Kredietkaart Aanvragen


Wilt u gemakkelijk een kredietkaart aanvragen? Een kredietkaart, ook wel creditcard genoemd, is een betaalmiddel waarmee u vrijwel overal betalingen kunt verrichten. De card werkt hetzelfde als uw pinpas. U steekt de card in het betaalapparaat van het bedrijf waar u een betaling moet doen. Vervolgens toetst u de pincode van de creditcard in en drukt u op OK. Daarnaast kan er ook gemakkelijk online aankopen gedaan worden. De card wordt vervolgens voor het desbetreffende bedrag gedebiteerd. Een kredietkaart wordt zo genoemd omdat u in feite aankopen “op krediet” doet. U betaalt deze namelijk pas achteraf. Dit maakt het mogelijk om een aankoop te doen terwijl bij voorbeeld uw salaris pas twee weken later wordt gestort.

  

Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

Het belangrijkste voordeel van een kredietkaart is dat u er uitgaven mee kunt doen die u niet direct heft te betalen. U kunt dus “op krediet” een aankoop doen in een winkel, een hotelovernachting betalen of een vliegticket boeken. U betaalt de uitgaven pas achteraf. Dit kan handig zijn als de uitgave onverwacht komt en u bij voorbeeld uw salaris nog niet gestort heeft gekregen. Een ander groot voordeel is dat u met een kredietkaart probleemloos betalingen kunt doen in vreemde valuta. U hoeft in het buitenland dus minder cash geld te pinnen. De uitgave wordt omgerekend naar euro’s bij het incasseren van het openstaande saldo.

 


Kredietkaart Aanbieders


 

 


 

Waar kan ik een kredietkaart aanvragen?

Een kredietkaart kunt u bij alle banken online aanvragen. Vaak stellen zij wel als voorwaarde dat u bij deze bank ook een betaalrekening heeft. Maar er zijn ook andere instanties die creditcards uitgeven zonder dat hier aanvullende voorwaarden aan worden gesteld. Veel mensen hebben meerdere kredietkaarten. De twee bekendste zijn Visa Card en MasterCard. Deze twee zijn het meest geaccepteerd. Wanneer u ergens wilt betalen waar de ene kaart niet wordt geaccepteerd kunt u de andere aanbieden. Een kredietkaart aanvragen gaat tegenwoordig vaak erg gemakkelijk via het internet. U hoeft er dus niet eens de deur voor uit.

  

Gewone creditcard vergelijken met een prepaid card

Wat je in ieder geval zou moeten doen, is een gewone creditcard vergelijken met een prepaid card. Het belangrijkste verschil is, dat je met een gewone creditcard iets op rekening van de creditcardmaatschappij koopt. Dit is als het ware een lening, die je binnen een afgesproken termijn weer moeten afbetalen. In het geval van een prepaid creditcard stort je zelf een bedrag op je kaart en kun je nooit meer uitgeven dan je zelf op je kaart hebt gezet. Het voordeel van een prepaid creditcard ten opzichte van een gewone bankpas, is dat de prepaid creditcard op meer locaties in het buitenland geaccepteerd wordt. Meer informatie over de prepaid card kun je vinden op de site Money2gocard.nl.

 


 

Kosten van je creditcard vergelijken

Misschien wel het belangrijkste punt waarop je jouw creditcard kunt vergelijken, zijn de kosten voor het gebruik van de kaart. Daarbij gaat het niet alleen om de jaarlijkse kosten, die je voor het gebruik betaald (al kunnen deze wel aanzienlijk per kaart en maatschappij verschillen), maar vooral ook de kosten voor het gebruik van het krediet. Sommige creditcardmaatschappijen hanteren een termijn van 21 dagen waarin je je aankopen zonder rente kunt terug betalen. Bij andere maatschappijen kan deze termijn korter of juist langer zijn. Ook de rentetarieven kunnen behoorlijk verschillen. Let daarop bij het creditcard vergelijken.

 


 

Kredietkaarten vergelijken loont de moeite

Wilt u een kredietkaart aanvragen dan is het aan te raden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn vaak acties waar u gebruik van kan maken. Soms verschillen de voorwaarden, zoals bij voorbeeld de jaarlijkse kaartbijdrage. Als u uw kredietkaart maar sporadisch gebruikt kunt u vaak toe met een goedkope kaart met minder faciliteiten. Bent u bij voorbeeld zakelijk vaak onderweg en betaalt u regelmatig met uw kredietkaart? Dan kunt u beter een kaart nemen met een ruimere bestedingslimiet en betere voorwaarden zoals bij voorbeeld een goede verzekering voor uw aankopen of andere voordelen waarvan u kunt profiteren.

 


 

De kosten per kredietkaart kunnen verschillen

Er zijn kredietkaarten die kosteloos worden verstrekt. Dit is natuurlijk ideaal, want zo betaalt u geen kosten, ook als u de kredietkaart een hele tijd niet gebruikt. Dergelijke kaarten worden vaak verstrekt door winkelketens bij wijze van klantenbinding. Soms wordt hieraan de voorwaarde verbonden dat u jaarlijks minimaal een aankoop doet in deze winkel of voor een bepaald bedrag besteedt. Als u dat heft gedaan kunt u de card weer een jaar gebruiken. Veel mensen maken op deze manier gebruik van een gratis kredietkaart. Dergelijke kaarten hebben vaak niet de mogelijkheid tot gespreide betaling, u moet uw aankopen in de daaropvolgende maand in één keer betalen.

  

Online kredietkaarten met elkaar vergelijken

Sinds het mogelijk is om kredietkaarten online aan te vragen is het ook erg gemakkelijk om deze via het internet met elkaar te vergelijken. U kunt op de website van de aanbieder de voorwaarden lezen. Wanneer u dit voor meerdere aanbieders doet kunt u vervolgens een weloverwogen keuze maken welke kredietkaart het beste bij u en uw bestedingspatroon past.

 


 

Hoeveel krediet heb ik nodig?

De bestedingslimiet of kredietlimiet verschilt per kredietkaart. Een gemiddelde bestedingslimiet is 2500 euro. Dit bedrag kunt u maximaal uitgeven. Als dit maximum is bereikt moet u eerst het saldo geheel of gedeeltelijk aflossen voordat u weer nieuwe uitgaven kunt doen. Bij sommige kredietkaarten moet u maandelijks het openstaande saldo in één keer aflossen. Er zijn ook kredietkaarten waar u het saldo in termijnen mag aflossen. Over het openstaande saldo betaalt u wel een flinke rente. Hier moet u dus wel rekening mee houden als u uitgaven doet die u gespreid wilt betalen.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 19 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)