Wat is een flitskrediet?


Wat is een flitskrediet?

Wat is een flitskrediet? De term flitskrediet heeft betrekking op de termijn waarbinnen u het geleende bedrag weer terug moet betalen. Een flitskrediet wordt in de meeste gevallen verstrekt voor een periode die varieert tussen de 7 en 42 dagen. Het flitskrediet wordt vaak renteloos verstrekt, maar u betaalt wel een bedrag aan administratiekosten. In feite is het feit dat u geen rente betaalt dus van ondergeschikt belang. Als u 100 euro leent betaalt u altijd meer dan die 100 euro om het flitskrediet weer af te lossen.
  

Waar kunt u een flitskrediet aanvragen?

Flitskredieten zijn een echt online product. Dat wil zeggen dat u ze vrijwel uitsluitend via internet kunt aanvragen. Er zijn verschillende aanbieders van flitskredieten. Hun voorwaarden komen in grote lijnen op hetzelfde neer. U moet achttien jaar of ouder zijn, beschikken over een geldig legitimatiebewijs, woonachtig zijn in Nederland en over een Nederlandse bankrekening beschikken. Daarnaast vragen veel verstrekkers van dit soort kredieten een garantstelling. Een persoon die namens u garant staat voor het aflossen van de lening moet de aanvraag mede invullen en eveneens een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs overleggen. Mocht u de lening niet of niet tijdig aflossen dan wordt deze persoon aangesproken voor de terugbetaling, inclusief de boete voor de te late aflossing.

 


Minilening Aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
  • Geen BKR Toetsing of Registratie
  • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
  • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
  • Garantstelling vanaf €10,89
  • Zonder loonstrook mogelijk
  • Binnen 24 uur op uw rekening

 


 

Hoe vraagt u een flitskrediet aan?

Een flitskrediet aanvragen is meestal binnen een paar minuten geregeld. U zoekt op het internet een aanbieder van flitskredieten. Vervolgens bepaalt u welk bedrag u wilt lenen. Hier wordt doorgaans door de kredietverstrekker een terugbetalingstermijn van 7 tot 42 da gen aan gekoppeld. Daarnaast ziet u hoeveel administratiekosten u verschuldigd bent. U moet in sommige gevallen een bedrag van 1 cent overmaken om te bewijzen dat u eigenaar bent van het rekeningnummer waarop het bedrag wort gestort. Vervolgens wordt uw aanvraag beoordeeld. Na goedkeuring heeft u het geld vaak binnen 24 uur op uw rekening staan.

  

Waar moet u op letten?

De belangrijkste valkuil bij een flitskrediet is de terugbetalingstermijn. Soms is die maar 7 dagen. En als u te laat betaalt wordt een flinke boete in rekening gebracht. Kijk dus goed naar de betalingstermijn en bedenk voor uzelf of u in staat bent om het geleende bedrag tijdig weer terug te betalen, inclusief de administratiekosten. U kunt verder voordat u een flitskrediet aanvraagt verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Soms zitten er verschillen in de administratiekosten die worden berekend en soms verschilt de termijn van terugbetaling. Dit kan van belang zijn wanneer u bij voorbeeld rekening wilt houden met de storting van uw salaris of uitkering.

  

Geen toetsing bij het BKR

Veel mensen maken graag gebruik van een flitskrediet omdat hier vaak geen toetsing bij het BKR aan vooraf gaat. Het zijn vaak mensen die al schulden of lopende verplichtingen hebben die gebruik maken van de mogelijkheid van een flitskrediet. Zij kunnen elders vaak geen lening meer krijgen en dan is een flitskrediet de laatste mogelijkheid om aan extra geld te komen. Verstrekkers van flitskredieten hebben de BKR toets vaak niet nodig omdat het geleende bedrag al op korte termijn moet worden terugbetaald en er vaak een garantstelling wordt gevraagd.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

 

Wat zijn de voorwaarden voor een flitskrediet?

Om in aanmerking te komen voor een flitskrediet moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze zijn er vooral op gericht om ervoor te zorgen dat de kredietverstrekker zijn uitgeleende geld ook weer terug krijgt. Je moet een kopie van een geldig legitimatiebewijs overleggen om je identiteit te bewijzen alsmede je leeftijd. Een flitskrediet wordt alleen verstrekt als je meerderjarig bent. Daarnaast moet je in Nederland wonen en een betaalrekening hebben bij een Nederlandse bank. Maar de belangrijkste voorwaarde is dat je het geleende bedrag op tijd weer terugbetaalt. Voldoe je niet aan deze laatste voorwaarde dan volgt een flinke boete.

 


 

Wanneer is een flitskrediet een oplossing?

Een flitskrediet is eigenlijk alleen een optie als u snel geld nodig heeft wat u ook weer snel kunt terugbetalen. Het kan bij voorbeeld een uitkomst zijn als u geen spaargeld heeft en de televisie of de koelkast gaat stuk, een week voordat u uw salaris gestort krijgt. Dan kunt u overwegen om een flitskrediet aan te vragen zodat u het defecte apparaat snel kunt vervangen. Zodra uw inkomen op uw rekening wordt bijgeschreven kunt u dan het flitskrediet weer aflossen. Vanwege de korte looptijd en de relatief hoge administratiekosten is het echter niet aan te raden om regelmatig van dit product gebruik te maken. Als u iedere maand geld te kort komt is het misschien een beter idee om uw uitgavenpatroon onder de loep te nemen.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 20 juni 2019

Robin
Laatste berichten van Robin (alles zien)