Kleine lening aanvragen


Wilt u een kleine lening aanvragen? Vergelijk alle opties van mogelijke minilening aanbieders om een kleine lening aan te vragen. Als uw wasmachine plotseling stuk gaat, u een geldbedrag terug moet betalen waar u niet op gerekend had of andere onverwachte kosten voor uw kiezen krijgt, kan het afsluiten van een kleine lening de oplossing bieden. Met een kleine lening kunt u namelijk relatief kleine, onverwachte kosten dekken, zonder dat u in de problemen komt en uw financiële situatie in gevaar brengt. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten kleine leningen.

  

Wat is een kleine lening?

Een kleine lening wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit onder de Nederlandse consument. Een mogelijkheid om snel een klein bedrag te lenen om bijvoorbeeld onverwachte kosten te dekken of openstaande rekeningen te voldoen. De minilening is hierbij de bekendste kleine leningsvorm en wordt ook wel een minikrediet of flitskrediet genoemd.

De minilening kenmerkt zich aan het feit dat het uw een klein bedrag kunt lenen vanaf 100 euro tot 1500 euro. Een ander kenmerk van de minilening, is het feit het snel snel op uw rekening kan worden gestort en dat de looptijd van de minilening erg kort is. Zo is de looptijd van een minilening vaak slechts 15 tot 62 dagen, terwijl de looptijd van een normale geldlening meestal minimaal een jaar is. Naast een mini lening is een creditcard of een doorlopend krediet ook een mogelijkheid, echter zijn hier meer voorwaarden aan verbonden zoals een vast inkomen en BKR toetsing.

 


 

Kleine lening aanvragen

U kunt een kleine lening aanvragen door 4 simpele stappen. Dit kunt u binnen 5 minuten doorgeven als u alle gegevens en documenten bij de hand heeft.

De eerste stap is het vaststellen van de hoogte en looptijd van uw lening. Dit kunt u gemakkelijk doen door de tool van de minilening aanbieders.

De tweede stap is het aanmaken van een account en het uploaden van uw ID (paspoort of rijbewijs) door middel van een foto te maken met uw webcam.

De derde stap is het een keuze maken van de vorm van garantsteller. Dit kan een vriend, kennis of familielid die garant voor u wilt staan. Heeft u geen persoon die voor u garant kan staan? Dan kunt u kiezen voor een externe partij die samenwerkt met de lening aanbieder. Dit kan in tegenstelling van een persoonlijke garantsteller hoge kosten met zich meebrengen.

Bij de vierde en laatste stap moet u uw persoonlijke bankrekening, dat op uw naam staat, verifieren door middel van een overboeking van 1 cent.

Tot slot wordt uw aanvraag vaak nog op dezelfde dag verwerkt en na akkoord staat het geld binnen 24 uur op uw rekening.

 


Beste minilening aanbieders


 

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen
POPULAIR

Ferratum

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Hoogte en looptijd

Bij de minilening aanbieders Ferratum en Saldodipje kunt u 100 euro lenen tot een geldbedrag van maximaal 1500 euro. Als u voor de eerste keer een lening aanvraagd kan het zo zijn dat u niet het maximale kan lenen. De looptijd is vaak een korte periode. Afhankelijk van de hoogte van uw lening kunt u kiezen voor een terugbetalingstermijn van 15 dagen of 30 dagen voor de kleinste leningen en 45 tot 62 dagen voor de hogere minileningen.

 


 

Voorwaarden van een minilening

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen als u een kleine lening wilt aanvragen. Eén van de voorwaarden is dat u woonachtig moet zijn in Nederland. Woont u in het buitenland dan kunt u in Nederland geen lening afsluiten. U zult dan het bedrag dat u nodig heeft moeten lenen in het land waar u woonachtig bent. Daarnaast moet u ook nog eens de Nederlandse nationaliteit hebben. Bent u ZZP-er of uitzendkracht dan is het in sommige gevallen niet mogelijk om een lening af te sluiten. Vaak heeft u een bewijs van inkomen nodig om een minikrediet aan te vragen of een persoonlijke garantsteller.

 


 

Klein bedrag lenen zonder loonstrook

Zit u zonder werk, dan kunt u geen loonstrook overhandigen als u een kleine lening wilt afsluiten. Echter dit hoeft geen probleem te zijn. Er zijn aanbieders waar u zonder loonstrook toch geld kunt lenen. U moet dan echter wel aangeven van welke kredietverstrekkers u in de toekomst nog geld kunt verwachten (lijfrente, teruggave elektriciteitsrekening). Sommige aanbieders zullen wel vragen om een garantstelling, dit mag bijvoorbeeld een familielid zijn.

  

Geld lenen met een uitkering

Bij de meeste kredietverstrekkers is het zo dat u geen geld kunt lenen als u een uitkering heeft. U moet namelijk een bewijs van inkomsten kunnen overhandigen. Een minilening is hierbij een optie als u wel een regelmatige stroom van inkomsten hebt en een persoonlijke garantsteller. De kredietverstrekker wil er zeker van zijn dat u uw lening kunt terugbetalen. Echter ook hier geldt weer dat er altijd aanbieders zijn waar het hebben van een uitkering wel een obstakel is. Bij een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een creditcard zult dan echter wel aan bepaalde voorwaarden (BKR toetsing) moeten voldoen.

 


Hoeveel wilt u lenen?


 

50 euro lenen

100 euro lenen

200 euro lenen

300 euro lenen

400 euro lenen

500 euro lenen

600 euro lenen

700 euro lenen

800 euro lenen

1000 euro lenen

1500 euro lenen

2500 euro lenen

 


 

Alternatieven voor een kleine lening

Bij het afsluiten van een kleine lening, kunt u kiezen uit verschillende kleine leningen. In onderstaande tekst leest u meer over andere mogelijkheden om een klein bedrag te lenenin de vorm van een creditcard, persoonlijke lening of een doorlopend krediet.
Als blijkt dat u niet aan de voorwaarden voldoet om een klein bedrag te kunnen lenen, maar u heeft wel snel geld nodig, dan moet u opzoek naar een andere oplossing. U zou eventueel bij familie, vrienden of kennissen kunnen vragen of zij u dit kleine bedrag kunnen voorschieten. Lukt dit niet, maar bent u in het bezit van een creditcard, dan zou u deze kunnen gebruiken als buffer. Bij een creditcard hoeft u pas later terug te betalen. Dit kan in geval van nood een goede oplossing zijn.

  

Creditcard

Een creditcard is een alternatief om een kleine lening te krijgen. Het kan gebruikt worden om online aankopen te doen en geld op te nemen bij een geldautomaat. Alles wat u betaalt met de creditcard, kunt u maandelijks afrekenen door de kosten van de creditcard in één keer af te rekenen. Zo kunt u een wasmachine kopen met uw creditcard om uw oude wasmachine te vervangen, maar wordt het geld niet direct van uw rekening afgeschreven. De kosten van de nieuwe wasmachine betaalt u dan ook pas later, als de maandelijkse kosten van de creditcard van uw rekening worden afgeschreven. Het gebruiken van de creditcard om onverwachte kosten te dekken, kan een goede oplossing zijn als u geen geld meer op uw lopende rekening heeft staan. Krijgt u bijvoorbeeld over een week salaris, maar kunt u de onverwachte kosten nu niet dekken? Dek de kosten dan tijdelijk met de creditcard en los deze kosten af als u weer geld op uw rekening heeft. Voor het aanvragen van een creditcard zijn een BKR check en een vast inkomen vaak wel een voorwaarde. Bekijk onze creditcard informatiepagina voor meer informatie over het lenen van een klein bedrag via een creditcard.

 


 

Consumptief krediet

Een andere optie is een consumptief krediet. Dit is een leningsvorm beter bekend als een persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Deze leningen hebben vaak een hoger minimum leen bedrag en een langere looptijd. Hiermee kunt u een klein bedrag lenen door bijvoorbeeld 500 euro te punnen en het de rest van de lening niet te gebruiken. Bij Santander is het minimum bedrag dat u kunt lenen vanaf 1500 euro en bij overige leningverstrekkers vaak 2500 euro of 5000 euro. Gemiddel genomen is de looptijd van deze leningen 1 tot een paar jaar en heeft u langer de tijd om het bedrag terug te betalen. Een voorwaarde voor het aanvragen van een consumptief krediet is dat u geen negatief BKR registratie mag hebben en u over een vast inkomen moet beschikken.

 


 

Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Ferratum Naar Ferratum.nl€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€2500 euro€50.000 euroVast & Variabel

 


 

Een kleine lening afsluiten bij particulieren

Naast het gebruik van een minilening, creditcard of een consumptief krediet om een kleine lening af te sluiten, kunt u ook een kleine lening afsluiten bij andere particulieren. Hierbij kunt u denken aan familie, vrienden, kennissen of collega’s, maar ook aan mensen die zich hiervoor aanbieden. Zo zijn er online verschillende particulieren te vinden die een deel van hun eigen geld aanbieden als kleine lening. Voor u met deze mensen in zee gaat, dient u wel goede afspraken te maken over het terugbetalen van de lening en de eventuele kosten die bij de kleine lening komen kijken. Heeft u familie, vrienden, kennissen of collega’s waar u geld van kan lenen, dan is dit altijd beter dan het afsluiten van een kleine lening bij onbekende particulieren.

 


 

Stadbank van lening

Dit is een laatste alternatief om een klein bedrag te lenen. Hiermee kunt u bij de stadsbank van lening een product verpanden. Denk hierbij aan een sieraad, auto of electronisch apparaat met enige waarde. In ruil voor het verpanden van het product krijgt u een geld bedrag. Vervolgens kunt u na de afgesproken termijn het product ophalen en de lening inclusief de rente terugbetalen.

 


 

Wordt de aanvraag van een lening altijd getoetst bij het BKR?

Er zijn kredietverstrekkers die als u een klein bedrag leent, geen toetsing uitvoeren bij het BKR. Ferratum en Saldodipje zijn minilening aanbieders die niet uw BKR registratie controleren. De reden hiervan is dat het vaak om een klein bedrag gaat en het toetsen tijd kost. Wel hebben zij een eigen kredietwaardigheidsysteem dat controleert of u de lening wel kunt terug betalen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle aanbieders van kleine leningen dit doen. Er zijn aanbieders waar u echter niet bij het BKR geregistreerd mag staan zoals bij een persoonlijke lening, doorlopend krediet en in veel gevallen ook een kredietkaart. Staat u wel bij het BKR geregistreerd, dan lenen deze kredietverstrekkers u geen geld. Let er dan ook goed op waar u uw kleine lening aanvraagd.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Robin
Latest posts by Robin (see all)