Minikrediet aanvragen


Wilt u een minikrediet aanvragen? Een minikrediet wordt ook wel een minilening genoemd en is een financieel product dat bedoeld is om je voor een korte periode van een beetje extra geld te voorzien. In tegenstelling tot een doorlopend krediet of een persoonlijke lening heeft een minikrediet een korte looptijd. Over het algemeen varieert deze looptijd van 15 tot 45 dagen. Binnen deze periode moet je het geleende geld met rente terugbetaald hebben. Hoe hoger het bedrag van het minikrediet, hoe langer de looptijd.
  

Wanneer een minikrediet aanvragen?

Leningen kun je afsluiten voor verschillende doeleinden. Voor de aanschaf van een nieuwe auto of voor de verbouwing van je huis bijvoorbeeld. In dit soort gevallen gaat het om aanzienlijke bedragen en zal je een krediet nodig hebben met een lange looptijd, waar je veel rente over betaalt. Maar je kunt je ook situaties voorstellen waarin je tijdelijk een paar honderd euro extra nodig hebt. Omdat er in je huis iets kapot is gegaan, wat dringend vervangen moet worden. Of omdat je toevallig een dure maand hebt met veel verjaardagen en je eigenlijk niet kunt wachten op je volgende salaris. Een minikrediet kan dan een goede tijdelijke oplossing zijn.

 


Minikrediet Aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Hoeveel kunt u lenen met een minikrediet?

Hoewel het gebrek hieraan best als een zware last kan aanvoelen, gaat het bij een minikrediet om relatief kleine sommen geld. Wilt u een minikrediet aanvragen voor een om een klein geldbedrag te lenen? Je moet dan denken aan bedragen van enkele honderden euro’s. Bij aanbieders als Ferratum kun je al lenen vanaf 100 euro en bij anderen zelfs vanaf 50 euro. Als maximum leenbedrag voor een minikrediet moet je denken aan 800 tot 1500 euro. Geen enorme bedragen dus, maar wel geld, dat je net dat beetje lucht kan geven, waar je in dure periodes behoefte aan hebt.

  

Minikrediet aanvragen vanaf 18 jaar

In Nederland ben je voor de wet volwassen met 18 jaar. Vanaf dat moment ben je ook zelf verantwoordelijk voor je financiën. Dit betekent dat je vanaf deze leeftijd ook een minikrediet aanvragen kunt. Hoewel een minikrediet makkelijk te regelen is en om niet al te grote bedragen gaat, is deze vorm van lening niet zonder verplichtingen. De looptijd van het minikrediet is kort en je moet er wel voor zorgen, dat je het geleende bedrag binnen de gestelde termijn terug betaalt. Als je hier niet aan voldoet, krijg je een boete en lopen je schulden alleen maar verder op.

 


 

Minikrediet zonder BKR toetsing of loonstrookje nodig

Wilt u een minikrediet zonder BKR toetsing aanvragen? In het geval van een minikrediet is het meestal niet nodig een loonstrookje te overleggen. Dus ook als je niet veel verdient of geen werk hebt, zou je in aanmerking kunnen komen voor een minikrediet. Ook wordt er geen BKR-toetsing uitgevoerd bij de aanvraag voor een minikrediet. Dit is vooral voor mensen die bekend zijn bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel een groot voordeel. Konden zij voorheen nergens terecht voor een nieuwe lening, met een minikrediet wordt in ieder geval voor een laag bedrag een tijdelijke oplossing geboden. Vraag hulp bij een officiële instantie zoals bij voorbeeld uw gemeente of het NIBUD.

  

Global Guarantee of andere garantsteller

De meeste aanbieders van het minikrediet stellen in hun voorwaarden, dat je een garantsteller moet hebben voor het te lenen bedrag. Mocht je het krediet onverhoopt toch niet terug kunnen betalen, dan wordt de garantsteller geacht dit voor jou te doen. Je kunt bij het afsluiten van een minikrediet zelf een persoonlijk garantsteller aandragen, maar als je die niet hebt, kun je ook gebruik maken van een instelling als Global Guarantee, die tegen een vergoeding garant voor je willen staan. In het geval van een persoonlijk garantsteller, zal deze persoon ook diverse gegevens moeten overleggen, voordat het minikrediet kan worden goed gekeurd.

 


 

Kosten voor het minikrediet

Ook voor het minikrediet aanvragen geldt de bekende slagzin: Geld lenen, kost geld. Logischerwijs is het lenen van geld niet gratis. De kredietverstrekker maakt kosten voor personeel en verliest rente door het tijdelijk uitlenen van kapitaal. Dit moet uiteraard gecompenseerd worden. Daarom moet een minikrediet altijd worden terug betaald met een vooraf bepaald rentepercentage. Hoe hoger het bedrag dat je leent, hoe meer rente je moet betalen. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je door de rente van het minikrediet, bij het aflossen ervan opnieuw in de problemen komt.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

 

Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is in Nederland de onafhankelijke toezichthouder op de financiële markt. Wanneer je een minikrediet aanvragen wilt, is het belangrijk dat je hier een betrouwbare aanbieder voor kiest. Een aanbieder die zich aan bepaalde gedragscodes houdt en die duidelijk is in de manier van werken. Zo weet je dat je met een eerlijke partij te maken hebt en blijven de risico’s voor iedereen beperkt. Kredietverstrekkers als Geldshop.nl, Ferratum en Santander.nl zijn voorbeelden van zulke betrouwbare aanbieders.

 


 

Informeren en minikrediet aanvragen

Laat je voordat je een minikrediet aanvragen gaat, je goed informeren over de voorwaarden en consequenties van zo’n kortlopend krediet. Hoe je het ook went of keert, het blijft een lening en daar moet je nooit te makkelijk over denken. Mits op een verantwoorde manier gebruikt, kan het minikrediet de perfecte oplossing zijn voor tijdelijke geldproblemen. Mocht je een structurele oplossing voor de lange termijn nodig hebben, dan zijn andere producten van Geldshop.nl of Santander.nl misschien beter geschikt.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 19 juni 2019

Robin
Laatste berichten van Robin (alles zien)