Wilt u gemakkelijk een creditcard vergelijken? Alle informatie vindt u op deze pagina door kleinbedraglenen.nl voor u geselecteerd. Creditcards zijn een eenvoudige manier om aankopen en uitgaven te doen, die je pas achteraf hoeft te betalen. Vroeger waren er slechts een select aantal aanbieders van creditcards. Naast de Visa World Card en de MasterCard boden alleen banken hun eigen creditcards aan. Tegenwoordig zijn er ook grote warenhuizen en winkelketens die hun eigen kredietkaarten hebben geïntroduceerd. Als je zeker wilt weten dat je de goede hebt, moet je jouw creditcard vergelijken met de andere, die er te verkrijgen zijn. Pas als je alle voorwaarden, voor- en nadelen naast elkaar zet, zie je welke kaart voor jou het meest geschikt is.

Creditcard aanbieders

PLAN - PRICE

Description

Prepaid Mastercard Classic


Geen BKR-toetsing


Jaarlijkse Creditcard-bijdrage is slechts €14,95


App voor inzicht in uw uitgave


Gratis 180 Aankoopverzekering


Gratis Aanvullende reisverzekering


Tijdelijk €5 cadeau

PLAN - PRICE

Description

Visa World Card


Wereldwijd meest geaccepteerde creditcard


Maandelijks online rekeningoverzicht


180 dagen Aankoopverzekering


€ 2500 extra bestedingsruimte


Bankonafhankelijk


Eerste jaar gratis en

€ 50 cadeau op uw creditcard

PLAN - PRICE

Description

Money2GO Mastercard


Geen BKR-toetsing


Een veilige kaart met chip en PIN code


Contant geld opnemen bij 1.5 miljoen geldautomaten wereldwijd


Gemakkelijk met IDEAL opladen


De perfecte oplossing tijdens reizen


Het gemak van een creditcard

Je loopt langs een winkel of ziet een aanbieding online die te mooi is om te weerstaan. Helaas loopt het tegen het einde van de maand en heb je niet genoeg geld meer op je bankrekening staan. Dan is het makkelijk als je een creditcard op zak hebt. Je kunt dan toch een aankoop doen en hoeft deze pas later aan de creditcardmaatschappij te voldoen. Ideaal. Of misschien toch niet. Creditcardmaatschappijen hanteren verschillende voorwaarden, dus je creditcard vergelijken met andere opties die je hebt, is dan zo gek nog niet.

Verschillende voordelen en voorwaarden van een creditcard

Ga je een creditcard vergelijken van de ene aanbieder met de voorwaarden van een ander aanbieder, dan zullen je vast een heleboel verschillen opvallen. De kosten van de kaart per jaar bijvoorbeeld. Op sites als Yourmastercard.nl en Worldcard.nl kun je direct zien, wat je jaarlijks aan vaste bijdrage kwijt bent. Ook het aantal dagen dat je aankopen verzekerd zijn, kan verschillen. Net als de service die je geboden wordt. Daarnaast kun je niet alleen een creditcard vergelijken, maar ook de welkomstgeschenken, die je bij de aanvraag van een kaart kunt verwachten.

Gewone creditcard vergelijken met een prepaid card

Wat je in ieder geval zou moeten doen, is een gewone creditcard vergelijken met een prepaid card. Het belangrijkste verschil is, dat je met een gewone creditcard iets op rekening van de creditcardmaatschappij koopt. Dit is als het ware een lening, die je binnen een afgesproken termijn weer moeten afbetalen. In het geval van een prepaid creditcard stort je zelf een bedrag op je kaart en kun je nooit meer uitgeven dan je zelf op je kaart hebt gezet. Het voordeel van een prepaid creditcard ten opzichte van een gewone bankpas, is dat de prepaid creditcard op meer locaties in het buitenland geaccepteerd wordt. Meer informatie over de prepaid card kun je vinden op de site Money2gocard.nl.

Kosten van je creditcard vergelijken

Misschien wel het belangrijkste punt waarop je jouw creditcard kunt vergelijken, zijn de kosten voor het gebruik van de kaart. Daarbij gaat het niet alleen om de jaarlijkse kosten, die je voor het gebruik betaald (al kunnen deze wel aanzienlijk per kaart en maatschappij verschillen), maar vooral ook de kosten voor het gebruik van het krediet. Sommige creditcardmaatschappijen hanteren een termijn van 21 dagen waarin je je aankopen zonder rente kunt terug betalen. Bij andere maatschappijen kan deze termijn korter of juist langer zijn. Ook de rentetarieven kunnen behoorlijk verschillen. Let daarop bij het creditcard vergelijken.

Service van je creditcard vergelijken

Zeker niet onbelangrijk om te doen, is de service van je creditcard vergelijken met de klantvoordelen, die andere maatschappijen je kunnen bieden. Hoe gaan ze om met het verlies of diefstal van je kaart? Wat doen ze tegen ongeoorloofd gebruik ervan? Hoe makkelijk zijn ze in het treffen van betalingsregelingen? En hoe en op welke momenten zijn de medewerkers van de creditcard maatschappij te bereiken? Allemaal zaken die mee kunnen tellen in de keuze voor een nieuwe creditcard. Informatie over de klantenservice van de diverse aanbieders vind je onder andere op Worldcard.nl, Yourmastercard.nl en Businesscard.nl.

De risico’s van een creditcard

Dat een creditcard veel gebruiksgemak kent, moge duidelijk zijn. Toch kleven er wel degelijk risico’s aan het gebruik van een dergelijke kaart. Misschien is het gemak voor sommige mensen wel te groot. Ook als je het geld niet hebt, kun je met een creditcard aankopen doen. Het terug betalen van de gemaakte schulden is dan pas van later zorg. Naast een creditcard zijn er ook de leenvormen zoals, een persoonlijke lening, het doorlopend krediet en een minilening. Bovendien hoef je niet alles aan het eind van de periode te voldoen. Je kunt ook in termijnen aflossen. Maar om problemen enigszins te voorkomen, zit er aan de reguliere creditcards een bestedingslimiet. Dus op dit punt een creditcard vergelijken is zeker niet onverstandig.

Gebruiksvriendelijke apps voor inzicht in transacties

Denk je erover om over te stappen naar een andere creditcardmaatschappij? Ga dan niet alleen je creditcard vergelijken op punten als jaarlijkse kosten en betaalmogelijkheden. Dit zijn uiteraard belangrijke criteria bij het uitzoeken van een geschikte creditcard, maar er zijn nog meer voordelen die een bepaalde creditcard je kan bieden. De mogelijkheid om gebruiksvriendelijke apps te downloaden voor inzicht in je transacties bijvoorbeeld. Je kunt ook in de app zien wanneer je de eerstvolgende betaling moet doen of hoeveel je in totaal nog moet betalen. Zo kun je altijd zien hoe je er financieel voor staat en kan de app je wellicht helpen om verstandige keuzes te maken.

Meer informatie over een klein bedrag lenen