Sociale lening


Wat is een Sociale lening?

Een sociale lening is een bijzonder krediet speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen en aanzienlijke schulden. Wanneer u diverse leningen hebt uitstaan en niet meer in staat bent om op eigen kracht uw financiële problemen het hoofd te bieden, komt u misschien in aanmerking voor een sociale lening. U kunt zich hiervoor wenden tot uw Gemeentelijke Kredietbank. Deze overheidsinstelling kan u eenmalig een krediet verstrekken, waarmee u al uw samengevoegde schulden af kunt lossen. Doordat u een lage rente betaalt en precies weet wat uw maandelijkse lasten zijn, zou u in staat moeten zijn uw schulden in maximaal vijf jaar af te lossen.

  

Wat zijn de voorwaarden voor een sociale lening?

Aan de sociale lening zijn strikte voorwaarden verbonden. Zo moet u minimaal 18 jaar oud zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en in een problematische financiële positie verkeren. Dit houdt in dat u aanzienlijke schulden heeft en een inkomen dat lager of gelijk is aan 130% van het minimumloon. Vanzelfsprekend heeft u daarbij ook een negatieve kredietregistratie bij het BKR in Tiel. Ook personen van 65 jaar of ouder, die hun schulden niet meer kunnen voldoen, komen voor de sociale lening in aanmerking. Heeft u wel een hoger inkomen, maar zijn uw schulden zo hoog dat aflossen zonder krediet niet meer mogelijk is? Dan zou u wellicht ook van de sociale lening gebruik kunnen maken.

 


Minilening Aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


Alleen voor noodzakelijke uitgaven

In de meeste gevallen kunt u een geleend bedrag gebruiken waar u maar voor wilt. Zodra uw lening is goedgekeurd, staat het u vrij het geld naar eigen inzicht te besteden. Het maakt de kredietverstrekker niet uit of u er een nieuwe wasmachine voor koopt of er een leuk feestje van geeft. Zolang u maar op tijd uw aflossingen betaalt. Bij een sociale lening ligt dat anders. Het eenmalige krediet is uitsluitend bedoeld voor noodzakelijke uitgaven. Bijvoorbeeld voor zaken, die te maken hebben met uw welzijn of de zorg voor u en uw gezin. Of voor het aflossen van uw schulden, zodat u uitzicht heeft op een probleemvrije financiële toekomst.

  

Een sociale lening aanvragen

Een sociale lening vraagt u aan bij de Gemeentelijke Kredietbank. Deze is gevestigd in de grote steden en/of opereert in bepaalde regio’s. Aanvragen kan in de meeste gevallen gewoon online. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, zal de kredietbank beoordelen of u in aanmerking komt voor een sociale lening. Als dat inderdaad het geval is, krijgt u hiervan binnen enkele weken bericht. Daarna volgt een intakegesprek, waarbij u geacht wordt alle relevante documenten betreffende uw financiële situatie te overleggen. Aan de hand daarvan bepaalt de kredietbank of een sociale lening voor u de oplossing is om van uw schulden af te komen.

 


 

Zorg dat u op tijd aflost

Net als bij een gewoon krediet is het erg belangrijk dat u uw sociale lening volgens afspraak aflost. Wanneer u een betalingstermijn mist, kunt u rekenen op extra kosten. Bij een achterstand van twee maanden of meer, wordt de verstrekte lening zelfs per direct opeisbaar. Dit heeft grote consequenties voor uw financiële situatie en zal u dan ook zeker willen vermijden. Mocht u om wat voor reden dan ook niet in staat zijn aan uw verplichtingen te voldoen, neemt u dan meteen contact op met de kredietbank. Dit geldt overigens ook wanneer er iets in uw persoonlijke situatie verandert. Dit kan namelijk van invloed zijn op de voorwaarden van uw lening.

  

Professionele begeleiding

Naast het feit dat u voor de sociale lening een zeer lage rente betaalt en in een keer van al uw schulden af kunt komen, heeft dit krediet nog een groot voordeel. U wordt gedurende de looptijd van de lening begeleidt door een professionele schuldhulpverlener, die u leert met een budget om te gaan en zo nieuwe schulden te voorkomen. Voor mensen met een laag inkomen en een aanzienlijke schuldproblematiek kan de sociale lening dus als laatste redmiddel en als kans op een gezonde financiële toekomst gezien worden.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 20 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)