Uw eigen BKR opvragen


Kunt u uw eigen BKR opvragen?

U kunt uw eigen BKR opvragen bij het Bureau Krediet Registratie Geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel heeft bij de meeste mensen een negatieve connotatie. Men associeert het met een slechte kredietwaardigheid en iets wat u koste wat kost moet vermijden. Dat iedereen die een krediet afsluit (of het nu gaat om een telefoonabonnement met een toestel op afbetaling of een hypotheek) geregistreerd wordt, is niet bij iedereen bekend. Dat er een verschil is tussen positieve en negatieve registraties ook niet. Wilt u weten hoe u genoteerd staat in Tiel? Dan kunt u zelf uw gegevens opvragen bij het BKR.
  

Het belang van het BKR

Kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om iedereen die een lening afsluit aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het belang van een dergelijke database is tweeledig. Enerzijds zorgt het ervoor dat geldverstrekkers u niet onverantwoord veel lenen. Anderzijds is een positieve registratie bij het BKR een bewijs dat u kredietwaardig bent en uw financiële verplichtingen altijd netjes nakomt. Dit geeft kredietinstellingen vertrouwen wanneer u om een nieuwe lening vraagt. Over het algemeen kunt u stellen dat een nationale kredietregistratie zorgt voor een financieel gezonde samenleving, waarin consumenten snel, goedkoop en verantwoord geld kunnen lenen.

 


Minilening Aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Wie heeft uw gegevens nodig?

Als u van plan bent een huis te kopen, zal uw hypotheekaanvraag eerst door de bank getoetst worden bij het BKR. Een hypotheek is immers ook een lening en de geldverstrekker wil natuurlijk zeker weten, dat u in staat bent om het openstaande bedrag ook weer terug te betalen. Wanneer u nog andere kredieten heeft lopen of in het verleden (tot 5 jaar terug) weleens een betalingsachterstand heeft gehad, is dit zichtbaar. Uw financierder kan dan besluiten uw hypotheek te weigeren. Dat hangt helemaal af van uw huidige financiële situatie. Misschien bent u wel meer gaan verdienen. Of heeft u inmiddels een partner met een inkomen. Dan is het goed mogelijk, dat u ondanks uw kredietgeschiedenis toch als kredietwaardig beschouwd wordt en een nieuwe lening kan afsluiten.

  

Uw eigen gegevens inzien

Bij het BKR bent u gerechtigd uw eigen gegevens in te zien. Het kan handig zijn om te weten welke leningen bij uw naam zijn geregistreerd, wanneer u van plan bent om een nieuw krediet aan te vragen. U kunt dan zelf beter inschatten of de nieuwe lening u verstrekt gaat worden. Bovendien kunt u op deze manier controleren of alle registraties juist zijn. Het komt weleens voor dat u ten onrechte een negatieve registratie heeft gekregen. Wanneer u dit kunt bewijzen, worden uw gegevens uiteraard gecorrigeerd. U kunt uw gegevens online opvragen op de site van het BKR. Voor een eenmalige inzage op papier betaalt u enkele euro’s. Maar u kunt er ook voor kiezen een abonnement af te sluiten, waarmee u het hele jaar door inzage heeft. Bovendien kunt u dan zien wie uw gegevens heeft opgevraagd en wordt u op de hoogte gesteld van eventuele wijzigingen in uw registratie.

 


 

Gegevens opvragen voor iemand anders

De financiële registraties die zijn opgeslagen bij het BKR in Tiel vallen onder strenge privacywetgeving. Uw gegevens kunnen dan ook alleen door uzelf, uw bewindvoerder of door de kredietverstrekkers die bij het BKR zijn aangesloten, worden ingezien. Dit betekent dus ook dat u geen gegevens van iemand anders kunt opvragen. Ook niet van uw meerderjarige kinderen of uw ouders. Het is u uiteraard wel toegestaan om uw eigen gegevens aan derden te verstrekken. Dit zal bijvoorbeeld nodig zijn als u een hypotheek wilt aanvragen en daarvoor een adviseur in de arm heeft genomen. Deze kan u alleen goed adviseren als hij over al uw financiële informatie beschikt, maar is niet gerechtigd dit zelf bij het BKR op te vragen.

  

Hoe lang blijven uw gegevens bewaard?

Uw gegevens blijven gedurende de looptijd van uw leningen en nog vijf jaar na het beëindigen daarvan zichtbaar. Zelfs als u al uw schulden heeft afbetaald, staat u dus nog geregistreerd bij het BKR. Dit is nodig om kredietverstrekkers van informatie te voorzien over uw krediethistorie. Wanneer u een nieuwe lening aanvraagt, moet inzichtelijk zijn, wat u al aan kredieten heeft gehad en of u altijd uw aflossingen op tijd heeft gedaan. Wanneer dat niet zo is en u dus een negatieve BKR-registratie op uw naam heeft staan, kan u daar nog vijf jaar last van hebben. Aan de andere kant kan een positieve registratie ook in uw voordeel werken. Geldverstrekkers zien dat u een betrouwbare partij bent, die nooit een betalingsachterstand heeft opgelopen. Zij zullen dan eerder geneigd zijn u een nieuw krediet te verstrekken.

 


 

Geld lenen met of zonder BKR-registratie

Wanneer u om de een of andere reden dringend om geld verlegen zit, kunt u een lening aangaan. U heeft daarvoor verschillende opties. Als het om een niet al te groot bedrag gaat, kunt u overwegen om een familielid of goede vriend om hulp te vragen. Met duidelijke afspraken, al dan niet op papier, hoeft dit niet tot problemen te leiden. Klopt u liever aan bij een onafhankelijke partij, dan kunt u contact opnemen met uw bank of een andere kredietverstrekker. In de meeste gevallen zal dit een registratie bij het BKR tot gevolg hebben, maar dit is niet iets wat u tegen zou moeten houden. In tegendeel, een kredietregistratie zorgt ervoor dat u niet meer geld kunt lenen, dan in uw situatie verantwoord is. Bovendien zijn de geldverstrekkers die bij het BKR zijn aangesloten betrouwbare instellingen, die duidelijke voorwaarden hanteren.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)