De Stadsbank van Lening


Wat is de stadsbank van lening?

De Stadsbank van Lening is een gemeentelijke instelling, waar u geld kunt lenen door een onderpand in bewaring te geven. De bekendste Stadsbank van Lening is die van Amsterdam, maar ook in andere (grote) steden en delen van het land vindt u soortgelijke banken. Een andere naam, die wordt gebruikt is ook wel Gemeentelijke Kredietbank. Geld lenen bij de Stadsbank van Lening is een goedkope en makkelijke manier om tijdelijk meer financiële armslag te hebben. Zelfs mensen, die bij andere geldverstrekkers niet voor een krediet in aanmerking komen, bijvoorbeeld doordat zij geen inkomen hebben of last hebben van een negatieve BKR-registratie, kunnen hier terecht.

  

Hoe werkt de Stadsbank van Lening?

De werkwijze van de Stadsbank van Lening is heel simpel en transparant. Omdat u een of meerdere objecten in onderpand moet geven, kunt u alleen geld lenen op een van de kantoren van de Stadsbank. U neemt een geldig legitimatiebewijs mee en uw onderpand en geeft deze aan de taxateur. Over het algemeen zijn het vooral gouden en zilveren sieraden, gouden munten en bijzondere aanstekers of pennen, die u kunt belenen. De taxateur stelt de actuele waarde ervan vast en bepaalt het leenbedrag. Dit geld krijgt u contant mee (tot een bedrag van 25.000 euro) of het wordt op uw rekening gestort. In de beleenovereenkomst, die u meekrijgt, staat precies wat u hebt beleend en tegen welke condities.

 


Minilening Aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Lossen of verlengen

Zodra u het geld van uw belening heeft ontvangen, gaat een periode van negen maanden in, waarin u uw onderpand van de Stadsbank van Lening terug kan kopen. Bovenop het geleende bedrag betaalt u ook nog een rentepercentage, de zogenaamde beleenkosten. Deze zijn over het algemeen lager dan de tarieven die gewone banken of andere kredietverstrekkers hanteren. Wilt u uw lening nog eens met negen maanden verlengen, dan kan dit door alleen de verschuldigde rente over de eerste periode te betalen. Bent u om wat voor reden dan ook niet in staat om uw beleende onderpand binnen de gestelde termijn terug te kopen, dan wordt het eigendom van de Stadsbank van Lening en zal het worden verkocht.

  

Wie kan lenen bij de Stadsbank?

In principe kan iedereen die in het bezit is van een geldig identiteitsbewijs en 18 jaar of ouder is, geld lenen bij de Stadsbank van Lening. Bijkomende voorwaarden zijn, dat u niet onder curatele staat of in de schuldhulpverlening zit. Een (negatieve) registratie bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel is geen belemmering om iets te kunnen verpanden aan de Stadsbank van Lening. Ook uw inkomen is niet van belang. De Stadsbank van Lening is dus een prima alternatief voor mensen, die op andere wijze niet voor een krediet in aanmerking komen. Het enige dat u zich wel moet realiseren, is dat als u uw lening niet op tijd terugbetaalt of verlengt, uw onderpand eigendom wordt van de Stadsbank. Als het bijvoorbeeld een sieraad is met emotionele waarde, moet u er wel zeker van zijn, dat u aan uw verplichtingen kunt voldoen.

 


 

Contant geld

De Stadsbank van Lening is soms een uitkomst voor mensen. Mensen zonder vast inkomen of met veel schulden kunnen vaak geen kant op als zij onverwacht geld nodig hebben voor een noodzakelijke aanschaf of reparatie. Bij de Stadsbank van Lening is het altijd mogelijk om tegen een onderpand toch geld te lenen. De voorwaarden zijn duidelijk en simpel en u kunt zelf bepalen welk onderpand u wilt belenen. U gaat met het betreffende object naar de taxateur van de Stadsbank en loopt direct met contant geld weer naar buiten. Alleen bedragen hoger dan 25.000 euro worden niet cash uitbetaald, maar op uw rekening gestort.

  

Let op afschrijvingen van producten

Wanneer u een onderpand beleent bij een Stadsbank van Lening moet u rekening houden met mogelijke afschrijvingen. Er zijn Stadsbanken, die uitsluitend sieraden en gouden of zilveren voorwerpen accepteren. Maar er zijn er ook bij wie u elektronica als een tv, navigatiesysteem of laptop in onderpand kunt geven. Bij dit soort gebruiksartikelen wordt een bepaald percentage aan afschrijving gehanteerd. Een laptop van 800 euro is na negen maanden misschien nog maar de helft waard. Als u uw verplichtingen niet nakomt en de Stadsbank moet uw laptop verkopen, dan kan met de opbrengst de waarde van uw lening niet gedekt worden. De bank lijdt dus verlies. Om zich tegen dit risico te beschermen, moet u de kosten voor de afschrijvingen betalen. Dat is wel iets om rekening mee te houden, wanneer u uw onderpand komt terugkopen.

 


 

Geen BKR-toetsing

In tegenstelling tot andere banken, voert de Stadsbank van Lening geen BKR-toetsing uit wanneer u er geld komt lenen. Dit is ook feitelijk niet nodig omdat u een onderpand tegenover uw lening stelt. U kunt nooit meer geld krijgen, dan uw onderpand waard is, dus de bank loopt weinig risico op verlies. Eigenlijk verkoopt u als het ware uw eigendom in ruil voor contant geld. Het enige verschil met Marktplaats of een tweedehandswinkel is dat u negen maanden (of langer) de tijd heeft om uw spullen weer terug te kopen. Het is daarmee een ideale oplossing voor mensen, die via een andere weg geen krediet zouden kunnen afsluiten.

 


 

Alle voordelen van de Stadsbank op een rijtje

• Snel contant geld lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief;
• Mogelijkheid om uw onderpand binnen negen maanden terug te kopen;
• Voor iedereen van 18 jaar of ouder met een geldig legitimatiebewijs;
• Geen toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel;
• Geen vast inkomen nodig;
• Transparante werkwijze met duidelijke voorwaarden;
• Eenvoudig aflossen of verlengen.

Op internet is te vinden welke Stadsbank van Lening in uw regio actief is en welke voorwaarden er worden gehanteerd. U kunt ook informeren bij uw gemeente.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)