Alles over een Persoonlijke lening


Wilt u een persoonlijke lening aanvragen? Een persoonlijke lening is een lening die u kunt afsluiten om grote aankopen en uitgaven te doen. Denk hierbij aan een een nieuwe wasmachine, een autoreparatie of een kleine verbouwing aan uw huis. Vervolgens moet u het geleende bedrag in vastgestelde termijnen terugbetalen. Bij een persoonlijke lening wordt alles vastgelegd in een leenovereenkomst. U heeft met een persoonlijke lening een vaste looptijd, vaste rente en een vast bedrag per maand voor het aflossen van de lening. Het maandelijks bedrag bestaat uit een deel van de aflossing en rente. Bent u opzoek naar een flexibele lening? Dan voldoet het doorlopend krediet meer aan uw wensen. Ook een minilening kan interessant zijn voor het lenen van kleinere bedragen van 100 tot 1500 euro.

  

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet dat wordt gekenmerkt door een vaste looptijd, vaste rente en een vast maandbedrag voor het aflossen van de lening. U kunt een persoonlijke lening aanvragen vanaf 1500 euro en het leenbedrag kan oplopen tot 75.000 euro. De looptijd is afhankelijk van de hoogte van uw lening. Zo is het bij een lening van 1500 euro mogelijk om voor een looptijd van 24 maanden te kiezen. U heeft dan 2 jaar om de lening terug te betalen inclusief de rente. Wilt u een bedrag van 50.000 euro lenen dan kan de looptijd 9 jaar duren. U heeft dan 108 maanden de tijd om de lening in zijn geheel inclusief de rente terug te betalen. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u weet waar u aan toe bent. Elke maand lost u een vast bedrag af, de looptijd blijft altijd hetzelfde en de rente blijft over de gehele periode op het zelfde renteprecentage.

 


 

Waar kan ik een persoonlijke lening aanvragen?

Bij de meeste leningverstrekkers kunt u deze leningsvorm aanvragen. Het is mogelijk bij uw bank, bij een consumentenfinancieringsbedrijf en bij een intermediar die de bemiddeling regelt. Hierbij kunt u denken aan de Rabobank, ING, ABN AMRO als bankaire aanbieders. Santander is een aanbieder die biedt consumentenfinanciering aan. Geldshop, Kredietspotter zijn bedrijven die doen aan bemiddeling voor een bepaald tarief. Dit houdt in dat zij meerdere offertes aanvragen bij meerdere partijen en voor u de meest gunstige leningen aanbieden. Wilt u een persoonlijke lening aanvragen? Het is een tip om bij meerdere patijen een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Dit kan u veel geld schelen op de lange termijn.


Persoonlijke lening aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte

 


 

Hoeveel kunt u lenen?

U kunt een lening van minimaal 1500 euro tot wel 75.000 euro. De hoogte van het leenbedrag is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de persoonlijke lening aanbieder die u kiest. U kunt bij Santander al vanaf 1500 euro tot maximaal 50000 euro een lening aanvragen. Bij overige aanbieders zoals geldshop is er een minimum van 5000 euro en bij Kredietspotter kunt u een consumptief krediet aanvragen vanaf 2500 euro. Bij het vaststellen van uw leencapaciteit wordt er altijd naar de volgende gegevens gevraagd:

 • soort dienstverband
 • uw inkomen
 • hoogte van uw huur of hypotheek
 • burgerlijke staat
 • eventueel inkomen van uw partner
 • thuiswonende kinderen
 • het product/dienst waarvoor u geld wilt lenen
 • uw gewenste leenbedrag
 • leeftijd en woonachtig in Nederland

Het is altijd van belang dat u elke maand in staat bent het maandbedrag af te lossen. Om die reden worden bovenstaande gegevens gevraagd. U kunt dus nooit een lening afsluiten waarvan de maandelijkse kosten te hoog zijn. Hetzelfde geldt voor de hoogte van het leenbedrag. Tevens wordt er gekeken naar uw BKR registratie. Heeft u teveel leningen of een negatieve registratie dan kan het zijn dat uw leningaanvraag wordt afgewezen.

 


 

Vaste rente

Bij een persoonlijke lening is geen sprake van een variabele rente, maar van een vaste rente, vaste looptijd en vast aflosbedrag. Dit biedt u meer zekerheid en minder risico. Hoe hoger het bedraag is dat u wilt lenen des te gunstiger het rentepercentage is. Zo is bij een lening van 1.500 euro het rentepercentage vastgesteld op 11,90% en bij een lening van 5.000 euro tussen de 5,80% en 9,90%. De regel is dan ook hoe sneller u de lening afbetaald des te lager het rente percentage is. Zo is het bij een lening van 5.000 euro met een looptijd van 24 maanden de rente vastgesteld op 5,80% en bij een looptijd van 84 maanden 9,90%. U mag bij een persoonlijke lening tussentijds extra aflossen, de meeste banken zullen hiervoor geen extra kosten in rekening brengen. Bij sommige banken of geldverstrekkers brengen ze wel kosten in rekening, dit is maximaal 1% van het leenbedrag.

Een overzicht van persoonlijke leningen bij Santander.*

Lening van 1500 euro tot 2499 euro.
Rentepercentage: 11,90%
Looptijd: 24 tot 72 maanden

Lening van 2500 euro tot 4999 euro
Rentepercentage: 7,60% tot 9,90%
Looptijd: 24 tot 72 maanden

Lening van 5000 euro tot 7499 euro
Rentepercentage: 5,80% tot 9,90%
Looptijd: 24 tot 108 maanden

Lening van 7500 euro tot 9999 euro
Rentepercentage: 5,80% tot 9,40%
Looptijd: 24 tot 108 maanden

Lening van 10000 euro 50000 euro
Rentepercentage: 5,80% tot 8,70%
Looptijd: 24 tot 108 maanden

* Kijk voor actuele rentepercentages op de website van Santander.

 


 

Voorwaarden persoonlijke lening

Als u geld wilt lenen zijn er een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen. Niet iedereen kan zomaar geld lenen. Al deze voorwaarden zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat de lener niet in grote geldproblemen komt en dat de geldverstrekker zijn geld weer terugkrijgt.

De voorwaarden:

 • U moet minimaal 18 jaar oud zijn, in sommige gevallen 21 of 25 jaar oud.
 • De maximale leeftijd waarop u een lening kan afsluiten is tussen de 65 en 67 jaar
 • U moet een stabiel inkomen hebben.
 • U mag geen hoge schulden of hele hoge vaste lasten hebben.
 • U mag geen negatieve BKR-registratie hebben.
 • U mag geen uitkering hebben (WW/ABW/WWB)
 • U moet in Nederland woonachtig zijn (nationaliteit)
 • U mag geen alleenstaande zijn met tijdelijk dienstverband

 


 

Waar moet u opletten bij een persoonlijke lening?

Bent u iemand die niet zo goed met geld kan omgaan, dan raadt kleinbedraglenen.nl kunt u het beste een persoonlijke lening afsluiten in plaats van een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt alles vastgelegd: de rente, de looptijd en de hoogte van het aflosbedrag. Dat geeft meer zekerheid.

Wilt u graag een lening afsluiten, houd dan rekening van de volgende punten:

 • Bekijk of u een boete moet betalen als u vroegtijdig meer wilt aflossen
 • Leen alleen geld als het echt noodzakelijk is, geld lenen kost geld.
 • Het kan jaren duren voordat u een lening hebt afgelost.
 • Denk goed na over de kosten die de lening met zich meebrengt.
 • Lees goed de voorwaarden van de lening door.
 • Zorg dat u op legale wijze geld leent, controleer daarom of de kredietverstrekker een AFM-vergunning heeft.
 • Ga voor uzelf na of u de maandlasten voor langere tijd kunt blijven betalen (vast baan, gezinsuitbreiding etc.).

  

Geldshop

Geldshop is één van de grootste intermediair in Nederland op het gebied van leningen aan consumenten voor de aankoop van consumptiegoederen. Denk hierbij aan auto´s, verbouwingen, caravan, boot etc. Geldshop stimuleert hun klanten om op een verantwoordelijke manier geld te lenen.
Het minimumbedrag wat u kunt lenen is €2.500,-. Het maximum leenbedrag is €75.000,-. De rente die u moet betalen over het leenbedrag is afhankelijk van onder andere u inkomen en de hoogte van het bedrag. De rente die u moet betalen kan variëren tussen de 4,5% en 14,0%.

 


 

Santander

Bij Santander krijgt u gratis advies over uw lening. Middels 3 simpele stappen kunt u met een aanvraagformulier kunt u een lening aanvragen. Bij Santander staat persoonlijk contact en verantwoordelijk lenen voorop. U kunt een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen voor verschillende onderwerpen zoals wat extra geld, een reis of verbouwing. U kunt minimaal €1.500,- en maximaal €50.000,- lenen al is de hoogte van de lening wel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

  

Een persoonlijke lening met BKR registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Elke kredietverstrekker (bedrijven/banken waar u geld kunt lenen) is wettelijk verplicht om elke lening aan te melden bij BKR. Leent u ergens een bedrag, dan staat u dus vanzelfsprekend aangemeld bij BKR. Kredietverstrekkers doen vaak een toetsing bij BKR wanneer u daar geld wilt lenen. Middels de toetsing kunnen ze zien of u al ergens anders geld leent en hoe u er financieel voorstaat. Een registratie bij BKR blijft 5 jaar staan, ook al heeft u het bedrag al afgelost.
Heeft u een lening en kunt u deze niet op tijd betalen dan kunt u een negatieve BKR-registratie krijgen. Mocht dit het geval zijn dan is het haast niet mogelijk om in de toekomst nogmaals geld te lenen.

 


 

Lening oversluiten

Heeft u een lening afgesloten en vindt u goedkopere persoonlijke lening of een mogelijkheid om korter te kunnen aflossen? In dat geval kunt u uw lening laten oversluiten naar een leningverstrekker die goedkoper is. U bestaande lening wordt dan afgelost door de nieuwe kredietverstrekker en sluit u met hen een nieuwe overeenkomst af. Bekijk van tevoren of u gebruik kan maken van een overstapservice en of u boetevrij uw bedrag kunt aflossen bij uw huidige kredietverstrekker.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)