Geld lenen zonder BKR registratie


Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert nagenoeg alle leningen en andere financiële verplichtingen die particuliere personen aangaan. In principe wordt iedere lening, verstrekte creditcard of langdurige verplichting zoals een privé leasecontract voor een auto, bij het BKR aangemeld. Er zijn instanties die hun leningen niet bij het BKR laten registreren. Dit zijn vooral financiële instellingen waar men die geld lenen zonder bkrkunt. Vaak maken mensen van de diensten van dergelijke bedrijven gebruik als ze ergens anders geen lening kunnen krijgen. 

Geld lenen zonder BKR registratie

U krijgt een BKR registratie wanneer u een lening heeft of andere kredietfaciliteit. Dit kan een creditcard zijn of de mogelijkheid om rood te mogen staan op uw betaalrekening. Daarnaast worden langlopende verplichtingen geregistreerd zoals een abonnement voor mobiel bellen boven een bepaald bedrag. Een kredietverstrekker kan bij het BKR een zogenaamde BKR toets opvragen om te zien welke financiële verplichtingen u al heeft. Op basis daarvan kan de kredietverlener beoordelen of het verantwoord is om u nog een extra lening te verstrekken.

 


Minilening Aanbieders


 

Saldodipje

€100 tot €1500
  • Geen BKR Toetsing of Registratie
  • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
  • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
  • Garantstelling vanaf €10,89
  • Zonder loonstrook mogelijk
  • Binnen 24 uur op uw rekening

 


 

Het Bureau Krediet Registratie

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert vrijwel alle leningen en andere financiële verplichtingen die particulieren aangaan. Kredietverstrekkers kunnen in het register van het BKR nagaan of iemand kredietwaardig is en of het verantwoord is om een lening te verstrekken of een creditcard uit te geven. Als u niet aan uw aflossingsverplichtingen voldoet levert u dat een zogenaamde A-melding op. Achter de desbetreffende lening wordt dan een A gezet, zodat degene die her register raadpleegt kan zien dat u op een zeker moment niet of niet tijdig aan uw betalingsverplichting heeft voldaan. Op basis van uw BKR toets beoordelen kredietverstrekkers of ze u wel of niet een lening, doorlopend krediet of hypotheek willen verstrekken.

 


 

Wanneer krijgt u een BKR registratie?

U wordt geregistreerd bij het BKR zodra u een lening aangaat. Dit kan een persoonlijke lening zijn, een doorlopend krediet, of een aankoop op afbetaling. Daarnaast wordt bij het BKR geregistreerd dat u een creditcard heeft, of een privé leaseauto. Ook als u bij uw bank de mogelijkheid heeft om rood te staan op uw betaalrekening, wordt dit bij het BKR geregistreerd. Tot slot worden vanaf 2017 ook abonnementen voor mobiele telefoons boven een bepaald bedrag geregistreerd. Als u gewoon uw financiële verplichtingen nakomt is er niet veel aan de hand. Zodra u echter een betalingsachterstand oploopt wordt er achter de desbetreffende financiële verplichting een A gezet. Dit betekent voor andere kredietverstrekkers dat u op enig moment niet aan uw financiële verplichtingen heeft voldaan, of in ieder geval niet tijdig. Een dergelijke registratie blijft over het algemeen vrij lang staan, ook als u een achterstand allang weer heeft ingelopen en er dus geen sprake is van wanbetalen.

 


 

Uw BKR registratie bekijken

U kunt ook zelf zien welke financiële verplichtingen op uw naam geregistreerd staan bij het BKR in Tiel. Zo kunt u bekijken of de informatie klopt. Als u ooit een betalingsachterstand heeft gehad wordt ook dit geregistreerd. Het kan soms jaren duren voordat deze registratie weer wordt verwijderd, ook als u daarna altijd stipt aan uw verplichtingen heeft voldaan. Dit kan soms vervelende gevolgen hebben bij het aanvragen van nieuwe kredieten. Ook kan het natuurlijk gebeuren dat er een onjuiste registratie wordt vermeld. Als u kunt bewijzen dat er een fout is gemaakt zal het BKR deze fout uiteraard herstellen.

  

Wat is een BKR toetsing?

Een kredietverlener zoals een bank of een hypotheekinstelling, kan een BKR toetsing aanvragen om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Dit gebeurt soms ook als u privé een auto wilt gaan leasen of een creditcard aanvraagt. De kredietverstrekker wil immers zeker weten dat u aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen. Een lening aanvragen zonder BKR toets is in sommige gevallen wel mogelijk. U moet zich dan wel realiseren dat het vaak gaat om bedrijven die flinke rentes berekenen over het geleende bedrag. Daarnaast geldt meestal een korte termijn waarbinnen u het bedrag weer terug moet betalen. Het gaat dan om zogenaamde minileningen of flitskredieten.

 


 

Verwijderen van BKR registratie

Een BKR registratie blijft meerdere jaren staan. Als een lening geheel is afgelost wordt deze uiteraard verwijderd. Maar stel u heeft een doorlopend krediet, dan blijft dit bij het BKR geregistreerd staan ook als u er geen gebruik (meer) van maakt. Want u heeft immers de mogelijkheid om het geld op te nemen. Datzelfde geldt voor uw creditcard. Als u een bestedingslimiet heeft dan staat de creditcard voor dit bedrag bij het BKR geregistreerd. Ook als u de card zelden of nooit gebruikt en alleen voor kleinere bedragen die u direct aflost. Geld lenen met BKR kan een probleem zijn als u dergelijke registraties heeft. U kunt er dan voor kiezen om bij voorbeeld uw doorlopend krediet te laten sluiten of een creditcard op te zeggen. Als er financiële verplichtingen wegvallen komt u wellicht wel in aanmerking voor een lening of hypotheek. Een ooit geregistreerde achterstand op een financiële verplichting blijft over het algemeen vijf jaar staan. Ook als er op dat moment geen sprake meer is van een achterstand.

  

Soorten leningen zonder BKR

De bekendste lening zonder BKR registratie is die bij familie of vrienden. Wanneer u van een bekende geld kunt lenen wordt dit natuurlijk niet bij het BKR geregistreerd. Het is wel belangrijk om hierover goede afspraken te maken. En geld lenen bij bekenden is alleen een optie als u ook echt aan uw verplichting tot terugbetaling kunt voldoen. Zo niet dan kan dit leiden tot enorme problemen.

Verder kunt u vaak een lening zonder BKR aangaan bij kredietverstrekkers die u via het internet kunt vinden. Zoeken op “lening zonder BKR” levert vaak tientallen resultaten op. Let wel op dat u in zee gaat met een kredietverstrekker die redelijke voorwaarden stelt. Een torenhoge rente of een aflossingsschema dat u onmogelijk kunt nakomen zullen de problemen alleen maar groter maken. Een derde optie is een zogenaamd flitskrediet of een minilening. Deze worden doorgaans ook niet bij het BKR geregistreerd. U leent een relatief klein bedrag tot maximaal 1500 euro, dit moet u vervolgens binnen een week tot twee maanden weer terugbetalen.

 


 

Waar kunt u geld lenen zonder BKR toetsing?

U kunt geld lenen zonder dat uw kredietwaardigheid bij het BKR wordt getoetst of dat deze lening wordt geregistreerd bij verschillende online kredietverstrekkers. Veel reguliere banken verstrekken geen leningen als u al meerdere schulden of andere verplichtingen heeft. Het is alleen mogelijk om een lening zonder BKR toetsing af te sluiten met een minilening. Deze vindt u meestal op het internet. Of op informatieve websites over het lenen van geld en geld lenen zonder bkr.

 


Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

 

Minilening zonder BKR check

Wilt u een kortlopende lening aangaan omdat u snel geld nodig heeft dat u echter ook snel weer kunt terugbetalen, dan is een minilening wellicht een optie. Dit is een lening die over het algemeen binnen 1 of 2 maanden moet worden terugbetaald. U betaalt een vast bedrag aan rente, ook als u de lening eerder dan afgesproken weer aflost. Een minilening gaat u doorgaans aan voor een bedrag tussen de 500 en 1500 euro. U dient in de meeste gevallen een garantstelling te geven door een persoon die bereid is om de lening af te lossen als blijkt dat u niet of niet tijdig aan uw verplichtingen kunt voldoen.

 


 

Neem een BKR registratie wel serieus

Een BKR registratie heeft u namelijk niet voor niets. In sommige gevallen is geld lenen zonder BKR dus helemaal niet verstandig. Vooral als u bijvoorbeeld al schulden heeft die u om de één of andere reden niet op tijd heeft kunnen betalen. Dan is het niet aan te raden om meer geld te lenen, u zult dit dan immers ook niet, of met veel moeite kunnen betalen. Het is sowieso aan te raden om eerst uw schulden af te lossen alvorens u een nieuwe lening aanvraagt. Wanneer dit het geval is, kunt u natuurlijk naar eigen inzicht opnieuw lenen.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 18 mei 2020

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)