Kredietkaart

posted in: Creditcard | 0
De Kredietkaart.. Een kredietkaart, ook wel creditcard genoemd, is een betaalmiddel waarmee u vrijwel overal betalingen kunt verrichten. De card werkt hetzelfde als uw pinpas. U steekt de card in het betaalapparaat van het bedrijf waar u een betaling moet doen. Vervolgens toetst u de pincode van de creditcard in en drukt u op OK. De card wordt vervolgens voor het desbetreffende bedrag gedebiteerd. Een kredietkaart wordt zo genoemd omdat u in feite aankopen “op krediet” doet. U betaalt deze namelijk pas achteraf. Dit maakt het mogelijk om een aankoop te doen terwijl bij voorbeeld uw salaris pas twee weken later wordt gestort.

Creditcard aanbieders

PLAN - PRICE

Description

Prepaid Mastercard Classic


Geen BKR-toetsing


Jaarlijkse Creditcard-bijdrage is slechts €14,95


App voor inzicht in uw uitgave


Gratis 180 Aankoopverzekering


Gratis Aanvullende reisverzekering


Tijdelijk €5 cadeau

PLAN - PRICE

Description

Visa World Card


Wereldwijd meest geaccepteerde creditcard


Maandelijks online rekeningoverzicht


180 dagen Aankoopverzekering


€ 2500 extra bestedingsruimte


Bankonafhankelijk


Eerste jaar gratis en

€ 50 cadeau op uw creditcard

PLAN - PRICE

Description

Money2GO Mastercard


Geen BKR-toetsing


Een veilige kaart met chip en PIN code


Contant geld opnemen bij 1.5 miljoen geldautomaten wereldwijd


Gemakkelijk met IDEAL opladen


De perfecte oplossing tijdens reizen


Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

Het belangrijkste voordeel van een kredietkaart is dat u er uitgaven mee kunt doen die u niet direct heft te betalen. U kunt dus “op krediet” een aankoop doen in een winkel, een hotelovernachting betalen of een vliegticket boeken. U betaalt de uitgaven pas achteraf. Dit kan handig zijn als de uitgave onverwacht komt en u bij voorbeeld uw salaris nog niet gestort heeft gekregen. Een ander groot voordeel is dat u met een kredietkaart probleemloos betalingen kunt doen in vreemde valuta. U hoeft in het buitenland dus minder cash geld te pinnen. De uitgave wordt omgerekend naar euro’s bij het incasseren van het openstaande saldo.

Waar kan ik een kredietkaart aanvragen?

Een kredietkaart kunt u bij alle banken online aanvragen. Vaak stellen zij wel als voorwaarde dat u bij deze bank ook een betaalrekening heeft. Maar er zijn ook andere instanties die creditcards uitgeven zonder dat hier aanvullende voorwaarden aan worden gesteld. Veel mensen hebben meerdere kredietkaarten. De twee bekendste zijn Visa Card en MasterCard. Deze twee zijn het meest geaccepteerd. Wanneer u ergens wilt betalen waar de ene kaart niet wordt geaccepteerd kunt u de andere aanbieden. Een kredietkaart aanvragen gaat tegenwoordig vaak erg gemakkelijk via het internet. U hoeft er dus niet eens de deur voor uit.

Wilt u een Creditcard Aanvragen?

Bekijk alle informatie voor de geschikte Creditcards

Kredietkaart vergelijken loont de moeite

Wilt u een kredietkaart aanvragen dan is het aan te raden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms verschillen de voorwaarden, zoals bij voorbeeld de jaarlijkse kaartbijdrage. Als u uw kredietkaart maar sporadisch gebruikt kunt u vaak toe met een goedkope kaart met minder faciliteiteten. Bent u bij voorbeeld zakelijk vaak onderweg en betaalt u regelmatig met uw kredietkaart? Dan kunt u beter een kaart nemen met een ruimere bestedingslimiet en betere voorwaarden zoals bij voorbeeld een goede verzekering voor uw aankopen of andere voordelen waarvan u kunt profiteren.

De kosten per kredietkaart kunnen verschillen

Er zijn kredietkaarten die kosteloos worden verstrekt. Dit is natuurlijk ideaal, want zo betaalt u geen kosten, ook als u de kredietkaart een hele tijd niet gebruikt. Dergelijke kaarten worden vaak verstrekt door winkelketens bij wijze van klantenbinding. Soms wordt hieraan de voorwaarde verbonden dat u jaarlijks minimaal een aankoop doet in deze winkel of voor een bepaald bedrag besteedt. Als u dat heft gedaan kunt u de card weer een jaar gebruiken. Veel mensen maken op deze manier gebruik van een gratis kredietkaart. Dergelijke kaarten hebben vaak niet de mogelijkheid tot gespreide betaling, u moet uw aankopen in de daaropvolgende maand in één keer betalen.

Online kredietkaarten met elkaar vergelijken

Sinds het mogelijk is om kredietkaarten online aan te vragen is het ook erg gemakkelijk om deze via het internet met elkaar te vergelijken. U kunt op de website van de aanbieder de voorwaarden lezen. Wanneer u dit voor meerdere aanbieders doet kunt u vervolgens een weloverwogen keuze maken welke kredietkaart het beste bij u en uw bestedingspatroon past.

Hoeveel krediet heb ik nodig?

De bestedingslimiet of kredietlimiet verschilt per kredietkaart. Een gemiddelde bestedingslimiet is 2500 euro. Dit bedrag kunt u maximaal uitgeven. Als dit maximum is bereikt moet u eerst het saldo geheel of gedeeltelijk aflossen voordat u weer nieuwe uitgaven kunt doen. Bij sommige kredietkaarten moet u maandelijks het openstaande saldo in één keer aflossen. Er zijn ook kredietkaarten waar u het saldo in termijnen mag aflossen. Over het openstaande saldo betaalt u wel een flinke rente. Hier moet u dus wel rekening mee houden als u uitgaven doet die u gespreid wilt betalen.

Overzicht minilening aanbieders, persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SantanderNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Meer informatie over een klein bedrag lenen