Microkrediet


Wat is een microkrediet?

Een veelgehoorde term in de financiële wereld is het microkrediet. In eerste instantie zal u deze leenvorm misschien associëren met ontwikkelingslanden, waar kleine zelfstandigen door middel van een microkrediet een bestaan kunnen opbouwen. Maar wist u dat het microkrediet ook bij ons een populaire lening is? Het gaat dan om een klein bedrag tussen de 100 en 1500 euro, dat u snel kunt lenen en ook weer binnen afzienbare tijd terug moet betalen. Een microkrediet wordt ook wel een minilening of een flitslening genoemd. Deze lening wordt meestal verstrekt aan mensen die onverwacht voor extra kosten komen te staan en dan net niet genoeg middelen hebben om het tot hun volgende salaris uit te houden.

  

Wanneer gebruikt u een microkrediet?

Stel dat uw auto ineens kapot gaat. Heel vervelend natuurlijk. Zeker als u er voor uw dagelijks vervoer of voor uw werk zelf van afhankelijk bent. Dan kunt u niet met de reparatie wachten tot uw volgende salaris binnenkomt. Helaas lopen dit soort kosten al snel in de papieren en is de kans groot dat u dat geld niet zomaar ergens heeft liggen. Voor dit soort situaties kunt u dan gebruik maken van een microkrediet. Met een betrekkelijk lage leensom van enkele honderden euro’s bent u uit de brand geholpen en kunt u uw weg weer vervolgen. Zodra uw salaris gestort is, kunt u beginnen met het aflossen van het geleende bedrag. Meestal heeft u daar zo’n twee maanden de tijd voor.
 


Microkrediet Aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Waar kunt u terecht?

Er zijn verschillende aanbieders van minileningen te vinden op het internet. Maar hoe weet u nu welke geldverstrekker het beste bij u past en welke voor u het voordeligst is? Kredietspotter.nl kan u daarbij helpen. Deze site biedt u diverse vrijblijvende offertes aan van een aantal zeer betrouwbare kredietverstrekkers. U hoeft slechts uw gegevens en het gewenste bedrag op te geven en Kredietspotter gaat voor u op zoek naar de juiste lening met de laagste rente. U kunt zelf op uw gemak offertes en voorwaarden met elkaar vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Ook al gaat het om relatief kleine bedragen, het is altijd verstandig om u eerst goed te laten informeren.

 
  

Hoe vraagt u een microkrediet aan?

Op de site van Kredietspotter vult u om te beginnen de gevraagde gegevens in. Hoeveel geld heeft u nodig en hoeveel bedraagt uw netto maandinkomen? Heeft u een partner met een inkomen? Of staat u negatief geregistreerd bij het BKR? Hoeveel vaste woonlasten heeft u per maand? Deze en andere gegevens zorgen ervoor dat Kredietspotter u passende offertes aan kan bieden van verschillende geldverstrekkers. Met welke u uiteindelijk in zee gaat, bepaalt u uiteraard zelf aan de hand van de gestelde voorwaarden en de verschillende rentepercentages.

  

Wat is de looptijd van een microkrediet?

De looptijd van een microkrediet hangt af van het geleende bedrag. Gaat het echt om de allerkleinste lening van 100 euro, dan kunt u de lening vaak al binnen 15 dagen aflossen. Tot en met 400 euro heeft u meestal de keuze tussen 15 en 30 dagen looptijd. En voor het maximale bedrag van 1500 euro wordt over het algemeen een aflossingsperiode van twee maanden aangehouden. Omdat het om betrekkelijk lage bedragen gaat en de looptijd vrij kort is, is de verschuldigde rente over deze bedragen meestal goed op te brengen.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019

Robin
Laatste berichten van Robin (alles zien)