanties? Zo is er een standaard aflevergarantie voorzien, beschik je over een aankoopverzekering met een looptijd van 180 dagen en kan er een optionele verzekering tegen ongeoorloofd gebruik worden afgesloten.

Kosten
Wat de kosten van de MasterCard Business betreft is er in eerste instantie uiteraard de jaarbijdrage. Deze is vastgesteld op een prijs van 35 euro. Bovendien is het zo dat je tot 21 dagen na datum van het afschrift gespreid terug kan betalen zonder bijkomende kosten. Wordt deze termijn overschreden, dan moet je wel rekening houden met een te betalen rente van 15 procent. Bovendien geldt er ook een maandelijkse boete voor laattijdige betalingen van 5 euro. Ben je van plan om in uiterste nood ook soms wat geld af te halen met je MasterCard Business? Ook dat hoeft geen probleem te zijn. In dit geval worden er echter ook de nodige kosten aangerekend. Voor een geldafhaling geldt een kost van minimaal 4,50 euro met een maximum van 4 procent. De wisselkoersopslag bij deze creditcard bedraagt tot slot 2,5 procent.
Aanvragen
De MasterCard Business is een zeer interessante creditcard voor zakelijke gebruikers. Of je nu een klein of een groot bedrijf bent en of je nu werkt met of zonder medewerkers, in al deze gevallen kan de MasterCard Business een zeer interessante meerwaarde realiseren. Hou er wel rekening mee dat deze creditcard slechts wordt verstrekt nadat er zowel professioneel als persoonlijk een BKR-toetsing is gebeurd. Het aanvragen van de MasterCard Business creditcard kan tot slot erg eenvoudig gebeuren via de website van MasterCard zelf. Je dient er na het aanvragen wel rekening mee te houden dat het nog tot twee volle werkweken kan duren vooraleer de kaart bij je thuis aankomt. Heb je een belangrijke zakenreis in het vooruitzicht staan? Dan doe je er dus zeker goed aan om deze creditcard voldoende vroeg aan te vragen!

 


 

De American Express Business Gold.

Wanneer je regelmatig op reis gaat naar het buitenland kan een creditcard goed van pas komen. Met de American Express Business Gold kies je niet zomaar voor een creditcard, maar wel voor één die jouw zakelijk leven een behoorlijk stuk eenvoudiger kan maken. Niet alleen is er geen bestedingslimiet verbonden aan deze kaart, daarnaast geniet je van een persoonlijke assistentie voor al je zaken. Heb je bijvoorbeeld in het buitenland nood aan een secretaresse of een vertaler? Of wil je gewoon ergens in de buurt gebruik kunnen maken van een vergaderruimte? In dat geval kan je altijd contact opnemen met de Business Assist. Zij regelt alles voor jou tot in de puntjes! Deze extra service welke wordt aangeboden aan houders van een American Express Business Gold Creditcard realiseert een bijzonder belangrijke meerwaarde voor alle zakelijke gebruikers.

Kenmerken
BKR toetsing vereist. Deze toetsing gebeurt bovendien zowel op zakelijk als op privé gebied.
Jaarbijdrage van 225 euro
Rentevrije periode tot 30 dagen nadat het overzicht is opgemaakt.
Een laattijdige betaling brengt een boete met zich mee van minimaal 15 euro tot 2,5 procent van het openstaande bedrag.
De wisselkoers opslag die wordt gehanteerd bedraagt 2,3 procent.
De kosten voor geldopname zijn gelegen op 4,50 euro tot een maximum van 3,5 procent per opname die gebeurt.
Mogelijkheid tot intekenen op Membership Rewards programma. Spaar hiermee voor de mooiste geschenken!
Voordelen
Onbeperkte bestedingslimiet. Je moet als gebruiker uitsluitend rekening houden met een limiet voor geldopnames.
Alle aankopen 90 dagen lang verzekerd.
Beschikking over de Business Assist die jou heel wat werk uit handen kan nemen.
Ben je, je kaart verloren of is ze gestolen? Dan ontvang je binnen de 24 uur een nieuwe! Zo kom je nooit in de problemen!
Doorlopende reis- annuleringsverzekering standaard in de prijs inbegrepen.
Door de Express Cash Service kan je geld ophalen bij meer dan 500.000 bankautomaten wereldwijd!
Reisongevallen- en ongemakkenverzekeringen standaard inbegrepen.
Voorwaarden
Wanneer je de American Express Business Gold creditcard wenst aan te vragen zijn er enkele zaken waar je rekening mee zal moeten houden. Het feit dat de bestedingslimiet in principe onbeperkt is zorgt er voor dat er een vrij aanzienlijk minimum bruto jaarinkomen is vereist. Dit bedrag is vastgesteld op 36.500 euro. Veel mensen stellen zich de vraag of er hier van af kan worden geweken, maar dat is zeker bij een creditcard als deze niet het geval.

Een tweede punt waar je rekening mee dient te houden is dat er vooraleer de creditcard zal worden verstrekt een BKR-toetsing zal gebeuren. Deze toetsing gebeurt bij deze zakelijke creditcard ook niet uitsluitend op privé, maar ook op zakelijk vlak. Indien deze BKR-toetsing uitwijst dat er mogelijks sprake kan zijn van een probleem met betrekking tot de solvabiliteit van de aanvrager is het dus mogelijk dat de creditcard wordt geweigerd. In principe moet je dus zowel privé als zakelijk over een perfecte gezonde financiële situatie beschikken.

Kosten
De standaard kosten die zijn verbonden aan het aanvragen van een American Express Business Gold creditcard zijn vrij aanzienlijk. Om nieuwe klanten de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met de kaart wordt het eerste jaar echter gratis aangeboden. Vanaf het tweede jaar betaal je voor de eerste kaart een bedrag van 225 euro. Wil je partner ook graag een American Express Business Gold kaart of wil je er één aanvragen voor bijvoorbeeld één of meerdere belangrijke werknemers van je bedrijf? In dat geval wordt er per extra kaart een kostprijs van 120 euro aangerekend.
Aanvragen
Via de website van American Express is het zeer eenvoudig mogelijk om een American Express Business Gold creditcard aan te vragen. Je dient er wel zeker van te zijn dat je aan de vooropgestelde voorwaarden weet te voldoen. In het bijzonder het vereiste minimale, bruto inkomen is iets waar je absoluut bij stil dient te blijven staan. Hou er tot slot rekening mee dat de gemiddelde aanvraagperiode zo’n vijf tot tien werkdagen in beslag neemt. Dit is mede het geval omdat er eveneens een BKR-toetsing dient te worden uitgevoerd.

 


 

Het gemak van een creditcard

U loopt langs een winkel of ziet een aanbieding online die te mooi is om te weerstaan. Helaas loopt het tegen het einde van de maand en hebt u niet genoeg geld meer op uw bankrekening staan. Dan is het makkelijk als u een creditcard op zak hebt. U kunt dan toch een aankoop doen en hoeft deze pas later aan de creditcardmaatschappij te voldoen. Ideaal. Of misschien toch niet. Creditcardmaatschappijen hanteren verschillende voorwaarden, dus uw creditcard vergelijken met andere opties die u hebt, is dan zo gek nog niet.

 


 

Kosten van een creditcard vergelijken

Misschien wel het belangrijkste punt waarop u uw creditcard kunt vergelijken, zijn de kosten voor het gebruik van de kaart. Daarbij gaat het niet alleen om de jaarlijkse kosten, die u voor het gebruik betaald (al kunnen deze wel aanzienlijk per kaart en maatschappij verschillen), maar vooral ook de kosten voor het gebruik van het krediet. Sommige creditcardmaatschappijen hanteren een termijn van 21 dagen waarin u uw aankopen zonder rente kunt terug betalen. Bij andere maatschappijen kan deze termijn korter of juist langer zijn. Ook de rentetarieven kunnen behoorlijk verschillen. Let daarop bij het creditcard vergelijken.

  

Service van een creditcard vergelijken

Zeker niet onbelangrijk om te doen, is de service van uw creditcard vergelijken met de klantvoordelen, die andere maatschappijen u kunnen bieden. Hoe gaan ze om met het verlies of diefstal van uw kaart? Wat doen ze tegen ongeoorloofd gebruik ervan? Hoe makkelijk zijn ze in het treffen van betalingsregelingen? En hoe en op welke momenten zijn de medewerkers van de creditcard maatschappij te bereiken? Allemaal zaken die mee kunnen tellen in de keuze voor een nieuwe creditcard. Informatie over de klantenservice van de diverse aanbieders vindt u onder andere op Worldcard.nl, Yourmastercard.nl en Businesscard.nl.

 


 

De risico’s van een creditcard

Dat een creditcard veel gebruiksgemak kent, moge duidelijk zijn. Toch kleven er wel degelijk risico’s aan het gebruik van een dergelijke kaart. Misschien is het gemak voor sommige mensen wel te groot. Ook als u het geld niet hebt, kan u met een creditcard aankopen doen. Het terug betalen van de gemaakte schulden is dan pas van later zorg. Naast een creditcard zijn er ook de leenvormen zoals, een persoonlijke lening, het doorlopend krediet en een minilening. Bovendien hoeft u niet alles aan het eind van de periode te voldoen. U kunt ook in termijnen aflossen. Maar om problemen enigszins te voorkomen, zit er aan de reguliere creditcards een bestedingslimiet. Dus op dit punt een creditcard vergelijken is zeker niet onverstandig.

 


 

Gebruiksvriendelijke apps voor inzicht in transacties

Denkt u erover om over te stappen naar een andere creditcardmaatschappij? Ga dan niet alleen uw creditcard vergelijken op punten als jaarlijkse kosten en betaalmogelijkheden. Dit zijn uiteraard belangrijke criteria bij het uitzoeken van een geschikte creditcard, maar er zijn nog meer voordelen die een bepaalde creditcard u kan bieden. De mogelijkheid om gebruiksvriendelijke apps te downloaden voor inzicht in uw transacties bijvoorbeeld. U kunt ook in de app zien wanneer u de eerstvolgende betaling moet doen of hoeveel u in totaal nog moet betalen. Zo kun u altijd zien hoe u er financieel voor staat en kan de app u wellicht helpen om verstandige keuzes te maken.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 19 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)