Kleine lening aanvragen


Wilt u een kleine lening aanvragen? Vergelijk alle opties van mogelijke minilening aanbieders om een kleine lening aan te vragen. Als uw wasmachine plotseling stuk gaat, u een geldbedrag terug moet betalen waar u niet op gerekend had of andere onverwachte kosten voor uw kiezen krijgt, kan het afsluiten van een kleine lening de oplossing bieden. Met een kleine lening kunt u namelijk relatief kleine, onverwachte kosten dekken, zonder dat u in de problemen komt en uw financiële situatie in gevaar brengt. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten kleine leningen.

  

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u een kleine lening wilt aanvragen, is het niet per se nodig om meteen naar de bank te gaan. U kunt namelijk ook een kleine lening aanvragen bij een aanbieder zoals Saldodipje. Dit kan al vanaf honderd euro. Het maximale bedrag dat u kunt lenen is dan 1500 euro. Voor hogere bedragen vanaf 2500 kunt u terecht bij Kredietspotter. Zoals de naam dus al zegt, is een kleine lening een lening van een bedrag dat niet al te hoog ligt. Hierdoor staat het geld al vlug op uw rekening en gaat er weinig geregel aan vooraf. Ideaal dus wanneer u op korte termijn een klein beetje geld nodig hebt.

 


Beste minilening aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Wat is een kleine lening?

Een kleine lening wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit onder de Nederlandse consument. Een mogelijkheid om snel een klein bedrag te lenen om bijvoorbeeld onverwachte kosten te dekken of openstaande rekeningen te voldoen. De minilening is hierbij de bekendste kleine leningsvorm en wordt ook wel een minikrediet of flitskrediet genoemd.

De minilening kenmerkt zich aan het feit dat het uw een klein bedrag kunt lenen vanaf 100 euro tot 1500 euro. Een ander kenmerk van de minilening, is het feit het snel snel op uw rekening kan worden gestort en dat de looptijd van de minilening erg kort is. Zo is de looptijd van een minilening vaak slechts 15 tot 62 dagen, terwijl de looptijd van een normale geldlening meestal minimaal een jaar is. Naast een mini lening is een creditcard of een doorlopend krediet ook een mogelijkheid, echter zijn hier meer voorwaarden aan verbonden zoals een vast inkomen en BKR toetsing.

 


 

Kleine lening aanvragen

U kunt een kleine lening aanvragen door 4 simpele stappen. Dit kunt u binnen 5 minuten doorgeven als u alle gegevens en documenten bij de hand heeft.

De eerste stap is het vaststellen van de hoogte en looptijd van uw lening. Dit kunt u gemakkelijk doen door de tool van de minilening aanbieders.

De tweede stap is het aanmaken van een account en het uploaden van uw ID (paspoort of rijbewijs) door middel van een foto te maken met uw webcam.

De derde stap is het een keuze maken van de vorm van garantsteller. Dit kan een vriend, kennis of familielid die garant voor u wilt staan. Heeft u geen persoon die voor u garant kan staan? Dan kunt u kiezen voor een externe partij die samenwerkt met de lening aanbieder. Dit kan in tegenstelling van een persoonlijke garantsteller hoge kosten met zich meebrengen.

Bij de vierde en laatste stap moet u uw persoonlijke bankrekening, dat op uw naam staat, verifieren door middel van een overboeking van 1 cent.

Tot slot wordt uw aanvraag vaak nog op dezelfde dag verwerkt en na akkoord staat het geld binnen 24 uur op uw rekening.

 


 

Kenmerken van een kleine lening

Een kleine lening wordt ook wel een minilening genoemd. Het bedrag ligt namelijk een stuk lager dan een lening bij een bank. Hoe hoog het bedrag is dat u kunt lenen, verschilt per aanbieder. Een kleine lening is ideaal wanneer u iets wilt laten verbouwen of iets aan wilt schaffen waar u net iets te weinig geld voor hebt. Door een kleine lening aan te vragen hoeft u niet deze aankoop uit te stellen, maar kunt u deze gewoon doen zonder zorgen. Het is een hele snelle manier om geld te lenen en u kunt deze zeven dagen per week aanvragen. Dit gaat allemaal online en het voordeel is dat u er niet voor langere tijd aan vastzit. Vaak moet deze dan ook afgelost worden na dertig dagen tot een jaar, afhangend van het bedrag en de aanbieder.

 


Beste minilening aanbieders


 

POPULAIR

Saldodipje

Vanaf €100
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €2500 euro
 • Looptijd 30 dagen tot 4 maanden
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

Kredietspotter.nl

Vanaf €2500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Onafhankelijke bemiddelaar
 • Laagste rentetarief
 • Persoonlijke lening
 • Snel een gratis offerte
 • Verantwoord lenen

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Gratis en vrijblijvende offerte
 • Binnen minuten een offerte

 


 

Hoogte en looptijd

Bij de minilening aanbieders Ferratum en Saldodipje kunt u 100 euro lenen tot een geldbedrag van maximaal 1500 euro. Als u voor de eerste keer een lening aanvraagd kan het zo zijn dat u niet het maximale kan lenen. De looptijd is vaak een korte periode. Afhankelijk van de hoogte van uw lening kunt u kiezen voor een terugbetalingstermijn van 15 dagen of 30 dagen voor de kleinste leningen en 45 tot 62 dagen voor de hogere minileningen.

 


 

Voorwaarden van een minilening

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen als u een kleine lening wilt aanvragen. Eén van de voorwaarden is dat u woonachtig moet zijn in Nederland. Woont u in het buitenland dan kunt u in Nederland geen lening afsluiten. U zult dan het bedrag dat u nodig heeft moeten lenen in het land waar u woonachtig bent. Daarnaast moet u ook nog eens de Nederlandse nationaliteit hebben. Bent u ZZP-er of uitzendkracht dan is het in sommige gevallen niet mogelijk om een lening af te sluiten. Vaak heeft u een bewijs van inkomen nodig om een minikrediet aan te vragen of een persoonlijke garantsteller.

 


 

Klein bedrag lenen zonder loonstrook

Zit u zonder werk, dan kunt u geen loonstrook overhandigen als u een kleine lening wilt afsluiten. Echter dit hoeft geen probleem te zijn. Er zijn aanbieders waar u zonder loonstrook toch geld kunt lenen. U moet dan echter wel aangeven van welke kredietverstrekkers u in de toekomst nog geld kunt verwachten (lijfrente, teruggave elektriciteitsrekening). Sommige aanbieders zullen wel vragen om een garantstelling, dit mag bijvoorbeeld een familielid zijn.

  

Geld lenen met een uitkering

Bij de meeste kredietverstrekkers is het zo dat u geen geld kunt lenen als u een uitkering heeft. U moet namelijk een bewijs van inkomsten kunnen overhandigen. Een minilening is hierbij een optie als u wel een regelmatige stroom van inkomsten hebt en een persoonlijke garantsteller. De kredietverstrekker wil er zeker van zijn dat u uw lening kunt terugbetalen. Echter ook hier geldt weer dat er altijd aanbieders zijn waar het hebben van een uitkering wel een obstakel is. Bij een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een creditcard zult dan echter wel aan bepaalde voorwaarden (BKR toetsing) moeten voldoen.

 


Hoeveel wilt u lenen?


 

50 euro lenen

100 euro lenen

200 euro lenen

300 euro lenen

400 euro lenen

500 euro lenen

600 euro lenen

700 euro lenen

800 euro lenen

1000 euro lenen

1500 euro lenen

2500 euro lenen

 


 

Kleine lening afsluiten

Het afsluiten van een kleine lening is vrij gemakkelijk. U kunt deze aanvragen op de website. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, staat het bedrag meestal de volgende dag al op uw rekening. Doordat veel banken werken met een automatisch proces, kan het zijn dat u tien minuten na aanvraag al een antwoord terug hebt. Let er wel op dat het ook voor kan komen dat de aanvraag handmatig beoordeeld moet worden waardoor het iets langer kan duren. Meestal is dit alsnog binnen een paar werkdagen.

Het afsluiten van een kleine lening gaat erg eenvoudig en zonder lastige procedures of contracten. Bij sommige aanbieders duurt het slechts een paar minuten om online een kleine lening aan te vragen. Wanneer u dus een onverwachte uitgave moet doen, hoeft u hier niet langer mee te wachten wanneer u het geld even niet op uw rekening heeft staan. Het geld kan al de volgende dag op uw bankrekening staan. U moet het bedrag dat u wilt lenen invullen op de website. Vervolgens upload u een kopie van uw ID of paspoort, vult u uw gegevens in en tot slot wordt u bankrekening geverifieerd. Uw aanvraag is dan compleet en is dan bij het bedrijf waar u geld wilt lenen.

  

Kleine lening zonder BKR

Geld lenen kan erg lastig zijn wanneer u geregistreerd bent bij Stichting BKR. Dit houdt in dat u namelijk al een andere lening hebt lopen of nog iets anders moet afbetalen. Het is dan moeilijker om een nieuwe lening te krijgen, omdat veel banken zeggen dat u eerst de eerste eerst moet afbetalen voordat u een nieuwe af kunt sluiten. Leningen die hoger zijn dan 250 euro worden geregistreerd bij Stichting BKR. Mocht u een hypotheek af willen sluiten om een huis te kopen, kan het zo zijn dat dit lastiger gaat wanneer u BKR geregistreerd bent. Daarom is het handig dat een kleine lening afgesloten kan worden zonder BKR.

Een kleine lening afsluiten zonder BKR is niet mogelijk bij kredietspotter.nl. Bij Ferratum is dit echter wel mogelijk. Dit komt doordat zij zelf kijken of iemand in aanmerking komt om een kleine lening af te sluiten bij Ferratum. De reden hiervoor is dat zij zelf willen beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een kleine lening. Dit doen zij op basis van iemands huidige financiële situatie. In het verleden kunt u een financiële misstap gemaakt hebben, wat Ferratum begrijpt. Dit zou echter niet moeten betekenen dat u nu geen geld meer kunt lenen. Vandaar dat zij kijken naar de situatie zoals hij nu is. Hierdoor is het mogelijk om geld te lenen zonder een BKR toetsing en ook wanneer u wel al BKR geregistreerd bent.

 


 

Kleine lening op afbetaling

Wanneer u een lening afsluit, wordt er van tevoren besproken over welke periode het geld weer afbetaald moet worden. Wanneer een lening tussen de 100 en 500 euro is, moet dit meestal tussen 15 of 30 dagen. Wanneer het bedrag dat u leent tussen de 500 en 1000 euro is, moet u het terugbetalen tussen 45 tot 62 dagen. Ook bij grotere leningen tussen de 1000 en 1500 euro geldt een termijn van 62 dagen. Wanneer u het bedrag niet aflost binnen de afgesproken periode, kunnen hier hoge kosten aan verbonden zijn. Wanneer u van tevoren al weet dat dit niet gaat lukken, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw leningverstrekker.

Afhangend van het bedrag dat u leent, kunt u in termijnen het geld terugbetalen. Doordat het bij een kleine lening gaat om een klein bedrag, zijn dit niet veel termijnen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om het bedrag in één keer af te betalen. Let er wel op dat u ook nog rente moet betalen over het bedrag dat u leent. Dit komt dus nog bovenop de lening. U kunt ook het bedrag terugbetalen voor de uiterste betaaldatum. Het geld kunt u eenvoudig en snel overmaken via iDeal.

 


 

Alle minilening aanbieder op een rij!

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Saldodipje Naar Saldodipje.nl€100 euro€2500 euro15 dagen tot 4 maanden
Kredietspotter Naar Kredietspotter.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Santander Naar Santander.nl€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel
Kredietconcurrent Kredietconcurrent.nl
€7500 euro€100.000 euroVast & Variabel
Lening.com Naar Lening.com€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel
Leningen.nl Naar Leningen.nl€2500 euro€75.000 euroVast & Variabel

 


 

Redenen voor een lening

Het kan namelijk voorkomen dat uw auto kapot gaat of dat u onverwachts een aankoop moet doen van bijvoorbeeld duizend euro. Het is logisch dat dit geld niet altijd op uw bankrekening staat, of dat u in geldnood zou komen wanneer u deze aankoop moet doen. U kunt dan zonder problemen een minilening aanvragen bij Ferratum. Een lening aanvragen zonder BKR toetsing kunt u eenvoudig online doen. Het kost slechts een aantal minuten om de aanvraag te voltooien. Wanneer deze dan is goedgekeurd, duurt het nog 24 uur voordat het geld op uw bankrekening staat.

 


 

Wordt de aanvraag van een lening altijd getoetst bij het BKR?

Er zijn kredietverstrekkers die als u een klein bedrag leent, geen toetsing uitvoeren bij het BKR. Ferratum en Saldodipje zijn minilening aanbieders die niet uw BKR registratie controleren. De reden hiervan is dat het vaak om een klein bedrag gaat en het toetsen tijd kost. Wel hebben zij een eigen kredietwaardigheidsysteem dat controleert of u de lening wel kunt terug betalen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle aanbieders van kleine leningen dit doen. Er zijn aanbieders waar u echter niet bij het BKR geregistreerd mag staan zoals bij een persoonlijke lening, doorlopend krediet en in veel gevallen ook een kredietkaart. Staat u wel bij het BKR geregistreerd, dan lenen deze kredietverstrekkers u geen geld. Let er dan ook goed op waar u uw kleine lening aanvraagd.

 


Meer informatie? Bekijk onze andere pagina’s.


 

 

Laatst bijgewerkt op 10 april 2021

Michael
Laatste berichten van Michael (alles zien)