3000 euro lenen? Bekijk de mogelijkheden.


Wilt u 3000 euro lenen? Goed met geld om kunnen gaan wil nog niet zeggen dat u nooit in de financiële problemen zult komen. Er kan zich altijd een situatie voordoen waardoor u in acute geldnood komt. Dit kan bij voorbeeld gebeuren als uw auto een dure reparatie nodig heeft of zelfs niet meer kan worden gerepareerd zodat er een andere auto moet komen. Ook een tweedehands auto kost een flinke som geld. En als u dat geld niet heeft, dan kan een lening soms uitkomst bieden. Zo kunt u 3000 euro lenen via uw bank of een online geldverstrekker door het aanvragen van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Vergelijk op kleinbedraglenen.nl de verschillende lening aanbieders waar u online gratis en vrijblijvend een offerte kunt aanvragen.

  

Waar kan ik 3000 euro lenen?

Online een bedrag van 3000 euro lenen kan bij verschillende aanbieders zoals bij voorbeeld Kredietspotter, Santander.nl of Geldshop. Deze bedrijven verstrekken geldleningen aan particulieren tegen scherpe rentetarieven. U kunt een lening online aanvragen en als de aanvraag wordt goedgekeurd dan heeft u het bedrag, als het gaat om een persoonlijke lening, binnen enkele dagen op uw rekening staan. Natuurlijk moet u zich stipt houden aan de terugbetalingsvoorwaarden. Doet u dat niet dan loopt de rente snel op en kunt u ook een boete krijgen als er bij voorbeeld een incassobureau moet worden ingeschakeld. Maar als u uw financiën goed op een rijtje heeft en goed weet hoeveel u per maand kunt aflossen, dan is online een lening aangaan geen enkel probleem.

 


Lening Aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte

 


 

Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Er zit een belangrijk verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. 3000 Euro lenen via een persoonlijke lening betekent dat u het geld nadat de lening is toegekend op uw rekening gestort krijgt. U kunt het volledige bedrag direct of in fases uitgeven. U begint ook meteen met aflossen, uiteraard inclusief rente. Pas nadat u de lening heeft afgelost bent u ontslagen van al uw financiële verplichtingen. Kiest u voor een doorlopend krediet, dan kunt u hiervan bedragen opnemen. Als u 3000 euro wilt lenen met een doorlopend krediet, dan kunt u hiervan bij voorbeeld 1000 euro opnemen om een nieuwe wasmachine van te kopen. Zolang deze 1000 euro niet is afgelost betaalt u rente over dit opgenomen bedrag. Over de 2000 euro die u (nog) niet heeft besteed betaalt u geen rente.

  

De voorwaarden voor een lening of krediet

Als u 3000 euro lenen wilt of een krediet aanvraagt wordt uw financiële situatie getoetst. Dit gebeurt ook als u een creditcard aanvraagt, want ook dit is een soort van kredietverstrekking waarmee u op afbetaling kunt kopen. De kredietverstrekker toetst of u in staat moet worden geacht het geleende bedrag ook weer terug te betalen. Dit gebeurt door uw inkomsten te controleren aan de hand van een salarisstrook of uitkeringsspecificatie. Daarnaast wordt meestal een toets gedaan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Hier worden alle leningen die particulieren aangaan aangemeld. Let op: ook een leasecontract voor een privé auto of een kredietlimiet op uw betaalrekening staan hier vermeld en worden in de afwegingen meegenomen. Om een lening af te kunnen sluiten moet u in Nederland woonachtig zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en meerderjarig zijn.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

 

Wat gebeurt er als ik mijn lening niet kan aflossen?

Als u onverhoopt uw lening niet kunt terugbetalen doet u er goed aan om zo snel mogelijk in contact te treden met de kredietverstrekker. Misschien kan er een regeling worden getroffen om tijdelijk niet of minder af te lossen. Als u geen regeling treft, is de kans groot dat de kredietverstrekker een incassobureau inschakelt. Hiermee komen er hoge invorderingskosten bij het terug te betalen bedrag en worden uw financiële problemen alleen maar groter. Vraag hulp bij een officiële instantie zoals bij voorbeeld uw gemeente of het NIBUD.

  

3000 euro lenen met BKR registratie

3000 euro lenen met een BKR registratie. Bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet worden uw financiële gegevens getoetst bij het BKR te Tiel. BKR staat voor, Bureau Krediet Registratie, zij registreren alle leningen van consumenten. Dit kan een lening bij de bank zijn maar ook bijvoorbeeld uw hypotheek. Als u 3000 euro lenen wilt met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zal de kredietverstrekker uw gegevens nalopen. Dit is de verstrekker verplicht bij wet, zodat de consumenten met een lopende lening niet te ver in de schulden raken. Ga dus na of u een dergelijke lening kunt aangaan door uw fincanien op een rij te zetten. Uiteindelijk kan de leningverstrekker de lening aanvraag afwijzen op basis van uw gegevens.

 


 

Overige mogelijkheden om geld te lenen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om 3000 euro te lenen. Zoals eerder beschreven kan het middels een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, maar u kunt ook bij uw eigen bank vragen wat de mogelijkheden zijn. Op basis van uw inkomen kan er een geldbedrag geleend worden. Ook is een creditcard een manier om online snel geld te lenen. Online creditcards vergelijken kunt u ook op kleinbedraglenen.nl en hiermee kunt u tot 5000 euro lenen. Ook kunt u een minilening aanvragen. U kunt tot een bedrag van 1500 euro lenen met een looptijd van 62 dagen. Kunt u vooruit met de helft van 3000 euro? Dan is een minilening ook een mogelijkheid.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)