Waar kunt u krediet aanvragen?


Waar kunt u krediet aanvragen?

Waar kunt u krediet aanvragen? Krediet aanvragen in de vorm van een lening doet u bij een financiële instelling. Een bank ligt dan uiteraard het meest voor de hand. Maar er zijn ook bedrijven die zich uitsluitend toeleggen op het verstrekken van leningen zonder andere bancaire diensten aan te bieden. U kunt bij uw eigen bank aankloppen waar u uw betaalrekening heeft. Maar u kunt ook een lening aangaan bij een andere bank. Een bank hanteert over het algemeen gunstiger voorwaarden wanneer u er al klant bent met een betaalrekening of een spaarrekening.
  

Krediet aanvragen via het internet

Wanneer u een bedrag wilt lenen kunt u hiervoor ook een krediet aanvragen via het internet. Online zijn verschillende bedrijven te vinden die kredieten verstrekken. Sommigen hanteren hiervoor een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Er zijn echter ook bedrijven waar een krediet aanvragen zonder BKR toets mogelijk is. Een krediet aanvragen via internet is meestal snel te regelen. Sommige bedrijven claimen dat u een bedrag binnen een dag al op uw rekening heeft. Dit kan handig zijn als u met spoed geld nodig heeft voor een dringende onvoorziene situatie. Het is echter wel belangrijk om altijd goed de voorwaarden te lezen. Ook als u met spoed geld nodig heeft loont het de moeite om leningen met elkaar te vergelijken. Dit kan u bij voorbeeld een flink bedrag aan rente of andere bijkomende kosten schelen.

 


Minilening Aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Vandaag nog een offerte
 


 

Wat voor kredietvorm is passend voor u?

Welke kredietvorm het beste bij u past hangt vooral af van uw persoonlijke situatie. Daarnaast is het ook van belang waarvoor u het geld nodig heeft. Als u bij voorbeeld een auto wilt kopen dan is een persoonlijke lening vaak de beste keuze. Wilt u indien nodig de beschikking hebben over wat extra geld dan kunt u een doorlopend krediet overwegen. Heeft u geld nodig voor de verbouwing van uw huis dan is het vaak het goedkoopst om hiervoor een extra hypotheek op uw huis te nemen als dit mogelijk is. De rente van een hypotheek is immers deels aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Heeft u snel geld nodig omdat u door extra uitgaven het einde van de maand niet haalt met uw salaris of uitkering? Dan kunt u een minilening of een flitskrediet overwegen. Dit zijn kortlopende leningen die binnen enkele dagen tot enkele maanden weer moeten worden terugbetaald. In alle gevallen is het verstandig om goed te overwegen of het noodzakelijk is om geld te lenen en of u een (extra) financiële verplichting kunt dragen zonder in de financiële problemen te komen.

  

De looptijd van een lening

De looptijd van een lening kan erg verschillen. Wanneer u bij voorbeeld bij een online warenhuis op afbetaling koopt, dan kunt u soms meerdere jaren doen over het aflossen van de lening. Een hypotheek loopt vaak tientallen jaren. Een persoonlijke lening heeft een looptijd die kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren. Een doorlopend krediet kan, zoals de naam al aangeeft, vele jaren van toepassing zijn. U kunt het bedrag uit dit doorlopend krediet immers steeds weer opnieuw opnemen. Een minilening of flitskrediet daarentegen hebben een zeer korte looptijd. U heeft het geld van een dergelijke lening vaak binnen een dag op uw rekening staan. Maar u moet er rekening mee houden dat u het ook op korte termijn, soms al binnen enkele dagen, weer moet terugbetalen.

  

Verschillende krediet aanbieders

U kunt krediet aanvragen bij verschillende krediet aanbieders. Banken zijn natuurlijk de bekendste instellingen die kredieten verstrekken. Maar vooral op het internet vindt u veel bedrijven die geen specifieke bankfunctie hebben maar die wel kredieten verstrekken. Het is vooral bij deze online bedrijven belangrijk om de voorwaarden en de hoogte van de rente en kosten goed te lezen voordat u bij een dergelijke instelling geld leent. Bovendien is het verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken voordat u daadwerkelijk een aanvraag doet. Vaak kunt u bij kredietverstrekkers een vrijblijvende offerte aanvragen. Leg deze eerst naast elkaar voordat u een keuze maakt.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)