Een lening aanvragen


Een lening aanvragen

Wilt u een lening aanvragen? Wanneer u geld nodig heeft voor een noodzakelijke of gewenste uitgave, en u kunt geen beroep doen op spaargeld, dan kunt u overwegen om een lening af te sluiten. U kunt geld lenen bij een bank of bij een andere kredietinstelling. Geld lenen van familie of vrienden is ook een optie. Maar in dit laatste geval is het wel belangrijk om goede afspraken te maken. Het komt niet zelden voor dat er over geldzaken ruzie ontstaat. Een lening aanvragen bij een bank of kredietinstelling kunt u tegenwoordig in veel gevallen via internet regelen. Voor welk lening type u kiest hangt af van een aantal zaken. Onder andere is van belang waar u het bedrag voor wilt gebruiken en op welke termijn u het denkt te kunnen terugbetalen.
  

Wat voor leningen zijn er?

De bekendste en meest gebruikte lening vorm is de persoonlijke lening. Dit is een lening die u bij een bank afsluit. U leent een bedrag, dit wordt op uw rekening gestort en vervolgens betaalt u de lening in een overeengekomen aantal vaste termijnen terug. Een andere vorm is het doorlopend krediet. Dit is een bedrag dat u in delen kunt opnemen. U betaalt alleen rente over dat deel dat u heeft opgenomen. Stel u heeft een doorlopend krediet van 3000 euro waarvan u 1500 euro opneemt. Dan betaalt u rente over deze 1500 euro of het restant ervan totdat u dit weer heeft terugbetaald. Een derde mogelijkheid is een minilening of flitskrediet. Dit zijn kortlopende leningen met vaak een hoge rente dan wel administratiekosten die u binnen een periode van 14 dagen tot 2 maanden weer terug moet betalen.

 


Minilening Aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte

 


 

Waar moet u rekening mee houden?

U moet zich realiseren dat iedere lening, ongeacht de leenvorm, op zeker moment weer terug moet worden betaald. Het is dus zeer onverstandig om een financiële verplichting aan te gaan wanneer u redelijkerwijs kunt weten dat u niet in staat zult zijn om deze lening af te lossen. U moet er ook rekening mee houden dat sommige kredietverstrekkers een hoge rente vragen. Het is dus zeker aan te raden om leningen met elkaar te vergelijken voordat u ergens mee akkoord gaat. Er zijn leningen die niet worden aangemeld bij kredietbewaking. Dit lijkt een uitkomst als u al meerdere registraties heeft en bij een gewone bank niet meer in aanmerking komt voor een lening. Maar zeker in een dergelijke situatie geldt dat u zich moet realiseren dat u de lening hoe dan ook weer terug moet betalen.

  

Een passende lening voor u

Voordat u een lening aanvragen overweegt, is het belangrijk te bedenken waarvoor u het geld wilt gaan gebruiken. Een lening voor de aankoop van een auto is wat anders dan een lening van een paar honderd euro omdat uw wasmachine ineens stuk ging. Grote bedragen lenen betekent dat u een langlopende verplichting aangaat. Een lening voor een klein bedrag is meestal binnen afzienbare tijd weer afgelost. Kijk ook goed naar de rentevergoeding die wordt gevraagd. Heeft u regelmatig kleinere bedragen nodig die u vervolgens wel weer kunt aflossen, dan is een doorlopend krediet een goede keuze. Dit bedrag kunt u aanspreken als u het nodig heeft. Over het deel dat u niet opneemt betaalt u ook geen rente.
  

Gratis en vrijblijvende offertes aanvragen

Het ideale van internet is dat u bij verschillende kredietverstrekkers een offerte kunt aanvragen. Een offerte moet altijd kosteloos en vrijblijvend zijn. Een lening aanvragen doet u pas als u uw keuze heeft gemaakt met welke kredietverlener u in zee wenst te gaan. Bekijk alle voorwaarden goed voordat u besluit uw handtekening te zetten of op “lening aanvragen” te klikken. Zodra u het geld heeft ontvangen zit u vast aan de betalingsverplichting tegen de voor de lening geldende voorwaarden.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 20 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)