Hoe een Minilening aanvragen?

Een minilening aanvragen kunt u gemakkelijk en snel online doen. Het aanvragen van een minilening gaat dan ook heel snel. U krijgt over het algemeen binnen 24 uur een reactie van de aanbieder en meestal staat ook het geld al binnen 24 uur op uw bankrekening. Daardoor is een minilening ideaal voor mensen die snel een klein geldbedrag willen lenen. Op kleinbedraglenen.nl vindt u een overzicht van betrouwbare minilening aanbieders. Uw gewenste bedrag wordt dan binnen één werkdag op uw bankrekening gestort nadat uw aanvraag is goedgekeurd. Het is verstandig om de lening als een voorschot op uw toekomstige inkomen te zien. Heeft u uw inkomsten binnen dan kunt het uw minilening gemakkelijk en snel terugbetalen.

 
 

 

Beste minilening aanbieders

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

 

Online een minilening aanvragen

De aanbieders van minileningen werken uitsluitend online. U kunt dus niet even zelf bij de bank of telefonisch een minilening aanvragen of afsluiten. Omdat het bij een minilening om kleine bedragen gaat, is namelijk het belangrijk dat er zo min mogelijk bijkomende kosten zijn. Anders zou het lenen van een klein bedrag niet meer voordelig en aantrekkelijk zijn. Daarom kunt u een minilening uitsluitend op de voordeligste manier, namelijk online, aanvragen.


Hoeveel kunt u lenen met een minilening?

Het minimum en maximum bedrag van een minilening verschilt per aanbieder. Bij de ene aanbieder kunt u een minilening van een vrij klein bedrag van bijvoorbeeld 50, 100 of 200 euro lenen, bij andere aanbieders kunt u ook grotere bedragen zoals 500, 1000 euro of 1500 euro lenen. De hoogte van een minilening is ook bepalend voor de looptijd van de lening. Een minilening van 50 euro betaalt u doorgaans binnen 15 dagen af terwijl het afbetalen van een lening van 1500 euro weer 62 dagen kan duren. Een minilening is dus weer snel afbetaald, dit in tegenstelling tot een persoonlijke lening of doorlopend krediet waarbij de lening gedurende een langere termijn wordt afbetaald.

Specifiek bedrag lenen?

Wilt u een specifiek bedrag lenen? Als u een bepaald, specifiek bedrag wilt lenen, dan is dat in de meeste gevallen ook mogelijk. Bij veel aanbieders kunt u zelf bepalen welk bedrag u wilt lenen. U kunt dus afwijken van de standaard bedragen en bijvoorbeeld ook 50 euro lenen, 500 euro lenen tot een bedrag van 1500 euro lenen. 100 euro, 200 euro of 400 euro lenen. Het maximumbedrag dat u kunt lenen verschilt enigszins per aanbieder. Hieronder geven wij u een overzicht van een aantal aanbieders van minileningen, inclusief het maximum te lenen bedrag.

Minilening overzicht

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€800 euro15 tot 45 dagen
Ferratum PlusNu aanvragen!€600 euro€1500 euro62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen

Hoeveel geld wilt u lenen met een minilening?

50 euro lenen

100 euro lenen

200 euro lenen

 

300 euro lenen

400 euro lenen

500 euro lenen

 

600 euro lenen

700 euro lenen

800 euro lenen

Waar kunt u een minilening aanvragen?

Er zijn meerdere minilening aanbieders waar u online een mini lening kunt afsluiten. Het aanbod verschilt per online lening verstrekkers. Zo kan het minimale leenbedrag en maximale leenbedrag per aanbieder verschillen. Door deze verschillende voordelen van online lening verstrekkers zijn er vele minilening varianten. Bekijk hieronder een overzicht van mini lening aanbieders.

 

Als u het geleende bedrag binnen uw terugbetalingstermijn betaalt is een minilening handig om een klein bedrag te lenen.

Online aanbieders van minileningen

In bovenstaand overzicht vindt u uitsluitend aanbieders die minileningen verstrekken op een wijze die voldoet aan de Europese en Nederlandse wetgeving. Het is goed om te weten dat een minilening bij diverse kredietverstrekker een andere naam heeft. De ene aanbieder noemt het bijvoorbeeld een minikrediet en een andere weer flitskrediet. Bij Ferratum heet het wel gewoon een minilening maar is er ook gekozen voor de naam Pluslening voor de leningen die een iets hoger bedrag betreffen. Ook bij Saldodipje heet het gewoon een Minilening, al worden daar ook wel de namen Flitslening, Spoedlening, Kortlopen Krediet en Microkrediet genoemd. Ongeacht de naam is zo’n minilening natuurlijk een prima keus als u op korte termijn geld nodig heeft en het een klein bedrag betreft. Bij de meeste geldverstrekkers wordt het gewenste bedrag, nadat uw aanvraag voor een lening is goedgekeurd, binnen één werkdag op uw bankrekening gestort.

Als u het geleende bedrag binnen uw terugbetalingstermijn betaalt is een minilening handig om een klein bedrag te lenen.

Minilening van Ferratum of Saldodipje

Bij Ferratum en Saldodipje kunt u een klein bedrag lenen van bijvoorbeeld 100 euro, 200 euro, 300 euro tot een bedrag van 1500 euro. Hierbij kunt u kiezen voor een doorlooptijd van 15, 30, 45 dagen tot 62 dagen. Na uw aanvraag zult u gekeurd worden op uw garantsteller. Na goedkeuring kan het bedrag binnen 24 uur op uw rekening staan. U kunt gemakkelijk en snel binnen 10 minuten een minilening aanvragen vanaf 100 euro en maximaal lenen tot 1500 euro.

Persoonlijke lening of Doorlopend krediet

Bent u op zoek naar een groter bedrag dan 1500 euro? Dan kan een Persoonlijke lening of Doorlopend krediet van bijvoorbeeld Santander de uitkomst zijn. Bij Santander kunt u een minilening aanvragen vanaf 1500 euro. Hierbij wordt er niet een laag maximum bedrag bepaald zoals bij Ferratum. De hoogte van uw minilening is afhankelijk van uw inkomen. Het voordeel van een minilening aanvraag bij Santander is dat u gratis en vrijblijvend een offerte kunt aanvragen. Op basis van uw gegevens kunnen zij de meest geschikte en goedkoopste minilening aanbieden.

Minilening overzicht

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€800 euro15 tot 45 dagen
Ferratum PlusNu aanvragen!€600 euro€1500 euro62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen

Wanneer moet ik het geldbedrag terug betalen?

Met een minilening heeft u snel geld op uw rekening. Dit moet binnen een bepaalde tijd terugbetaald worden. Dit kan uiteraard gemakkelijk en snel door middel van internetbankieren. Deze periode wordt ook wel de looptijd of het betalingstermijn van een minilening genoemd. Dit verschilt ook per minilening aanbieder.

Bij Ferratum worden de volgende terugbetalingstermijn gehanteerd:

  • 15 dagen
  • 30 dagen
  • 45 dagen
  • 62 dagen

U kunt zelf een looptijd of leentermijn kiezen, dit varieert van 15, 30, 45 of 62 dagen voor een lening bij Ferratum.

Looptijd van een minilening

Bij een minilening hoort altijd een korte looptijd. De tijd waarin uw een minilening af moet betalen, is afhankelijk van de aanbieder en van hoogte van de lening. Bij een lager bedrag zoals 50 of 100 euro is de looptijd meestal 15 dagen terwijl die bij een groter bedrag zoals 300 of 500 euro vaak 30 dagen zal zijn. Als het leningen van bijvoorbeeld 1000, 1250 of 1500 euro betreft, dan moet de lening meestal binnen 45 of 62 dagen worden terugbetaald. Bij de meeste minileningen kunt u tijdens de aanvraag kiezen uit verschillende opties voor de looptijd.

Hoe snel staat een minilening op mijn rekening?

Heeft u snel geld nodig en heeft uw minilening spoed? Na goedkeuring en akkoord kunt u het snelst een minilening aanvragen bij Ferratum. Het kan al binnen 24 uur op uw rekening overgemaakt worden. Dit is dus de snelste manier om minikrediet af te sluiten. Houd er rekening mee dat bepaalde banken een langere verwerkingstijd hebben, dit is gemiddeld een aantal werkdagen. U kunt het beste bij uw bank navragen hoe lang het duurt voordat het geld erop staat. Ideaal als u deze maand krap zit en een extraatje nodig heeft. De lening kunt u binnen een aantal dagen of weken terugbetalen en heeft u toch direct geld.

Groter bedrag lenen? Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Minileningen zijn alleen mogelijk tot een bedrag van 1500 euro. Zoekt u een lening voor een groter bedrag? Dan komt u in de meeste gevallen uit bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Leningen in deze vorm kunt u aanvragen bij uw bank maar u kunt deze kredieten ook eenvoudig online aanvragen en afsluiten bij bijvoorbeeld Santander, Kredietspotter of Krediet Groep Nederland.

Meer informatie over een klein bedrag lenen

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een minilening?

De meeste kredietverstrekkers hebben een aantal voorwaarden opgesteld. U moet hieraan voldoen om voor een minilening in aanmerking te komen. Deze voorwaarden staan op de websites van de aanbieders vermeld, zoals bijvoorbeeld Ferratum en Saldodipje. Bij de aanvraag moet u beschikken over een bewijs van uw inkomsten, zoals een kopie van uw loonstrookje. Ook moet u een kopie van uw ID kunnen uploaden of een verificatiebetaling van 1 cent vanaf uw bankrekening moeten doen zodat de kredietverstrekker uw identiteit goed kan vaststellen.
Over het algemeen gelden onderstaande voorwaarden:

  • Woonachtig in Nederland
  • Nederlandse nationaliteit
  • Tussen 21 en 70 jaar
  • Geen uitkering, uitzendkrachten en ZZP’ers.
  • Mogelijk een bewijs van inkomen zoals een recent bankafschrift

Wat voor kosten zijn er verbonden aan een minilening?

De kosten van deze leningen verschillen per aanbieder en dit bedrag is afhankelijk van het product dat u kiest. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoogte van uw lening, de looptijd van de lening en het jaarlijks kostenpercentage (JKP). De kosten kunt u het beste op de websites van de aanbieders bekijken. Zo bent u altijd gegarandeerd van up-to-date informatie en actuele kosten.

Offerte

Als u niet zeker weet of u in aanmerking komt, kunt u ook een offerte aanvragen. Deze is vrijblijvend, ook zijn er geen kosten aan verbonden.

Garantsteller

In de meeste gevallen dient u ook iemand te hebben die garant voor u staat, een zogenaamde garantsteller. Als u dat niet kunt, is er vaak ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een bij de kredietverstrekker aangesloten garantsteller. Hier zijn echter wel de nodige extra kosten aan verbonden.

Terugbetalen

Zodra uw salaris is gestort, kunt u de minilening direct terugbetalen en bent u weer schuldenvrij. Dat is altijd een prettige gedachte. Bij het afsluiten van een lening is het heel belangrijk dat u zeker weet dat u het geleende bedrag inderdaad binnen de afgesproken termijn terug kunt betalen. Er komen namelijk altijd extra kosten bij als het u niet lukt om een lening op tijd af te betalen, of het nu een minilening, persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek is. Daardoor wordt de totale schuld weer hoger en het terugbetalen nog moeilijker. U zou daardoor zelfs in financiële problemen kunnen komen, waarbij u te maken kunt krijgen met incassobureaus en deurwaarders.

Let er wel op dat er één hoofdregel geldt bij het afsluiten van een lening namelijk, leen verstandig. Kunt u het geldbedrag binnen de afgesproken termijn afbetalen? Dan is geld lenen zo nu en dan een redder in nood! Kunt u het geldbedrag niet binnen de afgesproken termijn terugbetalen of weet u het niet zeker? Maak dan geen gebruik van een leningen, want hieraan zijn extra kosten verbonden. Als u daardoor in financiële problemen komt, kan het in het uiterste geval zelfs leiden tot incassobureaus. Dit moet u te alle tijde voorkomen, want geld lenen kost geld.